Startsidan

Frysning av gymkort

Jag är riktigt irriterad på Iksu där jag har mitt gymkort. Vid förlossning fryses kortet tre månader om man vill vilket naturligtvis är jättebra men för mig blev det så himla krångligt. Jag började med att ringa till Iksu och säga att jag var gravid och då sa personen att kortet fryses tre månader men att jag måste bevisa att jag är gravid. Jag tog med mig ett intyg, som inte behövdes eftersom det syntes att jag var höggravid, och gick dit och där sa personen i receptionen att de fryser kortet sex månader. Jag sa att jag bara ville ha tre månader till att börja med, jag visste ju inte vad det innebar att vara förälder, och sedan skulle jag höra av mig om jag ville ha någon extra månad. I slutet av juni hade det gått tre månader så jag skrev till Iksu att jag ville förlänga frysningen tre månader till enligt överenskommelse, eftersom jag ammar är det ju nästan omöjligt att komma i väg och träna. Då fick jag höra att de bara fryser korten tre månader vid graviditet så jag hänvisade till det jag och receptionisten kommit överens om och vi kom fram till att jag skulle få en extra månad. De hade dock redan dragit avgiften för juli så jag skulle slippa betala för augusti i stället och den första augusti skulle jag få börja träna igen. I fredags såg jag dock att de ändå hade dragit pengar i slutet på juli så jag mejlade men har inte fått något svar.
 
 
Det jag egentligen skulle skriva om är det här med att de bara fryser korten tre månader vid graviditet. Eftersom jag helammar måste jag i princip ha med mig barnet vart jag än går och eftersom barn, alltså inte ens ammande spädbarn, inte är tillåtna i gymmet återstår bara Mamma-Baby som är ett pass där jag och bebisen tränar tillsammans. I dag gick jag in för att se när passen är så att jag kan bege mig dit några gånger i veckan. Döm om min förvåning när det inte finns ett enda pass under den kommande veckan. Det är möjligt att det är på grund av att det är sommar men när det är mitt enda träningsalternativ så känns det lite surt. Det enda sättet för mig att träna nu är alltså att någon vänlig person som jag litar helt på kan följa med mig till gymmet, vänta medan jag ammar och sedan sitta där och vakta bebisen medan jag tränar. Under träningen måste jag också ha full koll på min mobil om barnvakten skulle ringa.
 
I Västerbotten 2013 helammade 25 procent av alla mammor i sex månader och 60 procent i fyra månader. Det är ganska många kvinnor som får bekymmer vid barnafödande, pengar flödar det ju inte direkt av och att knappt kunna utnyttja kortet känns onödigt. Låt oss få frysa gymkortet sex månader om vi vill, där har ni mitt briljanta förslag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mailadress:

URL:

Kommentar:

Trackback