Startsidan

Ingen kräkning dock

Den här veckan är det väldigt mycket att göra på jobbet eftersom två av mina närmaste kolleger har semester och naturligtvis passade förskolan på att ringa och säga att Sammy hade magsjukesymtom. Jag gav mina uppgifter till mina stackars kolleger och sedan susade jag till förskolan där jag mötte massa andra föräldrar som också skulle hämta hem sina barn.

På kvällen var jag och Sammy i tvättstugan och när vi skulle gå bad jag honom lägga tillbaka luddborsten där den ska vara. Då gick han och kastade in den bakom torktumlaren där den låg när vi kom, logiskt. Tänk på det när ni skräpar ner!

Senare råkade jag börja skratta så plötsligt att Sammy blev rädd och började gråta, lillstackarn. 

På bilden sover Sammy (nähä?!) och så fort jag försökte tycka att spjälsängen var en idé blev det gnäll,  så jag satt fast. 


Stackars blomma

I dag har jag namnsdag men det är det som vanligt ingen som kommer ihåg. Pappa brukar i och för sig höra av sig och dagen är ju inte slut än så jag kanske ska chilla lite. I dag har jag och Sammy varit och badat igen och det var roligt. En av oss råkade kissa i duschrummet, tyvärr inte i duschen, men jag tror inte att det gjorde så mycket. Naturligtvis skrapade jag bort det, det kan ni sluta fundera på.
 
I natt sov jag skitdåligt och en gång tog jag upp mobilen och kikade lite. På VK såg jag den här fantastiska nyheten: BRITT-MARIE VAR HÄR BLIR FILM! Jag älskar boken av Fredrik Backman så det ska bli helfestligt att se filmen nästa höst.
 
 

Hälsohets

I dag begav sig de här snygga benen till ett bodypumppass under lunchen och det gick bättre än förra veckan. I och för sig hade jag en härlig träningsvärk sedan boxningen i onsdags men jag kämpade på och ökade vikterna på några övningar i alla fall. Tricepsövningarna går dock dåligt som vanligt, mest står jag med en enkilosvikt ovanför huvudet och skakar.
 
Nu har jag lämnat in dagens universitetsuppgift, i morgon ska jag arbeta eftersom det är så roligt och på söndag ska jag nog bada med lillbebisen. Först ska jag dock göra det bästa jag vet: sova!
 
 

Punch out

I dag ville jag träna efter jobbet och det enda som kändes okej var punch out som är kampsportsövningar. Tyvärr hade jag ingen vän så jag var tvungen att gå dit ensam, jobbigt eftersom man hela tiden tränar två och två. Tack och lov var det en jättesnäll och duktig tjej där som jag fick vara med så det kändes inte det minsta jobbigt. Passet var roligt och jobbigt så jag är helnöjd och kommer förmodligen gå dit fler gånger. 


Det är vinter!

I dag var det hockeyträning och jag sköt för första gången slagskott på mål när vi spelade. Pappa, som alltid är och tittar på sina älskade döttrar, tyckte att jag åkte riktigt bra men det håller jag inte med om. Mina ben var fortfarande lite möra efter bodypumpen i fredags så åkningen var lite skakig. När vi kom ut från ishallen snöade det! 


Badhus

I går insåg jag att bad med Sammy ingår i Iksu-kortet, det är gratis för barn under 2 år, så i dag packade jag badväskan och åkte dit. Sammy tyckte att det var jätteroligt men tyvärr var det 70 cm djupt i den grundaste delen så lillbebisen bottnade inte riktigt. Både jag och Sammy skötte oss exemplariskt och i bilen på väg hem somnade en av oss. Nu ska jag skicka in min senaste universitetsuppgift och sedan kanske jag hinner andas lite.


Nu järnspikar!

I går var det föräldramöte på förskolan och det var festligt. Pedagogerna undrade om någon kunde föra protokoll och eftersom alla tittade ner i bordet erbjöd jag mig. Hade jag inte jobbat med att skriva och lyssna samtidigt så hade det nog varit jobbigt men jag tyckte att det gick rätt bra. Jag fick en liten bärbar dator som jag skrev på vid barnens minimöbler, lustigt att jag inte har ont i ryggen i dag.
 
I dag införskaffade jag ett Iksu-kort så att jag ska bli vältränad. Naturligtvis började jag med ett bodypumppass och det gick himla bra om man jämför med i söndags. Efter uppvärmningen kände jag dock att det var nog för benen så då blev jag lite rädd att jag inte skulle orka. Konstigt nog överlevde jag ändå. Hur som helst var det härligt att bli lite svettig!

Om Prag

Den som har någon funktionsnedsättning, en barnvagn eller en stukad fot bör inte besöka Prag eftersom det är oerhört jobbigt att ta sig fram. Vi kunde exempelvis inte titta upp på de fina husen och gå samtidigt för då snubblade vi. Däremot var kollektivtrafiken fantastisk! Vi betalade ungefär 150 kronor var för tre dagars åkande med tunnelbana, buss (även till flygplatsen) och spårvagn. Vi förstod inte alltid vart vi skulle men då var det ju bara att åka tillbaka, spårvagnarna och tunnelbanorna gick hela tiden.
 
Servicen är inte direkt suverän i Prag, de få gånger någon hälsade eller lät trevliga blev vi förvånade. Till och med jag blev alltså lite irriterad, jag som oftast inte vill prata med butikspersonal.
 
De här bilderna tog jag i Prag. Den första föreställer Monument över kommunismens offer (det heter typ så, jag orkar inte googla mer), den andra Pragborgen och på den tredje bilden ser ni den judiska kyrkogården där personerna begravdes i upp till tolv lager eftersom det var en av få kyrkogårdar där judar fick begravas.
 
 

Någon bjöd på godis

I går jobbade jag extra på endoskopienheten och det var roligt. Jag skrev diktat, som jag ju gör i vanliga fall, och sedan tog jag emot patienterna och registrerade dem i kassan. Det jobbar jag inte med i vanliga fall men det är inte speciellt svårt, däremot när en patient kom upp i frikort blev det spännande. Jag har inte gjort ett frikort sedan jag hade praktik på geriatriken för drygt tre år sedan men till slut fick jag till det. Tur att jag är ett snille.

På kvällen åt jag middag hos mamma och pappa och sedan ville min syster så gärna att Sammy skulle sova över hos dem så då gick jag med på det. Jag fick massa bilder, som den här nere, så jag visste att lillbebisen hade det bra. Själv har jag haft en fantastisk dag. Hanen var på tomten och tog bort de sista träden så jag åt frukost i lugn och ro och läste en tidning. Sedan studerade jag några timmar innan jag gick och handlade. Efter en måltid, utan att någon kastade något på golvet, tog jag bussen till stan och tränade. Den här veckan har vi som jobbar åt landstinget fått provträna gratis på USM så naturligtvis ville jag passa på att köra lite bodypump. Det märks att jag inte har kört det sedan i januari. I morgon har jag hockeymatch, kul för benen. 


Ekologiskt från Nestlé

Vi fick hem lite smakprover till Sammy från Nestlé och de var tydligen suveräna. Den första klämmisen råkade Sammy se och då gick det inte att hejda honom så därför fotade jag med mobilen. Maten serverade jag och sedan skulle jag hämta kameran men då blev Sammy grinig och ville sitta i mitt knä så därför fotade jag med mobilen. Den sista klämmisen hittade jag tom i bilen så den har tydligen hanen gett utan att jag var med. Därför fotade jag även den med mobilen. Det är inte lätt att vara recensent.
 
 

Jag vann!

I går var det dags för den årliga avslutningsmiddagen med fotbollslaget och det var festligt. Jag åt en caesarsallad som var okej och till den lyxade jag till det med en Zingo. Förutom att en gissade att jag är 34 år gammal så hade jag en jätterolig kväll. Det bästa med kvällen var dock att jag äntligen var bäst på något: träningsnärvaro. 


Anden flyger

I dag hann vi inte med så mycket eftersom vi ska flyga hem men efter lite shopping gick vi och fikade. Kaféet heter Gourmand, det ligger ganska nära torget med klockan i gamla stan, och de har gott fika och bra service. Nu ska vi checka in väskorna och åka hem till verkligheten. 


Lördag i Prag

I går glömde jag fota med mobilen så jag får berätta om det vi såg senare när jag har tillgång till min dator. Vi tog oss i alla fall upp på en hög kulle, på grund av att det fanns en turfzon där, med en fantastisk utsikt åt alla håll. Vi släckte törsten, mitt iste var inte gott, i sommarvärme och det var härligt. Lunchen åt vi på Vapiano och det var gott men tyvärr hann jag äta upp min pesto con spinaci-pizza innan de andra fick sin mat. Till middag åt vi vietnamesiskt och det gör jag nog inte om. 


Fredag i Prag

I går började vi dagen med att åka upp i ett Eiffeltorn där vi hade en fantastisk utsikt över Prag. När vi skulle ner igen var det bara jag, som är otroligt höjdrädd, som vågade ta trapporna och naturligtvis fotade jag så att det inte skulle kännas som slöseri. Efter någon kilometers promenad var vi vid slottet och där tittade vi bland annat in i en leksaksaffär. Mammas kompis stod och försökte få en leksak att snurra men efter ett tag sa kassören att det var ett träd. HON HÖLL DET ALLTSÅ UPP-OCH-NER OCH FÖRSÖKTE SNURRA DET PÅ TOPPEN, så fantastiskt roligt! Några timmar senare var vi nere i staden igen och då smakade vi på den tjeckiska specialiteten Trdelník och det var riktigt gott! Det är som en bulle som är lindad runt en pinne och jag trodde att det skulle vara torrt och tråkigt men det var det alltså inte. Middagen åt vi på Café Imperial och det var gott och fräscht. 


I Prag

I går flög jag, mamma, pappa och mammas väninna till Prag och resan gick smidigt, eftersom det är en innebandycup i Umeå fick vi ta de tjeckiska spelarnas direktflyg. Jag hade fått tips på en restaurang, Medieval Tavern U krále Brabantského eller något liknande, så när vi hade checkat in på hotellet promenerade vi dit. De hade bara stearinljus och för att kunna läsa menyn fick vi använda oss av mobilernas ficklampor och ur högtalarna kom någon slags tjeckisk medeltidsmusik. Maten var dock god, även om mamma och pappa tog en tjeckisk gulasch som innehåller blött bröd. Jag har ju smakat det när jag bilade genom Europa och det tog ett år innan jag slutade må dåligt när jag tänkte på det. Den här restaurangen hade dock, till skillnad från vägkrogen, bra kött. Efter maten var klockan 19 och då kom ett gäng gycklare och spelade säckpipa och dansade magdans. Vi famlade oss ner i källaren för att gå på toaletten och där mötte vi en gubbe som bar på en stor gul orm. Ett helt klart spännande besök!

På vägen hem gick vi in på ett kafé och fikade, där hände inget konstigt. Jag har fotat med kameran också men de bilderna ska jag visa när jag kommer hem och har lite tid över, ha ha ha. 


Lugn och ro

I går fick Sammy åka till moster Anna och sova igen för hanen jobbar konstant den här veckan och jag behövde vila upp mig från förkylningen och plugga. Nu har jag lämnat in arbetet som ska in på fredag, först av alla igen, så nu kan jag börja fokusera på packningen som ska med utomlands på torsdag. Så himla spännande! Mamma och pappa var nyss utomlands i ett annat land och när de kom hem fick jag en stor Toblerone, världens bästa present! Alltså egentligen var det ju Anna som absolut ville att Sammy skulle sova hos dem och då gick vi med på det, det är inte jag som skickar bort ungen så fort det är lite jobbigt. Om någon undrar.
 
I morgon kommer Linas matkasse för vi råkade glömma att avboka den efter förra kassen så nu slipper jag oroa mig över vad vi ska äta till veckan. Toblerone ...
 
 

RSS 0.91