Startsidan

Slöseri

Nu är det dags att klippa tånaglarna för nu har jag haft sönder två sockar på två dagar.

Tips på kvarg

Nyss fick jag världens näst bästa besked, om det inträffar så blir det det bästa och då ska jag berätta för er. Nu har jag nyss tränat fotboll och festar därför till det med en vaniljkvarg. Jag trodde förresten att det uttalades kvark eftersom jag bara hade sett kvarg i tyskland och där uttalas det så. Sen trodde hanen att man uttalar det som det stavas men då sa Susanne att man säger kvarj. Så, nu har vi rett ut det.
 
Förresten, en sak till. Icas vaniljkvarg är asgod, den ni ser på bilden alltså. Kesella vanilj är också asgott men lite dyrare. Lindahls och Linessas smakar skit.
 
 

Gör om, gör rätt

Den här sidan snubblade jag över i dag på praktiken och då ville jag inget hellre än att ringa upp idioterna och fråga hur de tänkte. Eller ja, bevisligen har de ju inte tänkt alls.
 
Om det är någon som inte ser. Männen är illustrerade som kostymnissar medan kvinnorna står och svänger på höften. Det går att analysera ännu mer men det lämnar jag åt proffsen.
 
Men ja, nu mailade jag dem och frågade, vill en ha någonting gjort får en göra det själv.
 
 

Lite mer hemtrevligt

I dag var det sommar här i Umeå och det är ju alltid trevligt. Mamma och pappa kom hit med lunch som vi åt på balkongen och sen gymmade jag och mamma. Vi satte också upp tavellister och en liten dokumenthållare som jag ska ha viktiga papper i. Jag längtar verkligen till sommaren för då kommer alla dagar kunna vara så här och jag kommer inte behöva ha stenar hängandes över axlarna. Jag kommer bara ha 100 procents sysselsättning och inga läxor, fatta sommarlovet!!!
 
 

Min mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman

Jag har ju läst de andra av Fredrik Backmans böcker och den här var också bra. Inte lika mycket skrattrolig (för min del hehehe-rolig) som En man som heter Ove men ändå rolig.
 
 

Hoppas jag kommer ihåg att vattna

I går fick jag äntligen fingrarna ur arslet och planterade våra frön som vi köpte FÖR ETT ÅR SEDAN. Ja, det är sant. Solen skiner ju så härligt och jag passar på att vara ute så mycket som möjligt (=undviker att göra läxor). Jag har ingen aning om hur en gör när en planterar och jag iddes inte läsa på påsarna så vi får väl se om det blir några kryddor.
 
 

Önskelista

Om en månad fyller jag 26 år, tänk vad tiden rinner i väg, så här kommer min önskelista. Jag gillar ju inte att få saker jag inte vill ha så därför tycker jag det är ypperligt med en liten lista.
 
 • Att skriva texter i vården av Elisabeth Legl
 • Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie
 • En blixt till Canon EOS 5D Mark II
 • Språkriktighetsboken 
 • Svenska skrivregler av Språkrådet
 • Dyr choklad
 • Ekologiska matvaror
 • Sällskapsspel, gärna med frågor
 • Prenumeration på Språktidningen
 • En bok med tysk grammatik
 • Marabou Oreo

Recept på vegetarisk gryta med gremolata

En dietist på min praktikplats har en liten vegetarisk hörna där hon sätter upp ett nytt vegetariskt recept varje vecka. I dag testade jag att göra den här grytan och den var god och enkel att göra. Billig dessutom, cirka tio kronor per portion inklusive den där vita röran. Och då var de flesta av ingredienserna ekologiska.
 
 

Sommaren är här!

I dag på praktiken satt vi ute på eftermiddagsfikat och när jag kom hem satte jag mig på balkongen och fikade lite mer. Nu har jag tränat fotboll i två timmar och ska försöka stänga mina adrenaliniga ögon.
Lite påskglass

Den här glassen fick jag via Smartson och den var rätt god. Jag gillar ju mest chokladglass med chokladsås och chokladbitar men det här var ändå bra. Gratis är gott om inte annat.
 
 

Helt ok utsikt från min solsoffa
En förmiddag i solen och jag har redan fått fräknar.
Vad har du för färg?

Jag gjorde ett test och enligt det har jag en gul aura. Jag vet inte hur väl det stämmer men sista meningen tycker jag gör det, jag vill bara att alla, speciellt jag själv, ska vara lyckliga.
 
 

Jag kanske ska klippa mig så vi matchar

I dag åt jag och hanen på restaurang med hanens vän och det var väl rätt gott men det var godare mat i lördags hos min syster. Vi åt på Max i dag alltså. Nu när jag tänker efter borde jag inte äta där eftersom deras ägare verkar vara töntar men det glömde jag tyvärr bort.
 
Den här bilden är från i lördags, ser ni att jag har klippt lugg? HAHA GICK NI PÅ DEN LÄTTA? Det är ju min syster på bilden.
 
 

Snart är det dags för match
Sensation

I lördags åt vi hos min syster och hennes karl och här ser ni den goda maten. Det var seriöst första gången alla i min familj var tysta samtidigt, så gott var det. I dag svängde jag ihop den fantastiska linssoppan igen och det var också gott.
 
 

Himlen en kväll

 

Lite ledigt

I kväll blev vi bjudna på middag och fy tusan så gott det var! Nu ska vi spela sällskapsspel och gissa vem som kommer vinna?
Hälsohets och fikatips

Jaha, har jag en blogg? Jag har, som jag har nämnt några hundra gånger, haft nedrans mycket läxor och prov den här veckan (och två månader framåt) så jag har fokuserat på det. Eftersom jag vill kunna njuta i fjällen över påsken så vill jag göra bort så mycket som möjligt innan dess. Men ja, vem bryr sig.
 
I dag är det ju fredag så då gick jag och en kollega och fikade på Personalklubben. Dryck kostar 10 kronor och godsakerna 10 kronor, så sjukt billigt! På vägen hem ringde min fotbollskompis och tyckte att vi skulle springa tillsammans. Jag försökte hitta på undanflykter men det gick inte så det slutade med att vi sprang typ 7 kilometer, skönt såhär efteråt.
 
 

Bara två månader kvar...drygt.

Den här veckan har jag två prov så mina kvällar ser mest ut som på bilden, minus chokladen för den råkade jag äta upp.
 
 

Basplagg

I går var jag en sväng på H&M och då införskaffade jag en svart skjorta som, kors i taket, inte var för snäv över axlarna. Den kostade 100 kronor men jag fick den gratis eftersom jag hade presentkort, lagom pris.
 
 

Hoppas flytet fortsätter

I dag är jag faktiskt stolt över mig själv! Jag har varit produktiv och nu känns läxberget lite lättare att bära. En kompis hörde av sig i går och frågade om hon får sova här och det får hon ju naturligtvis eftersom jag vill umgås med henne. På grund av det måste vi ju städa lite och se till att hon kan ligga i gästrummet och det gav mig ännu mer att göra. MEN, jag jobbar bäst under lite press så nu när deadlinen kom lite närmare så skrev jag en himla massa i morse! Innan skolan började halv ett hann jag skriva massa läxa, fara ut och springa, duscha, koka menskoppen, städa i köket och gå ut med lite återvinning. Nu ska jag försöka skriva klart en uppgift och skicka in den och i kväll är det fotbollsträning med barnen. Det blev så att jag är huvudtränare i kväll också vilket betyder att jag måste planera in vilka övningar de ska köra, tur då att jag kan snapchata ungarna och fråga vad de har för förslag!

Kanske Ida i Katthult

Hur ofta händer det att någon faller ut ur, från eller genom en flaggstång? Men ja, det finns diagnoskoder för allt.
 

Den som fryser är antingen fattig eller dum - känt ordspråk

I söndags hade flickorna sin första träning utomhus och jag tänkte att jag skulle klä mig ordentligt för att slippa frysa. Jag tänkte att långkalsonger och två tjocktröjor skulle räcka men det gjorde det inte, jag hade gärna haft täckbyxor och vinterjacka också. Naturligtvis hade jag en jacka men det förstår ni kanske, dagens ungdom vill ju hellre vara snygga än varma så de har ju inte alltid en jacka, därför förtydligar jag det.
 
I kväll har jag själv träning så då ska jag klä mig mer än ordentligt har jag tänkt. Många av de duktiga killarna är tydligen sjuka så då kommer jag och hjälper dem, de kan ju behöva lite hjälp uppifrån. HAHA APRIL APRIL! Trodde ni verkligen att jag är bättre än dem? Hahaha, nej det är jag ju såklart inte, jag har ju stukat foten. Men ja, dit jag ville komma var att jag får börja träna en timme tidigare än vanligt vilket gör att det blir lite lite varmare. Ska vi gissa att jag fryser i kväll igen?
 
 

RSS 0.91