Startsidan

Drömpresent!

Och där var årets bästa födelsedagspresent utsedd! Eller ja, jag har fått andra presenter som varit bra också men godis från Kahls slår det mesta. Hanens pappa och hans fru var förbi i dag och då fick jag den här gåvan som jag kanske ska ta med på jobbet och visa upp. Jag kommer naturligtvis inte bjuda någon men de kanske vill se vad jag fått.
 
När jag skulle hämta från förskolan hade Sammy bajsat så jag skuttade in i skötrummet för att byta blöjan. Då såg jag att ett annat barn också hade blöjor från Norge, inte så troligt alltså, så jag gick in i förrådet och kikade om de verkligen hade Norgeblöjor även där. Naturligtvis inte, Sammys paket hade bara stått lite snett och då måste någon ha tagit fel. Jag la i alla fall blöjorna på rätt plats och sedan satte jag upp en sådan där färdig lapp om att det är dags att ta med extra blöjor på det andra barnets krok. Rätt ska vara rätt!
 
 

Nya sandaler

I helgen har jag rensat hela min garderob och skänkt tre Icakassar med kläder till Myrorna, tror jag det står på insamlingsbehållaren. I dag var jag och pappa och letade efter sandaler till Sammy och eftersom vi passerade Myrorna så gick vi in. Där hittade vi två par sandaler för inte ens hälften av priset på ett par nya som ändå kommer vara för små om någon månad. Sammy älskar sina nya skor och ville ha dem på sig hela kvällen. 
 
 

Lite träning

Nu har jag äntligen lite tid att blogga, jag sitter nämligen i olika benmaskiner på gymmet. Jag är inte helt fri från snor än men lite lätt styrketräning ska jag nog klara av.

I tisdags var det ju Blodomloppet och eftersom jag hade ont i halsen fick jag promenera i stället för att springa. Det var i och för sig lika bra eftersom jag inte har kunnat springa ordentligt sedan början på februari på grund av vadskadan och magsjuka. 

I morse när jag skulle lämna Sammy på förskolan blev jag lite stressad eftersom det såg helt dött ut. Det var inga bilar på parkeringen och inga barn lekte på gården så jag trodde att det var stängt. Som tur var var det inte det så jag blev svettig i onödan.

När jag har friskvårdat klart ska jag duscha här i lugn och ro och sedan ska jag hämta lillhjärtat på förskolan. I kväll ska vi umgås med mamma och pappa, precis som vanligt när hanen inte är hemma. 


Byxshopping

Förutom i tisdags då min syster kunde barnvakta Sammy så har jag vabbat hela veckan. I tisdags kväll började jag känna mig vissen och sedan dess har jag haft ont i halsen, festlig vecka. Nu är i alla fall Sammy näst intill frisk så i helgen kan vi göra det vi hade tänkt.

I dag promenerade jag till Lager 157 som öppnade i går och efter att ha köat i typ 30 minuter, naturligtvis med en bra podcast i öronen och ett sovande barn i vagnen, fick jag köpa två par jeans och ett par jeansshorts för 300 kronor. Lagom pris tycker jag. 


Nu börjas det

I dag vabbade jag för första gången och det var konstigt eftersom det inte är jag som är sjuk. Lillhjärtat har däremot drabbats av en förkylning med ögoninflammation och då får man inte vara på förskolan. Själv har jag ju inte en enda sjukdag, förutom just före förlossningen, så det kanske är okej att jag är hemma, även om det känns som att jag sviker mina kolleger. I morgon har jag dock fixat en barnvakt så då kan jag jobba, smart av mig! 


Belgien

I kväll ska jag få titta på Eurovision Song Contest i fred och dessutom får jag sova i ett eget rum till klockan 8 i morgon, drömmen! Jag har snabbtittat på semifinalerna och jag hejar jättemycket på Belgien och Blanche med City Lights. Den är så skör att jag sitter som paralyserad och håller andan, typ.
 
Vi har köpt en extra barnvagn så att vi kan lämna den på förskolan så att Sammy kan sova i den där. I dag testade vi den så att Sammy sover skönt i den och sedan levererade vi den till förskolan. Så att, så att, så att. Jaja, nu har jag inte tid längre för nu börjar snart showen!

Mitt spännande liv

För första gången sedan i januari känns det skönt med helg. Jag har ju jobbat hela veckan så i morgon ska jag vila mig i form. Om jag orkar ska jag fara ut och springa, det är ju faktiskt Blodomloppet snart, men i övrigt ska jag nog bara ladda upp inför ESC-finalen. Om jag hinner ska jag titta på semifinalen som var i går, jag vill ju inte missa någon potentiellt bra låt som åkt ut. Förmodligen kommer jag inte orka vara vaken hela finalen så jag kanske väntar med att se den till på söndag. Livet som småbarnsförälder. 


Snabba och närgångna

För att jag ska få högre lön efter min utbildning så behövde jag kopiera intyget och skicka det till min chef. Tyvärr råkade det fastna i kopiatorn och det hade ju kunnat sluta illa men som tur var kunde en kollega hjälpa mig med sattyget.

I kväll hade jag fotbollsmatch men det gick inte så bra för mig. Laget vi mötte hade en spelstil som inte alls passar mig så jag kände mig hela tiden ett steg efter. När jag kom hem kom jag på att det var Eurovision Song Contest så jag surfade in på svtplay och kikade lite. Jag spolade tillbaka och tittade på Robin och sedan var det dags för resultatet. Det känns som att det räcker, det jag såg av snabbreprisen var inte så bra.


Lämningen gick också skitbra

I dag var det en fröjd att hämta snuttebullen på förskolan! Jag började med att gå och dra fram barnvagnen och då såg Sammy mig genom fönstret. Till skillnad från i fredags fick jag två små armar utsträckta mot mig och jag kunde höra en barnröst som sa "mamamama". När jag kom in fick jag en lång och hård kram och det är ju kanske det mysigaste som finns.

Eftersom ni undrar så kan jag berätta att det har gått bra att jobba. Jag har släppt jobbet ganska mycket när jag har varit hemma så jag frågar mina kolleger lite för ofta så här i början. Dessutom måste jag ju diagnoskoda korrekt nu eftersom jag är utbildad så det är lite nytt.

Sommaren som kom i fredags var borta i dag och i stället var det vitt på marken. Kul. 


Härlig helg!

Hej alla vänner!
 
Nu är ju snart helgen slut men jag tänkte berätta om hur bra det gick när Sammy för första gången fick vara utan mig på förskolan i fredags. Vi kom dit strax efter nio och då var de andra barnen ute och lekte så jag satte på Sammy galonbyxor och kängor och sedan gick vi ut. Pedagogerna var extra snälla och Sammy sträckte ut armarna mot en av dem, så himla skönt för mammahjärtat! Jag stannade inte så länge utan tittade bara några minuter vad de gjorde och sedan vinkade jag och gick. Så himla sorgligt! Efter några meter kändes det dock bättre och sedan jobbade jag i kanske fem timmar innan det var dags att hämta hem min lilla favoritfavvis. Tyvärr blev jag inte mött av en springande unge som sedan kastade sig runt min hals utan jag fick ett snabbt leende och sedan var en leksak mer spännande. Det känns naturligtvis skönt att Sammy verkar trivas och det var med lätta steg jag kunde gå hem i det sjukt varma vädret. Vid lunchtid hade jag förresten ringt och frågat hur det gick, de sa att jag skulle det alltså, det var inte jag som var orolig.
 
I natt sov Jessicka här och vi käkade Ben & Jerrys och såg på Skam i går kväll. Hon måste ju vara drömbarnet för tonårsföräldrar som är i en annan stad, hon hade ju kunnat ha party. Pappa har varit världssnäll och lagat min punktering och satt på barnstolen på cykeln så på tisdag ska jag cykla till förskolan med Sammy. Spännande!
 
 

Sammy inskolas

I går började inskolningen av Sammy på förskolan och det har än så länge gått jättebra. Jag är dock inte jätteroad av andras barn som skriker men som tur är sover alla en stund mitt på dagen så då får jag vila. Pedagogerna verkar bra och maten har varit jättegod så jag ska nog våga lämna min lilla favoritfavvis här. 


Eftersom jag har varit i fjällen och haft magsjuka så har jag vilat vaden ordentligt och i går när jag spelade match kände jag inte av den alls, vilken lycka! 

I går fick jag också min nya mobil och den verkar bra. Jag har inte tagit bort plasten än eftersom jag vill skydda den så därför blev bilden lite suddig. Enligt recensioner ska kameran dock vara bra. 


RSS 0.91