Startsidan

Otur när vi tänker

Det enda vi egentligen behövde från Ikea var en golvlampa. Vi hittade en perfekt pinne och en fin skärm som vi la ner i vagnen innan vi skyndade vidare. Ser ni vad vi såg när vi hade monterat ihop den? Skärmen är till för taklampor och har därför den smala delen neråt. Men ja, någon gång behöver vi säkert en stor taklampa och då kan vi köpa en ny golvlampeskärm.


Smart att åka en lönehelg

I dag var vi på Ikea i Sundsvall och köpte grejer vi inte behöver. Lunchen vi åt var himla god och prisvärd så är ni inte sugna på köttbullar tar ni kyckling med bearnaisesås och pommes. Nu funderar jag på om jag ska ta en tur till gymmet eller om jag ska sova lite som hanen. Han jobbade dock i natt till skillnad från mig, jag tycker bara om att sova.


Handhavandefel

Jag skulle tvärfota en grej med blixt och eftersom jag inte har fotat så mycket med blixten så gick det naturligtvis åt skogen. Jag ändrade inställningar och svettades och till slut insåg jag att batterierna var slut.  Inte underligt att den inte fungerade som den skulle. Nåja, nu ska jag äta salta kex och brieost och se på fjanten som ska vara med i Skavlan.
 
 

Nsofwa

Som present till lilla bebisen som ska komma hade jag köpt en ekologisk elefant från Yawama of Sweden som kvinnor i Zambia har stickat. Egentligen tycker jag det är tråkigt med gosedjur men det här har ju en fantastisk tanke och sprider dessutom inga gifter till barnet.
 

Baby shower

Min väninna ska få ett barn om ett tag så jag och min andra väninna ville anordna en baby shower eftersom Blondinbella blev överraskad med en sådan. Eftersom vår väninna inte alls gillar sådant där larv så såg vi till att ha ballonger, presenter, en blöjtårta, flaggor och en vimpel där det stod It´s a baby! Hon blev glad och förvånad så vi lyckades!
 
Vi trodde att hon anade något eftersom vi var så angelägna att träffa henne den här veckan fastän vi egentligen inte hann, hon tyckte att vi kunde träffas efter påsk i stället. När hon väl syntes från fönstret, vi höll noggrann uppsikt, började vi hoppa och fnissa av nervositet. Till slut kom hon in men vi fick tyvärr ingen bild på hennes förvånade min eftersom min väninna som skulle fota, jag öppnade ju dörren, inte kunde fota, fnissa och hoppa samtidigt.
 

Lyxrestaurang

Här sitter jag och äter en sen middag. Jag hade träning nyss och i morgon kommer jag äntligen ha tid att starta datorn och få lite saker gjorda. Vad jag hittade på i dag får ni se i morgon.


Vi ser nästan lika gamla ut... typ


I dag har jag fotbollscup hela dagen och det är skojigt. Vi har fått förstärkning av två 14-åringar och de sköter sig himla bra. Tur för mig så jag slipper skämmas.

Chokladfondant

I torsdags tyckte jag att det lät gott med chokladfondant till efterrätt så då gjorde jag det. Det var dessutom få ingredienser och lätt att göra så jag bakade med ett leende på läpparna. Det var först när jag skulle hälla ner smeten i mina nya teflonformar som jag insåg att det ju inte blir någon fondant om det är ett hål i mitten på kakan. Eftersom jag redan hade smort formarna struntade jag i det och tänkte att det säkert blir gott ändå. När de var i ugnen gjorde jag annat och eftersom jag inte hade ställt någon klocka råkade jag glömma dem några minuter för länge. Här nere har ni det fasta resultatet och det sorgliga är att de inte ens smakar gott. För första gånge i mitt liv åker därför ett bakverk ner i soporna.
 
 

Sabotage?

Det var den våren. Nu är det kanske fyra centimeter snö men det struntar jag i för det är helg och jag behöver inte gå ut förrän på söndag.
 
I dag när jag skulle cykla hem från jobbet upptäckte jag att jag hade punktering så jag fick vackert promenera hem. Tur att det på den tiden fortfarande var vår, det var ganska härligt att njuta lite extra länge av solen.
 
 

Podcast-tips

Hej alla vänner!
 
I dag ska jag ge er ett tips på en podcast som ni kan lyssna på när ni inte har något viktigare för er. Jag lyssnar ju mest när jag cyklar till och från jobbet och det är en trevlig eller upprörande start på dagen. En podcast som jag började lyssna på ganska nyligen är Inte rasist men och det är ett bra alternativ om det känns för jobbigt att läsa deras granskningar. Om ni bara vill lyssna på ett avsnitt till att börja med kan ni välja avsnitt sex som jag har bäddat in här nere för det var intressant och lite roligt. Roligt för mig som är vit alltså, jag kan ju blunda och gå vidare för Sverigedemokraternas politik drabbar ju inte mig.
 
 

Mästaren

Bilden säger väl allt skulle jag tro, god natt!


Fika på balkongen

I dag tänkte jag fara ut och springa men sen tänkte jag att det vore ju dumt att riskera att förkylningen kommer tillbaka så då tog jag en långpromenad i stället. OKEJ, jag erkänner, det var ren lathet. Jag passade dessutom på att gå förbi Lidl och lyxshoppa lite fika som jag senare avnjöt på balkongen. Tänk att jag kunde torka av utemöblerna redan i mitten av mars, helt otroligt. Och lite läskigt.
 
 

Våren är här på riktigt!

I går åt vi middag med hanens familj och det var fantastiskt gott som vanligt. Jag har varit vissen hela veckan men efter den där måltiden blev jag frisk så i dag kunde jag och hanen äta glass på stan och njuta av det härliga vädret. Nu ska jag se vem som vinner Melodifestivalen, jag hejar på Mariette.
 
 

Kors in the take

Hej alla modebloggsälskare!
 
Förra veckan kom det ett mail från H&M om att de sålde jeans för halva priset så då kände jag att jag behövde tre par nya. I dag hämtade jag dem och de passade! Nu kan jag lämna in mina favoriter på lagning så att jag kan ha dem några år till.
 
 

En glad person

Titta vad jag hittade i smöret i kväll när jag kom hem. Jag tror bestämt att det är min syster som varit i farten.


Tacka vet jag tacos

I dag firade vi att vi har varit tillsammans i två och ett halvt år eftersom vi inte hann i går. Vi åt varsin plocktallrik på Göteborg och det var helt okej gott. Vi använde Restaurangchansen så det kostade 200 kronor för båda men jag vet inte om jag tyckte det var värt det. Kanske var det för att det låg en äcklig liten bananbit på tallriken som betyget åkte ner.


Internationella kvinnodagen

Att det ens ska behöva finnas en internationell kvinnodag är ju vidrigt och ingenting att fira. Jag tänker dock fira alla starka och svaga kvinnor som varje dag kämpar för att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter, oavsett vilket könsorgan som sitter på kroppen. 
 
 

Nya husdjur

I våra akvarium har det hänt grejer förstår ni! Hanen har köpt lite nya fiskar och vi har till och med tre yngel som vi vakar över. I övrigt sitter jag bara och studerar för i morgon ska ett arbete in. Nu är det fokus som gäller för om en timme ska jag börja med maten. Om ni undrar.
 
 
 

Hoppas den inte smutsar ner

I helgen är jag och hanen hundvakter så jag började ledigheten med att fara ut och springa med djuret. Det gick sådär, den blev trött och ville mest nosa inne i skogen. Nu ska jag studera och i kväll ska vi nog mysa i soffan med massa godis. Jag och hanen alltså, hunden får stanna i förrådet.


Dagens studietips

Här sitter jag och korrekturläser! Det är ju himla skojigt tycker jag men tyvärr är det ju inte bara stavfel och sådant utan även termer, struktur och annat mer invecklat. Jag studerar ju svensk grammatik nu på universitetet om någon har missat det. Och tyska men det har väl ingen missat. Hur som helst så tänkte jag tipsa om min studiespellista på Spotify. Det är bara massa pianomusik och det passar utmärkt för att stänga ute annat oljud. Dessutom inbillar jag mig att jag studerar bättre om jag alltid lyssnar på det här när jag studerar för då kanske hjärnan lär sig att fokusera när musiken dyker upp.
 
Den fantastiskt fina låten Una Mattina från En oväntad vänskap finns med på listan.
 
 

RSS 0.91