Startsidan

Årets...

Bästa beslut: Att åka till Tyskland igen, hoppas jag. OJDÅ JAG DROPPADE MIN HEMLIGHET!
Bästa resa: Till Tyskland med pappa
Bästa bravad: Jag drack ingen alkohol, om man inte räknar med den där gången mamma lurade i mig en knivsudd.

Sämsta beslut: Att jag låter lilleric åka till Indien några månader. OJDÅ EN ANNAN HEMLIGHET!
Sämsta köp: Allt godis

Nya maträtt: Wagyukött eller vad det kallas. Gott!
Nya kärlek: Daniel Norberg

På IKEA

Idag var jag och Erics mamma på IKEA. Hon snodde en kanelbulle och jag köpte, läs fick, tre mappar och lite värmeljus. Jag tänkte ha foton eller viktiga papper i dem, vi får se. Mapparna var det förresten rea på så de kostade 20 kronor.
Mapp

Eric vet hur jag ska tas

På gott och ont.
Eric blir lilleric

Erics styvpappa fyller år idag så han bjud...

bild002 (MMS)

Erics styvpappa fyller år idag så han bjuder på saluhallen, fantastiskt gott!


Bilder från julafton

Idag är jag i stan och shoppar så därför passade jag på att publicera det här inlägget igår. Det är lite bilder från när vi var ute och gick på julafton.

Bild på ett hus i snöiga skogen
Två kvinnor i snö

Shopping - Leggings

Alla mina leggings har hål mellan låren, undra varför, så nu har jag köpt ett par nya. De kostade 100 kronorH&M. Eric kan som vanligt inte hitta fokus.
Svarta leggings med silverdetaljer från H&M

Recept på supergott bröd

Det här brödet bakade Lotta för några dagar sedan och nu är det slut. Det är så himla gott och inte det minsta torrt trots att det ser så ut på bilden. Här har ni receptet.

1½ liter fil
1 påse brödkryddor
5 dl mörk sirap
6 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
1½ kg rågsikt

Allt blandas väl och hälls ut i långpanna. Grädda en timme i 100 grader, därefter en timme i 150 grader. Sist i eftervärme 15 minuter. Går bra att frysa.

Hembakat bröd

Hemmafrunina

I julklapp av Erics mamma fick jag bland annat en virknål och garner, hon tycker nog att jag ska bli en riktig hemmafru! Dessutom tycker hon att jag och Eric ska skaffa barn för hon vill så gärna ta hand om det. Sen sa hon "hoppas bara det liknar Nina och inte Eric" och det kan man ju förstå med en sådan tjusig svärdotter.

Förhoppningsvis har jag fotat fina bilder som ni kan få se senare. Kamerabatteriet dog mitt under vandringen. Tills vidare får ni se en ful bild som jag tog på en fågel på balkongen som äter bröd.

Ful bild på fågel som äter bröd

God Jul!

Idag vill jag bara passa på att önska en riktigt god jul till er alla!
Bild på mig

Test av alkoholfri öl

Eric har testat en alkoholfri öl som heter Störtebeker. Det kommer från Tyskland och är dessutom ekologiskt.

Till en början har den en väldigt stark smak, ganska besk. Den har ingen eftersmak men det beror nog på att den inte innehåller alkohol. Eric säger att han inte skulle dricka den för att den är god utan i så fall till maten eller liknande.

Jag ska försöka hinna med att vi testar fler alkoholfria ölsorter innan nyår så att ni får fler alternativ utan att behöva köpa grisen i säcken. Gillar ni inte öl tipsar jag om Peach Pearl, fantastiskt gott!

Störtebeker alkoholfri ekologisk öl

Det går bra för korven

Hej alla vänner!

Idag äter småfåglarna på Lottas korv. Det var till och med en fågel som satt och gungade på den.

Igår träffade vi Erics vänner i Forum Nacka och det var trevligt. Jag köpte den perfekta ölen till Eric, ekologisk, tysk och alkoholfri. Jag ska be honom berätta om den senare så ni kan få ett bra alternativ på julbordet!

Hembakat bröd

Lotta är inte så värdelös trots allt. Igår bakade hon mängder av bröd och det är så fantastiskt gott! Jag har ätit hela morgonen och jag hoppas att hon inte märker det. Så här ser det ut. Tyvärr har jag inte receptet men jag kan ta reda på det om ni vill.

Hembakat bröd

Lotta pysslar

Nu är vi hos Erics mamma och det är trevligt. Imorse skulle hon göra fågelmat som Ernst gjorde igår på tv. Jag hittar tyvärr ingen bild på hur det skulle se ut men det skulle vara små söta bollar som man trär på ett snöre och hänger upp. Så här ser Lottas fågelmat ut. Fint va?! Tilläggas bör kanske att inga fåglar har ätit av den, undrar varför?

Lottas julkorv

Kändisspaning!

Idag har jag sett inte mindre än två kändisar här i Stockholm! Först såg vi Katrin Zytomierska och två minuter senare Erik Svedberg som vann Robinson, fantastiskt! Dessutom gick vi förbi platsen där självmordsbombaren dog.

Ingen fara

Ni behöver inte vara oroliga, vi har kommit fram. Igår åt vi en fantastisk middag och sen fick vi fantastiska presenter och sen sov vi, eller ja Eric sover fortfarande, I fantastiskt sköna sängar. Nu har jag lånat Erics pappas iPad och en sån önskar jag mig. Fast den går tydligen inte att ringa med. Och dessutom måste man ju ha Internet och det har jag inte i bakfickan så jag kanske inte alls önskar mig en sån här. När Eric har vaknat ska vi gå en sväng på stan och sen ska vi fara hem till Erics andra pappa. Först ikväll landar vi hos Erics mamma.

Nu åker vi till Stockholm. Härligt väder.

bild002 (MMS)

Nu åker vi till Stockholm. Härligt väder.


Bild på mig

Idag var jag, mamma Anna och två till på The Studio och blev sminkade och fotade. Jag blev nöjd med allt utom priset, bilderna är sjukt dyra. Här är en av bilderna på mig så den kan ni roa er med i några dagar tills jag publicerar nästa.
Jag från The Studio

Pojke på spark

Pojke åker spark

En vit jul

"Alkoholkonsumtionen är i dag hög bland vuxna runt om i landet. Runt 385 000 barn växer upp i Sverige med föräldrar som har ett riskfyllt drickande. Ännu fler barn känner obehag under julen. Barn till normaldrickande föräldrar. För när mammas kramar plötsligt känns annorlunda, när fasters skämt blir omöjliga att förstå eller när morfar luktar så konstigt, då står inte längre julen för en trygg gemenskap." http://www.vitjul.se/

Naturligtvis ska jag inte dricka alkohol i jul för jag är inte nån svag person som vill ha bekräftelse eller nåt äckel som vill försöka vara cool. Seså, drick ingen alkohol i jul och nyår! Inte annars heller för den delen.

Bilder på mina julklappar

Här är lite av det jag fick igår. Tänk att Anna har gjort värmeljushållarna på sista bilden i skolan. Tre stycken likadana fick jag. Av höganässkålarna var det den i mitten jag fick nu.
Present, ljus, choklad, varm choklad
Höganässkålar och höganäskaraff
Värmeljushållare som Anna gjort i skolan.

Göra klart-dag

Goddagens!

Idag är jag ledig så jag ska äta lunch med mamma på stan, packa inför Stockholm, hälsa på Susanne med Bettan, hämta ut ett paket på posten, har ingen aning om vad det kan vara, posta julkort och diska. Jag tror det var allt. Igår hade vi ju alltså lilla julafton här och det var väldigt trevligt. Jag fick en till höganässkål och några tallrikar av mor och far, nu har jag nog allt från Höganäs som jag vill ha! Sen fick jag tio påsar skumtomtar och tre ljusstakar av Anna. Det roliga var att hon har gjort dem själv i skolan och om man känner Anna kan man förstå hur fula de blev. Det konstiga var att de inte ens var fula, jag trodde hon hade köpt dem. Jag är fascinerad!

Av min gudsyster med familj fick jag och Eric en upplevelse. Vi har bestämt att vi är för gamla för att få julklappar men ändå kommer hon släpandes med grejer. Upplevelsen var ett ljus, några chokladkakor, varm choklad-pinnar och lite annat. Lite exklusivt sådär. Urax hjälpte till att öppna och det är så roligt att se hur han blir som en liten valp när det kommer paket.

Dessutom fick jag bestick av mormor, jag har ju fått bestick av henne sen jag var 13 år och de är så fina! Jag har redan fått alla men nu utgår min sort så då har hon köpt de få som fanns kvar.
Jag ska lägga in lite bilder senare idag så ni får se presenterna och hur vi hade det i Storuman.

Fuskinlägg

Nu kommer gäster hit för vi ska ha lilla julafton. Jag och lilleric är ju borta över jul och nyår och därför delar vi ut julklapparna nu. De är ju trots allt det viktigaste med julen.

Okej jag erkänner. Jag skrev det här inlägget igår för jag visste att jag inte skulle hinna nu. Vi har ju varit i Storuman, där det inte finns internet, och hälsat på farmor och farfar och om jag är hemma nu när det här publiceras kommer jag ha fullt upp med att duka fram fika och liknande. Ha en trevlig kväll!

Julklappar under granen

Det verkar som om någon har varit snäll i år! Tyvärr är det inte jag för det är jag som har köpt allt.
Julklappar under granen

Rösta på det finaste huset!

Vilket pepparkakshus är finast?

Mina julkort

Här får ni en liten tjuvtitt på årets julkort som jag snart kommer skicka. Typiskt mig att råka rita hakan utanför skägget.

För några dagar sedan blev jag tillfrågad att vara bildlärare, undrar ni varför jag tackade nej?

En tomte som jag ritat på julkorten

Mitt och Erics pepparkakshus. Så kan det b...

bild002 (MMS)

Mitt och Erics pepparkakshus. Så kan det bli om det har varit jordbävning men man ändå vill bo kvar. Unikt! Vi kanske ska pynta det mer sen, vi får se.


Jag bakar lussebullar och snart ska vi ivä...

bild002 (MMS)

Jag bakar lussebullar och snart ska vi iväg på julpyssel.


Min nya sjal

Den här tjusiga sjalen köpte jag på Kappahls herravdelning för 100 kronor. Egentligen tänkte jag att pappa skulle få den men Eric tyckte den var lite för bögig. Då tar jag den själv tänkte jag. Den tjusiga färgen blev tyvärr inte så tjusig på bild.
Min nya tjusiga blågröna sjal från Kappahl

Kladdkaka med blodapelsinsaft

Igår bakade jag en kladdkaka med blodapelsinsaft i. Det blev gott men man hade nog behövt en apelsin till för att få lite mer smak i den. Idag har den i alla fall torkat till sig så den är perfekt kladdig!
Kladdkaka med blodapelsinsaft

Grattis Julia!

Idag fyller min kära vän Julia år. Eftersom hon bor i Tyskland kan jag inte ens ge henne en grattiskram så därför ska jag tillägna ett inlägg åt henne. Jag hittade en bild på oss från förra sommaren när vi låg och solade men eftersom hon kanske inte vill vara med på bild så censurerar jag hennes sköna ansikte. Hon har fantastiskt fina ögon men det ser man ju alltså inte nu. Hon ser snarare ganska ful ut. Men ja, det är hon alltså inte. Själv har jag en massa fräknar som ni kanske ser. Jag hittade massa andra bilder på mig i bikini också och det fick mig att tänka på att jag kanske ska börja träna på riktigt.

UPPDATERING
Julia sa att jag fick lägga ut bilden på henne utan censurering så nu har jag gjort det.

Jag och Julia

Även kallad dirigent

I dag blev vi bjudna till Susanne på fika så då bakade jag ett bröd som hon fick i julklapp. Jag hoppas det blev gott. Jag har också bokat en resa, ni vet det där hemliga som händer i april, så nu är det klappat och klart kan man säga.

Jag berättade ju om en hemsk sak som ska hända på måndag men den blir inte av, tack och lov. Jag skulle nämligen vara den jobbiga tanten som står längst fram och viftar och skymmer luciatåget.

Ögonskuggor

Den här asken införskaffade jag på H&M för 70 kronor. Jag har testat några färger och de har inte direkt samma kvalitet som Make Up Stores ögonskuggor, de är mycket lösare och tar nog slut ganska fort. Dessutom behövs det mycket för att det ska bli en tjusig färg. Den guldiga och den bruna kommer jag dock inte använda för jag hatar sådana tråkiga färger. På bilden har jag sminkat mig det finaste jag kan med de två rosa på ena ögonlocket och guld och brunt på det andra. Jag funderar på att utbilda mig till make up-artist men jag vet inte om jag behöver det.

Ögonskuggor i olika färger från H&M
Jag är fint sminkad

Eric blir tokig

Idag har jag jobbat som musiklärare och det är ju alltid spännande. Idag var det inte så jobbigt men imorgon kommer det bli lite jobbigt. Jag ska spela en låt på piano som jag aldrig har hört förut. Därför sitter jag och lyssnar på den nu om och om igen. Sen på måndag ska jag göra den hemskaste saken man kan tänka sig. Jag ska berätta på måndag eftermiddag för jag vill inte ha några objudna gäster. Hehe. Nåja, nu ska jag fortsätta lyssna på A Spaceman Came Travelling till Erics förtjusning.

Chris De Burgh – A Spaceman Came Travelling

Hemligheter

I år ska jag inte fira jul med min familj och det känns lite läskigt. Istället ska jag vara hos Erics mamma i Stockholm. Eric ska också vara där om ni undrar. Detta på grund av en sak jag inte berättat än. Eftersom jag är som jag är tänker jag inte berätta heller utan ni får veta i mitten på januari eller så. Sen kommer det hända en spännande sak som rör mig i april. Jag ska nämligen föda ett litet barn då. Nej, det ska jag inte. Jag tänker inte berätta. Ni som känner mig vet om allt men om ni inte vet får ni fråga.

Idag är jag ledig så jag passar på att göra läxa. Det är sista inlämningsuppgiften jag jobbar på och sen är det bara ett prov kvar men det känns inte så jobbigt. Jag har ju trots allt tagit pianolektioner i 10 år så det mesta av teorin kan jag sen innan.

Sen ska jag slå in lite julklappar och måla naglarna. Fullt upp med andra ord.

Klantigt av mig att glömma bort att jag ka...

bild002 (MMS)

Klantigt av mig att glömma bort att jag kan mobilblogga gratis på söndagar. Här är i alla fall min tavla. Den har inte torkat än. Kanske ska måla mer på den senare. Vad tycks?


I övrigt är den bra

Jag stör mig på julkalendern. Här kommer en lista.

Det finns ingen snö.
Det finns ingen julstämning.
Grisen.
Killungen.
Att pappan är fjompig (fast det blir kanske så när man inte tillhör målgruppen)

Senare ska ni få se en tavla som jag målade igår.

Vi har åkt skridskor!

Nu har jag och Eric åkt skridskor! Eric var faktiskt inte lika dålig som förra gången och det var ju tråkigt. Nästa gång vill jag att vi tar med oss några vänner och hockeyklubbor så vi kan spela lite. Tyvärr sa Eric att jag inte fick ta med mig kameran så det blev inga bilder. Istället får ni se hur jag ser ut just nu.
Jag

Vår julgran

Eric gjorde en julgran idag, fin va?! Med glitter och julkulor och allt. Härliga tider.

Julgran

Barnvakter

Idag träffade jag Susanne på lunchen och det var trevligt. Sen ordnade jag upp några viktiga saker och sen köpte jag en dyr julklapp till min syster. Snällt av mig med tanke på att hon brukar ge mig använda plåster och liknande. Sen köpte jag lite till mig själv. Man får inte glömma sig själv! Ni ska få se det senare. Nu ska jag laga middag till mig och lilleric och sen ska vi vara barnvakter.

Imorgon ska jag vara musiklärare på en högstadieskola, tror ni det blir mycket oljud?

Julkalendern

Goddagens!

Idag har jag utfört ärenden på stan och sen åkte vi hem till mamma och pappa och hade fotokurs. Deltagarna har nästan lärt sig allt nu så nu ska vi nog bara ha en lektion till. Nu ska jag se på lite tvprogram som jag missat och sen ska jag sova.

Såg ni julkalendern i dag? Det gjorde jag, naturligtvis, och jag tycker faktiskt den var bra. Jag hoppas bara att det kommer komma snö och julstämning senare.

RSS 0.91