Startsidan

Vill inte få ryggproblem

Det här föreslagna inlägget fick jag upp för några dagar sedan. Vad jag kan se är det inget fel på mina tissar och som tur är inser jag det. Frågan är ju varför de tror att jag skulle vara intresserad. Har jag googlat på silikonbröst? Nej, det har jag inte. Är det för att jag har en snippa och bör vara missnöjd med hur jag ser ut? Förmodligen.
 
 

Nya sporttoppen funkade suveränt

I dag tog jag en ytterst kort joggingrunda för att känna hur min stukade fot kändes och sen lyxade jag till söndagen med jordgubbar och vaniljyoghurt, härliga tider! Nu är det roliga gjort så nu ska jag sätta mig med tyskan. Jag håller nästan på att kvävas av den plus det vanliga skolarbetet men jag ska försöka göra bort det så jag kan andas lite.
 
 

Linssoppa

I dag bjöd jag min karl på linssoppa och det tyckte vi båda var gott. Den skulle egentligen vara mixad men det iddes jag inte böka med nu heller. 
 
 
 
 

Finns vid sjukhuset alltså

I dag på praktiken gick vi och fredagsfikade på Personalklubben där de också har en liten butik. Jag har aldrig tittat så mycket där och har antagit att allt är svindyrt. Oj så fel jag hade! I dag hittade jag exempelvis de här sporttopparna för 79 kronor styck. De fanns i massa snygga knalliga färger och jag har testat den ena och den känns suverän! Jättemjuk och jag har hoppat utan att det gjorde ont. Jag vet en som numera är stamkund!
 
 

Skrev dessutom en halv mening på tyskan...

I går var jag så himla trött och eftersom jag hade träning till halv elva sov jag länge i dag. Jag hade nämligen bara en lektion så jag hade lång sovmorgon. Vädret var fantastiskt så när jag kom hem satte jag mig på balkongen och solade medan jag åt jordgubbar med vaniljyoghurt. Sen åkte vi och besiktigade bilen och sen köpte vi en byrå för 100 kronor, lagom pris tycker jag. Den har en liten lucka med en spegel överst som ni kanske ser, jag kunde inte fota så bra samtidigt som jag höll i den.
 
 

Dagens chock

Förra veckan skrev jag ju att jag helt plötsligt fick lust att börja på en läxuppgift. Jag skulle skriva patientfall om hyper- och hypotyreos och när jag hade gjort halva kände jag mig stressad och slängde bara ihop resten. Jag skickade in det och har hållit tummarna sedan dess och hoppats att jag skulle bli godkänd. I dag fick jag tillbaka den och tack och lov var det en bock som betyder att det är godkänt. Jag klickade mig vidare för att se om jag hade lyckats få ett D eller kanske till och med C, en vet ju aldrig. Det hade jag inte, jag fick A.
 
Nu tänkte jag glida vidare på den här vågen och skriva lite på något av tyskarbetena som jag bör hetsa med för att hinna klart.
 
 

Champinjonsoppa

Det var rea på champinjoner i söndags och då fick jag för mig att jag skulle göra champinjonsoppa. Jag tog en promenad i solen i dag till Lidl där jag införskaffade ciabatta och god salami som vi kunde ha till. Soppan ska egentligen vara mixad men jag iddes inte böka med det och det blev bra ändå. Receptet hittade jag på ICA men jag skippade majsstärkelsen. 
 
 

Der Baader-Meinhof-Komplex

Eftersom jag ska skriva om Ulrike Meinhof samlar jag fakta både här och där. Jag såg att det finns en film om Baader-Meinhof-ligan så den lånade jag på bibblan och den var rätt bra. Det är läskigt att se vad som hänt i Europa i nutid och tyvärr är det likadant nu i vissa länder.
 
 

Vi kastade bollar på honom för att få en rolig bild

 

Synd, då kan jag inte springa på länge

I dag var det fotbollscup hela dagen och det var skojigt. Vi vann gruppen men råkade förlora i finalen så vi blev tvåa. Innan den tredje matchen slarvade er favoritbloggare med uppvärmningen så efter någon minut stukade jag foten. Jag spelade vidare ändå efter lite vila men nu kan jag inte gå. Tur att jag har en sambo som kann bära runt mig och laga mat åt mig.
 
 

Jag tänkte att håret skulle flyga fint

I går hittade jag min fjärrutlösare så i dag testade jag den för första gången. Jag hade en suverän solnedgång utanför fönstret, synd bara att jag inte hade en suverän modell.
 
 

Ljusglimtar i snön

I dag var mamma och pappa här och bjöd på middag, thaimat från Mhenam! Min ömma moder lärde mig lite mer om det som kommer på medicinprovet om tre veckor och det är ju bra för jag gillar att ligga lite före. Eftersom jag snarare ligger lite efter med tyskan hyrde jag i dag en film om Ulrike Meinhof på bibblan. Jag ska ju redovisa om henne och då är det ju snajsigt att se en film i stället för att sitta med näsan i Wikipedia eller liknande.
 
 

Det blir i alla fall lugnare i sommar

I söndags insåg jag hur mycket läxor jag har att göra och passande nog kände jag mig sugen att börja i går när jag kom hem från praktiken (hur ofta händer det?). Jag satt hela kvällen förutom tio minuter då jag kokade ägg och åt middag och jag hann klart det jag hade tänkt. Nu har jag "bara" andra halvan av uppgiften kvar och sen lär jag väl behöva se över den första och kanske lägga till något. Jag vill ju inte direkt få tillbaka den och vara tvungen att komplettera.
 
I kväll är det träningsmatch inför cupen på lördag så jag ska försöka skriva några rader innan det. Önska mig lycka till!
 
 

Tips för att gå ner i vikt

I söndags lagade jag en himla god maträtt som jag även hade med mig som matlåda i går. Kyckling med cashewnötter är det på bilden om ni undrar. I går var jag konstig i magen på eftermiddagen och i dag visste gaserna och annat inga gränser. Eftersom jag har två matlådor kvar har jag förmodligen tappat tio kilo till helgen.
 
 

Lokal reklam...

Den här reklamen går lite nu och då här i Umeå och den är ju fantastiskt rolig. Inte på grund av historien eller hur det är filmat eller något sådant, nej då, det är slutbilden som gör att jag måste sluta med det jag håller på med och stirra mot skärmen. Ser de hemtrivsliga ut? Nej, de ser ut att vara med i en skräckfilm där någon bakom kameran riktar med en pistol mot dem. De är säkert fantastiska på att städa och sådant men kanske bör de fundera en extra gång innan de publicerar.
 
 

De har ju utgått

I dag hittade jag två svarta Höganäsmuggar på rea, eller ja, det var i en grupp på Facebook jag hittade dem. Eftersom säljaren bor två hus bort sprang jag dit på en gång och här sitter jag nu med två perfekta varm choklad-muggar. Som ni ser är de större än de jag redan har och 80 kronor betalade jag för båda.
 
 

Som ni vet bryr jag mig bara om smaken när jag bakar

I dag var vi på kalas och firade två av hanens släktingar som fyller år. De hade gjort en tårta som var lattjo, själv skulle jag aldrig ha tålamodet att pilla med sådant. Nu har jag nyss vräkt i mig lite kräftstjärtspasta och eftersom det inte är mello mer så ska jag kika på Germany´s Next Topmodel som jag ÄNTLIGEN kan se från Sverige.
 
 

Dagens goda gärning

I dag åt jag och hanen middag på stan. Eftersom vi har restaurangchansen valde vi (läs hanen) McDonalds och kycklingnuggets. Han sa att han skulle äta tre portioner och jag skulle äta en. Jag åt en och hanen två, en portion kvar alltså. Vi hade sett inte mindre än fyra tiggare på vägen dit så vi tänkte att vi kunde ge bort det sista till en av dem. Vi fick en påse av McDonalds och sen packade vi ner ett sugrör, servetter och ketchup. När vi kom ut var alla som bortblåsta. Vi gick mot Vasaplan för där hänger ju ibland några i hållplats C men inte i dag. Till slut gick vi mot bilen och plötsligt såg vi en av tiggarna! Hen blev så himla glad och jag började nästan gråta över att det finns människor som blir glada över lite kalla pommes frites. Men ja, nu ska vi faktiskt inte klaga, det är ju billigare nu än förut att renovera badrummet!

Världens sötaste unge

Jag är ju aldrig sjuk men i dag är jag det. Som tur var hade jag bara en kort lektion så jag har mest sovit. Jag var förbi mamma på hennes jobb också och hon hade gjort en fantastiskt bra kräm till mig. Men ja, den är filmen är bland det sötaste jag filmat, varje gång ungen hade klarat pusslet jublade han. V A R J E gång.
 
 

Kul när det händer något

I morse fick vi veta att Jimmie Åkesson skulle komma på studiebesök på min praktikplats och det var ju intressant. Umebor är ju ett fantastiskt folk så hissen var dekorerad och utanför stod en klunga med folk som gjorde klart för honom att hans åsikter inte är välkomna här. 
 
På sista bilden skymtas Jimmie Åkesson. Jag mötte honom dock lite senare och var kanske en meter bort. Han såg inte det minsta trevlig ut, jag kan ju tycka att om han vill få folk att rösta på honom så bör han ju kanske i alla fall le lite åt de han möter.
 
Nyss kom en person förbi och ville att jag skulle skänka pengar till något som är långt från det SD står för och det gjorde jag naturligtvis. Hen som knackade på kändes äkta och då kan jag inte hejda min medkänsla.
 
 

Som ni ser kommer jag bli en utmärkt mamma

I helgen var jag och min syster i Lycksele och hälsade på vår kusin och hennes små barn. Det var full rulle hela tiden och när vi kom hem var vi helt färdiga. Vår kusin tyckte dock att det hade varit en lugn helg, fy tusan så hemskt det måste vara när hon inte får avlastning.
 
I lördags åkte vi pulka och då fotade Anna, det ska bli kul att se om alla bilder ser ut som den här.
 
 

Jag snubblade över det här...

 

Som nytt

Hanen sa att det går att lämna in byxor på lagning på en sybehörsaffär så det gjorde vi för några veckor sedan, själv trodde jag att det bara var att kasta dem. Det kostade typ 700 kronor för typ tio par byxor med lite olika sorters skador och det var ju betydligt billigare än att köpa nytt. De randiga har legat i garderoben i flera år så frågan är väl om jag ens får på mig dem.
 
 

Perfekt gåva till ett kontrollfreak som jag

I går kom hela min familj på besök och då fick vi en almanacka. Vi har velat ha en men har inte hittat någon suverän till ett bra pris så då passade det ju bra att få en. Vi har inte hunnit skriva in så mycket än men jag ville testa en ny penna som jag också fick så därför skrev jag in lite som jag hade i huvudet. Om ni undrar.
 
 

Jag får i alla fall sovmorgon

Hej alla vänner! Nu är det äntligen helg och eftersom jag ska åka bort har jag massor att göra i kväll och i morgon på morgonen. Jag har två inlämningar på söndag och ett prov på tisdag så det är bara att trycka i sig choklad, jag har ju ett lager som ni vet, och plugga.
 
I dag var ju alltså sista dagen på reumatologen där jag har haft praktik och det var ju lite tråkigt. Samtidigt känns det skönt att jag är ett steg närmare en färdig utbildning. Men ja, jag har ju min universitetstyska också och när det gäller den kan jag inte ligga på latsidan.
 
 

Inför fler snaskdagar!

I dag är det ju som bekant fettisdagen och det måste en ju fira! När hanen kom hem hade han med sig semlor till oss, hoppas jag i alla fall, jag har inte öppnat kartongen än, och det är ju inte relevant att säga att jag fick en på praktiken. Nåja, först blir det en dusch och kanske till och med middag, vi får se hur länge jag kan hålla mig.
 
 

Jag sov lite när jag kom hem så nu är det återställt

De här helgen sov jag så himla dåligt, speciellt mellan söndag och måndag, och jag har inte funderat så mycket på det. På praktiken frågade en hur helgen varit och jag svarade att jag sovit dåligt, att sova är ju trots allt det viktigaste med helgen. Jag berättade sen att jag hade läst på Tyras blogg att hon sover dålig när det är fullmåne. Vi kikade i en kalender och ta mig tusan, i lördags var det fullmåne. Det förklarar mina sömnsvårigheter som kommer en gång i månaden.

Jag undrar var jag la min fjärrutlösare

I dag tänkte jag ta en ny profilbild till Facebook så jag ställde upp stativet och började fota mig själv med självutlösaren. Skärpan blev inte bra, inte jag heller för den delen, så jag sprang fram och tillbaka och försökte få till det. Sen snubblade jag över ett stativben och föll handlöst mot golvet och landade på handleden och knät. Såatte, det blev ingen ny profilbild.
 
I morgon börjar sista veckan på den här praktikplatsen och sen börjar jag på nästa ställe, spännande!

RSS 0.91