Startsidan

Om Prag

Den som har någon funktionsnedsättning, en barnvagn eller en stukad fot bör inte besöka Prag eftersom det är oerhört jobbigt att ta sig fram. Vi kunde exempelvis inte titta upp på de fina husen och gå samtidigt för då snubblade vi. Däremot var kollektivtrafiken fantastisk! Vi betalade ungefär 150 kronor var för tre dagars åkande med tunnelbana, buss (även till flygplatsen) och spårvagn. Vi förstod inte alltid vart vi skulle men då var det ju bara att åka tillbaka, spårvagnarna och tunnelbanorna gick hela tiden.
 
Servicen är inte direkt suverän i Prag, de få gånger någon hälsade eller lät trevliga blev vi förvånade. Till och med jag blev alltså lite irriterad, jag som oftast inte vill prata med butikspersonal.
 
De här bilderna tog jag i Prag. Den första föreställer Monument över kommunismens offer (det heter typ så, jag orkar inte googla mer), den andra Pragborgen och på den tredje bilden ser ni den judiska kyrkogården där personerna begravdes i upp till tolv lager eftersom det var en av få kyrkogårdar där judar fick begravas.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mailadress:

URL:

Kommentar:

Trackback