Startsidan

Barnet har fått en pappa!

Så där ja, nu är hanen lika mycket förälder som jag! Vi var och skrev på några papper i dag eftersom vi inte är gifta och nu är nog det mesta fixat inför nedkomsten. Eftersom vi hade tid hos barnmorskan, den sista innan den beräknade födelsedagen, två timmar senare så orkade jag inte gå tillbaka till jobbet så jag gled runt på stan i stället och drack latte. Jag har ju flextid om ni undrar. Allt såg bra ut hos barnmorskan, härliga tider!
 
 

Skötbordet är färdigt!

Jag gillar ju att göra vettiga saker så i dag började jag dagen med att åka och handla och sedan dess har jag skruvat i ett skötbord. Vi var på Ikea i går igen, jag vill för övrigt aldrig mer åka dit, och införskaffade ett skötbord och en spjälsäng så nu finns det något vettigt att pyssla med några dagar framöver. Jag har dock svurit en del och stört mig på att kroppen inte riktigt kan röra sig som förut. Dessutom blir jag trött ganska ofta och måste pausa. Men vem bryr sig? Jag gillar att pausa också.
 
 

Vecka 39

Nu har jag gått upp ännu ett kilo men jag insåg i dag att om jag skulle klippa långhåret så skulle jag säkert tappa sju kilo. Fysiskt mår jag fortfarande bra, förutom lite svullnad kring fotlederna på kvällarna, men psykiskt börjar jag bli ganska dum i huvudet. Jag gör fel på jobbet så att jag måste göra om och jag tänker ofta helt fel. Dessutom har kontrollfreaket i mig börjat titta fram när det gäller förlossningen. Hur vet jag när jag ska gå och lägga mig på kvällen? Tänk om det är dags att åka in till sjukhuset klockan två på natten, då vill jag ju ha sovit åtta timmar innan det. Ja huvva, det är många frågor som inte har några svar.
 
 

Jag har varit på Ikea!

I dag har jag klurat hela dagen på hur jag skulle få hanen att vilja följa med mig på Ikea efter jobbet. Jag tänkte att jag kanske skulle locka med köttbullar, lite billigt fika eller barngrejer men det behövdes inte ens för när han var på väg hem ringde han och frågade om vi skulle åka dit en sväng. Jag föreslog att vi skulle äta middag där så det gjorde vi. Jag tog panerad spätta med potatis och remouladsås och det kostade ynka 55 kronor! Ni kan ju gissa var jag kommer hänga i vår och sommar. Enligt google maps tar det en timme att promenera dit från oss så jag och barnvagnen kommer nog få en himla massa motion.
 
 

Nästan ett graviditetscraving

Nu kanske ni tror att jag ligger och föder eftersom jag inte bloggade i går men det gör jag inte utan jag råkade bara glömma bort att jag har en blogg. I dag är det dock bara två veckor kvar till den beräknade födelsedagen och det är ju inte alls mycket. Sammanlagt är det alltså max 31 dagar kvar tills de sätter i gång mig. Så länge kan jag dock inte vänta eftersom vi hade tänkt åka upp till fjällen över påsk. När ungen är ute har jag tänkt att det är här nyheten dyker upp först så därför ska ni naturligtvis klicka er in här varje dag den närmaste månaden. Jag ska försöka skriva något varje dag fram till dess så att ni inte behöver stressa upp er i onödan.
 
I dag blev jag så himla sugen på en äggmacka så till middag åt jag Lingongrova med smör, kokt ägg och salt. Himla gott måste jag säga. Jag tänkte fota medan jag åt men jag var så glupsk att jag inte hann. Men ja, en macka med ägg på är kanske inte så jätterolig att titta på ändå.

Hur ska det bli om en månad?

I natt sov vi nog dåligt både jag och hanen, kan det vara fullmånen som jävlas? Jag somnade en stund efter jobbet och lillhjärtat fick jobba över och somnade på kökssoffan medan jag lagade middag. Eller ja, lillhjärtat och lillhjärtat, storhjärtat kanske är mer passande eftersom han inte på långa vägar ryms på kökssoffan.
 
 

Dagens middag

I dag begav jag mig till gymmet efter jobbet och tränade mina stackars ben så att de ska orka bära upp min växande kroppshydda. Sedan gjorde jag en pizza på ett färdigt pizzakit med kalkon, ananas, champinjoner, pesto och mozzarella. Det blev fantastiskt gott så nu vet ni vad ni kan slänga ihop om ni inte har någon fantasi.
 
 

En lugn söndag

I dag har jag röjt lite och fotat ett matbord som vi ska sälja. När jag kände mig färdig med det, jag var alltså inte färdig utan jag bara kände mig färdig, så satte jag mig vid köksbordet med en kopp latte macchiato, kakor och en lyxig inredningstidning. Eller ja, om det är viktigt var det en Mio-tidning som vi har fått gratis i brevinkastet. Jag kommer dock inte handla något för på fredag öppnar ju Ikea!!! 
 
 

Vecka 38

Enligt barnmorskan ligger barnet kvar med huvudet fixerat i bäckenet och det är ju bra. Tyvärr hade jag lågt ferritinvärde så jag måste öka upp dosen järntabletter för att inte dö. Eller ja, för att inte bli grinig och trött snarare. Jag har gått upp ett halvt kilo i vikt och det känns lite konstigt eftersom jag har bajsat typ tre gånger per dag. Jag trodde det berodde på stressen jag känt på jobbet de senaste dagarna, det spelar förmodligen in också, men jag läste nu på 1177 att det är vanligt med diarré i slutet av graviditeten. Foglossningen och ryggsmärtan har nästan slutat trots att jag promenerar mycket på jobbet och det är ju alldeles underbart!
 
 

En resa över Alperna

Jag insåg att jag inte har visat så mycket bilder från vår bilresan genom Europa i somras här på bloggen så i kväll får ni nöjet att titta på två bilder från italienska alperna. Vi åkte från 40 graders värme upp på över 2 500 meters höjd där det var friska 9 grader. Jag var på riktigt rädd när vi åkte på de här krokiga och branta vägarna och som ni ser på andra bilden kunde jag inte riktigt njuta av utsikten heller. "Stå vid kanten så det syns hur högt det är"...
 
Jag har suttit i säkert en timme nu och letat efter namnet på passet så att jag skulle kunna se hur högt det var och till slut hittade jag det, jag minns inte riktigt hur vi åkte förstår ni. Det heter i alla fall Passo del Rombo och jag rekommenderar ingen att åka dit, åk hellre runt Alperna så slipper ni ilningarna i benen.
 
 
 

En rätt vettig dag

I dag hade jag en krävande dag på jobbet men det tycker jag är roligt. Det var många borta och jag hade flera extrauppgifter som dessutom krånglade. Jag fick till och med ett samtal från Indien men det gjorde ingenting för det var ju ingen som hörde när jag pratade engelska. Annars är det alltid någon som hånflinar av lycka för att de slapp ta samtalet.

Efter jobbet satte jag mig på golvet och städade i några lådor i en garderob. Det är konstigt hur jag kunde slänga massvis med grejer men ändå ryms det inte mer än innan städningen.

Här har ni en bild på mig som jag tog med Snapchat, jag har äntligen förstått hur filtren fungerar.


Ultraljudet

Den 15 oktober, typ 100 år sedan jag vet, var jag och hanen på en ultraljudsundersökning för att se så att fostret fanns och så där. Jag var som vanligt rätt obrydd eftersom jag, trots min livliga fantasi, har lite svårt att förstå det här med att det finns en människa i min mage. En timme före undersökningen skulle jag dricka ett glas vatten och sedan inte kissa så att urinblåsan skulle vara full under undersökningen. Det finns förmodligen ingenting som gör mig så kissnödig som att veta att jag inte får kissa så när vi kom dit höll jag på att dö av kissnödighet. Undersökaren sa att jag fick gå och kissa ut hälften av kisset så det försökte jag. Det är ju ungefär lika svårt som att inte äta upp en hel godispåse så jag kissade förmodligen ut allting. I övrigt gick allt bra och eftersom barnmorskan var ny på det här med ultraljud så kom en läkare in och gjorde om allt och förklarade för henne och för oss så vi fick mer tid än vanligt folk. Helst hade jag velat göra ett ultraljud nu någon gång när jag har känt barnet röra på sig och så där för nu känns det aningen mer verkligt. På bilden ser ni en ryggrad om ni undrar.
 
 

Det här med missfall

Nej det finns ingen anledning till oro, bebisen verkar fortfarade leva. Det här har ingenting med mig att göra.
 
Missfall är ju ett tabubelagt ämne som ingen verkar vilja prata om. När vi beställde barnvagnen frågade jag vad som händer om barnet dör och då sa försäljaren snabbt att vi inte behöver köpa vagnen men sedan skyndade hen sig att säga att vi inte skulle prata mer om det. Samma sak med barnmorskan, jag ställde frågor men de blev bortviftade med att vi inte ska tänka på sådant. Jag vill gärna veta vad som kan hända och så klart hur vi ska göra för att förminska riskerna. Är det konstigt att folk skäms över att berätta om missfall när inte ens de som jobbar med gravida kan prata om det? 

Bio

Jag och hanen var på bio i dag efter jobbet och såg Deadpool och det var faktiskt en bra film. Tyvärr blev jag kissnödig och det förstörde ju naturligtvis en stor del av nöjet. Eftersom jag hade gratisbiljetter så kostade det ingenting och jag är ju en person som gillar att samla pengar så det kändes som ett lagom pris. Tyvärr blev det nedrans bråttom så vi hann inte köpa något godis. Fast det är väl lika bra det för då sparade vi en slant.


Melodifestivalen

Visst var Wiktoria bra i Melodifestivalen i går?! Så cool tjej med bra röst och bra låt! Jag tycker det är lite tråkigt att det inte går att lyssna på låtarna som har gått till final för jag vill gärna lyssna på den och på Robin Bengtssons låt igen. Men ja, den som väntar på något gott...
 
Nu när jag ska vara hemma hela våren och sommaren så tänker jag ju att jag ska ta tag i mina intressen igen. Jag ska fota, spela musik, läsa böcker och inte minst skriva låttexter. Mitt mål är att skicka in en suverän låt till Melodifestivalen så att jag kan stå och vinka i tv-rutan nästa vår. Som låtskrivare alltså, jag har inga ambitioner att sjunga eftersom det inte är min starkaste sida.

Vecka 37

Då var det lördag igen och den här veckan har jag gått upp ett och ett halvt kilo. Konstigt nog har jag känt mig lättare än vanligt och jag har inte haft några större besvär. På jobbet har jag börjat rensa så att det inte ska bli svårt eller jobbigt för mina kolleger när jag försvinner och det känns lite sorgligt. Ska någon annan sitta och smutsa ner mitt skrivbord? Kommer de klara sig utan mig?
 
I dag ska vi försöka åka och hämta en fåtölj som vi har beställt och som har kommit. Vi ska ha den vid spjälsängen så att vi kan sitta bekvämt och vyssa barnet. I och för sig har vi ju bestämt att hen kommer sova jättebra på nätterna så egentligen är det väl att kasta pengar i sjön.
 
 

Lista på bra poddar

Jag hjälpte en person med att börja lyssna på poddar så jag tänkte tipsa om några som jag lyssnar på. Om ni lyssnar på någon suverän podcast får ni gärna tipsa mig. 

HanaPees otroliga podcast
Den absolut bästa podcasten! Den är rolig, vettig och lättsam.

Ronden
Tre läkare som pratar mestadels om medicin, dock väldigt roligt och intressant. 

Geniförklarat
Väldigt rolig!

Gör din röst hörd
En podcast om röst, sång och retorik. 

Värvet
En intervjupodcast där gästerna får prata till punkt.

Varvet International
Samma som Värvet men på engelska.

Inte rasist men...
Ett bra alternativ till bloggen Inte rasist men... om ni inte orkar läsa om alla dumheter som Sverigedemokraterna hittar på.

Fredagspodden med Hannah & Amanda
Lättsam och vettig men ibland lite verklighetsfrånvänd för oss som inte bor i Stockholms innerstad.

Babybox från Apotek Hjärtat

Här har ni en snajsig babybox! Apotek Hjärtat hade packat ner massa prover på olika nödvändiga saker, kanske, och lite vanliga förpackningar med våtservetter, tops, plåster och någon tvätt. Den där lilla boken som ligger underst längst ner till vänster är faktiskt rätt bra, den innehåller lite bra tips på vilken sorts salva eller kräm som är bäst att använda vid olika problem och liknande.
 
 

Recension på semlor

I går var det ju fettisdagen så då åt jag semlor. På jobbet åt jag en från Gimobageriet och den var god. På Ica maxis café åt jag en av deras vanliga semlor och den var nog aningen godare. I dag åt jag en vaniljsemla från Ica maxi som var jättegod, de hade dock kunnat skippa grädden men då hade det ju i och för sig bara varit en vanlig krämbulle. Blåbärssemlan från Ica maxi var god men det var nästan för mycket blåbärssylt i. Så där ja, nu vet ni vad ni ska köpa nästa år. 

Lean in av Sheryl Sandberg

Min karriärsväninna tipsade mig om Lean in av Sheryl Sandberg och det är en oerhört intressant bok om förväntningar på och föreställningar om kvinnor och män som satsar på karriären. Själv är jag kanske inte någon karriärskvinna men boken tar också upp små detaljer som passar in även på mitt liv. Eftersom det finns källor på alla påståenden så går det inte bara att vifta bort det som känns lite obekvämt för normfjantar. Seså, läs den!


Äntligen ser vi Bron!

I dag efter middagen skulle vi fara och gymma men först skulle vi bara se första avsnittet av Bron som hanen äntligen har gått med på att se. Det slutade naturligtvis på ett spännande sätt så han ville se ett till. Och sedan ett till. Nu är det tydligen läggdags så vi hann inte träna. Hanen har redan somnat och jag ska försöka att tänka på något trevligt så att jag inte drömmer mardrömmar. 

Bestyr

Den här helgen har varit riktigt härlig! Jag har känt mig pigg och det känns som att jag har fått mycket vettigt gjort. Att inte göra vettiga saker är ju inte riktigt det bästa jag vet så det känns skönt att jag har varit så pass pigg att jag har kunnat göra det jag känt för. I går började jag morgonen med att gymma och sedan begav jag mig till stan och tittade på snöskulpturerna med mamma och pappa. Det är ju inte så jätteroligt egentligen men vi brukar alltid fika och det är ju kul så därför är det en tradition. På kvällen var vi på födelsedagsmiddag, jävulskt god om ni undrar, där vi också tittade på Melodifestivalen. ROBIN BENGTSSON GICK TILL FINAL!!! Här (<-- LÄNK) kan ni läsa om ungefär hur besatt jag var av honom när han var med i Idol.
 
I dag åkte jag och hanen och hämtade och betalade för barnvagnen som vi beställde i december. Vi hade inte sett färgen mer än på en kvadratdecimeterstor tygbit innan men den var fin. Det blev en Britax Go Next i färgen navy melange om någon undrar och den kostade 14 000 svenska kronor på Childrens House. Vi fick ett sådant där babyskydd som ungen sitter i i bilen och en adapter till den så att vi bara kan klicka in den i bilen samt myggnät, regnskydd och fasta hjul för det priset men vi har säkert blivit lurade. Tur att det inte drabbar någon fattig, även om det börjar eka i plånboken efter alla barngrejer.
 
I övrigt har jag skurat golvet, handlat, hämtat ut den sista babyboxen och umgåtts med en väninna i dag. Ni hör ju, det märks inte alls att jag är höggravid!
 
 

Vecka 36

Förutom det jag skrev i går så har det enda nya den här veckan varit att jag har haft svårt att sova. Eller, egentligen har jag inte haft svårt att sova utan det är bara det att jag har vaknat varje gång jag har vänt på mig eftersom det är väldigt obehagligt att ligga på rygg. Dessutom har jag drömt mardrömmar men det är tydligen vanligt. Jag var förresten också på en informationsträff hos en tandhygienist i veckan och då fick jag lära mig att det bästa är att bara äta godis en gång i veckan. HAHAHA, den dagen.
 
 

Dagens graviditetsgrejer

I dag var det barnmorskedags igen och barnet ligger med huvudet fixerat i mitt bäcken precis som hen ska. Eller, jag kanske ska säga hon i stället för hen för jag mötte en tant i hissen i dag som sa att jag har en flicka i magen. Pojkmagar är nämligen mer framåt. Så bra, då vet vi det.
 
I dag ringde de också och berättade att vår barnvagn har kommit så om vi hinner kanske vi hämtar den i kväll. Då kanske jag ska boa i den i helgen så att ungen har någonstans att sova om det skulle bli dags innan Ikea öppnar. Vi ska ju alltså hetsa dit när det öppnar och köpa en spjälsäng och ett skötbord. Tänk drömmen att trängas där på öppningsdagen!
 
På tal om att trängas så var det överfullt på bussen i dag när jag skulle hem men ingen av alla de unga personerna som satt och stirrade i sina mobiler reste sig upp för mig. Dagens ungdom.

In med det nya, ut med det gamla

I dag har vi tvättat ett nytt gäng med barnkläder så i morgon blir det intressant att se om det ryms i garderoben. Det gör det förmodligen inte så vi kommer nog behöva rensa lite mer bland våra kläder. Vad kul, då har vi något att göra i helgen.


God natt!

Jahaja, då sköljde en enorm trötthet över mig igen. Jag käkade lite när jag kom hem från jobbet och sedan skrev vi förlossningsbrevet. Efter det somnade jag och nu har jag tagit ut linserna och borstat tänderna och ska sova för natten. Men som sagt, det är väl bäst att passa på och sova medan jag kan. 

Texter av Annika Norlin

Har jag inte berättat om min bästa julklapp? Jag fick Annika Norlins bok Texter av hanen och den är helt fantastisk! Den börjar med hennes egna ord om uppväxten och annat spännande och sedan kommer hennes texter. Ett väldigt bra presenttips till alla som har någon musiksmak eller ett sinne för bra texter. 


RSS 0.91