Startsidan

Kommer aldrig besöka Freiburg

Jag tänkte att det var smart att äta lite socker så jag skulle orka plugga. Och ja, det var det ju, ett tag...
 
 

Ljuva tystnad

Äntligen är det lugnt! I går kom min kusin och henne kompis som ville shoppa här i storstaden. Medan de shoppade kom min väninna som är tvåbarnsmor hit och det var ju inte direkt som valsång för öronen. Men ja, det var trevligt. Nu är i alla fall alla borta så jag ska skriva på mitt arbete, surprise surprise!
 
I går pratade vi lite med Lillpojken i Tyskland och det var skojigt. Jag försöker ju övertala honom om att flytta hit och studera när han går ut skolan men vi får väl se hur det blir med det. Han tyckte i alla fall att det var lite coolt att det är ljust ute på natten, alltid något.

Första badet i havet!

I dag hälsade jag på hos min syster för vi skulle göra en sak. Hon bor typ på landet och där finns det hav och jag badade ända upp till fotlederna!
 
 

Det hade varit skönt med ett varmt bad

Fy tusan så ont jag har i kroppen! För tio år sedan var det norm att träna fyra dagar i rad, minst, men nu är jag inte riktigt i form för det. Eller jo, det är jag ju, men jag har som sagt ont. En lagmedlem på Blodomloppet sa att det går att se den riktiga tiden, alltså från startbågen till mål, och inte bara den som jag såg i går, från att startsignalen gick till mål, och som jag visste var jag under 30 minuter. Det är jag nöjd med eftersom de första två kilometrarna gick så sakta på grund av latmaskar som gick.
 
På söndag ska i alla fall mitt sista, typ, tyskarbete in och därför bör jag sitta med stjärten klistrad mot den här stolen hela långhelgen. Tyvärr händer det dock massa roliga, och viktiga, saker som också måste hinnas med så nu när jag sitter och spelar Candy Crush vill jag döda mig själv, varför har jag ingen disciplin? Jag ska skaffa mig det och i morgon ska jag skriva så fingrarna blöder. Önska mig lycka till.

Jag var i alla fall bäst i vårt lag

Äntligen är Blodomloppet över! Det gick bättre än förväntat men enligt Runkeeper var jag någon minut snabbare än resultattiden. Men ja, vem bryr sig. Nu ska jag äntligen sova, dagens höjdpunkt.
Bra uppladdning för Blodomloppet!

I dag skulle jag vila mig i form inför Blodomoppet i morgon, jag var ju sjuk en vecka och har varit på kalas både lördag och söndag så jag tänkte att det skulle vara bra. Jag hade ju match i går och då kan det vara bra att vila benen lite. Förra året spelade jag match söndag och måndag och på tisdagen sprang jag Blodomloppet med stumma ben i en seg takt. I och för sig kom jag ju före Bettan men det var ju ingen bragd på den tiden. Nu har hon ju börjat träna och ska springa milen, toka!
 
Hur som helst. I morse hörde min tränare av sig och frågade om jag kunde spela match i kväll. Eftersom jag har svårt att säga nej till fotboll så spelade jag. Nu har mina vader dragit ihop sig och vi får väl se hur det känns i morgon. Men ja, nu har jag ju något att skylla en eventuell (trolig) dålig tid på.

Ut med rasisterna, in med feministerna!

I dag var vi på kalas hos min syster som fyllde år förra veckan, två kalas på två dagar alltså. Sen åt vi morsdagmiddag och det var alldeles för gott så när vi hade match någon timme senare höll vi på att kräkas. Men ja, det gick bra förutom att en i vårt lag fick åka ambulans därifrån, stackare. Nu sitter jag och hoppas att resultatet av EU-valet blir lika bra (för F!, inte för SD) som det preliminära.
 
 

Då var det roliga slut

I dag fyller ju jag år och därför hade jag naturligtvis kalas. Det var fint väder så vi kunde sitta på balkongen och svettas medan vi fikade och det förhöjer ju stämningen. Tyvärr var det bara en i min klass som kunde komma men hon tog då två portioner av tårtan så jag förstår att de andra ångrar sig djupt att de lät sina barn och annat trams gå före. Jag fick förresten ett paket som liknade en flaska av klassisen och jag blev lite orolig att hon inte visste att jag är nykterist, det hade ju kunnat bli lite pinsamt för henne om hon inte hade kollat upp vem hon skulle till menar jag. Jag öppnade paketet och såg att det var cider eller nåt och då funderade jag intensivt på hur jag skulle kunna skämta bort misstaget. Men ja, hon hade koll, det förvånar mig i och för sig inte, och det var en alkoholfri cider.
 
Se så mycket som blev över, nu har jag matlåda till praktiken hela veckan!
 

Dagen före tårtbakardagen

I dag har jag haft en strålande dag! Det har varit varmt så vi har kunnat sitta ute på rasterna och det kändes roligt på praktiken. Dessutom bjöd jag på kakor för att fjäska lite så jag kanske får gå hem tidigare någon dag. När jag som bäst höll på att klä på mig efter en dusch ringde det på dörren och hanen sprang dit av förklarliga skäl. Han tittade i titthålet och sa "det är ett blombud". Det var det inte, det var min extrafamilj som tyvärr inte kan komma i morgon. Jag fick en blomma och godis och se vilken solskensblomma jag fick! 
 
Nu har jag just sett avsnitt fem av Full Patte och det borde du också göra, roligt och informativt!
 
 

34 bokstäver i samma ord

I dag fick jag det första födelsedagskortet! Jag lär väl inte få fler kanske men det känns ju ändå som att födelsedagen närmar sig. Jag bestämde mig för att inte öppna det direkt som jag brukar, jag fyller ju faktiskt 26 och då är en vuxen och kan hålla sig i två dagar.
 
Förresten. Förut var det längsta ordet som jag hade skrivit i en journal Prednisolonnedtrappningsschema. I går skrev jag dock det fantastiska ordet acetylkolinesterashämmarbehandling. Slå det om ni kan!
 
 

Synd att det inte går att städa på balkongen

I dag gick jag och förtidsröstade för jag har sett att det inte var någon kö på sjukhuset. Sen köpte vi glass och åt i solen och fy tusan så glad en blir av lite värme! Nu ska jag dra på mig lite fotbollskläder och fara på träning och det är ju nästan så att jag vill skippa långkalsongerna under shortsen. YOLO liksom.

Dagens höjdpunkt

Jag har gjort en lista, okej två, på vad som ska göras innan mitt kalas på lördag men i dag hann jag inte med allt. Jag hade nämligen tänkt skriva 20 ord på mitt sista arbete i tyska men det har jag inte hunnit. Jag vet att 20 ord är jättelite men det är bara för att komma framåt, ett litet pluggtips från mig till er här på kvällskvisten.
 
Nu ska jag krypa ner i sängen med Modern Family för det är det bästa jag vet just nu. Förutom hanen men han är på massage och lyxar till det.

Jag kommer inte vara vitast i år!

I dag plockade jag på mig lite vuxenpoäng eftersom jag skrev under ett avtal om en tillsvidareanställning. Himla skönt måste jag säga för nu vet jag att jag bara behöver svälta i sommar. På tal om att svälta så har jag förresten blåsor i munnen så jag kan bara äta sådant som är mjukt. Jag har varit hungrig hela helgen och är det fortfarande, trots att jag tycker att jag äter som vanligt.
 
I dag var det så sjukt varmt ute att vi nästan var tvungna att sitta inne och fika på eftermiddagen. Men ja, vi plågade oss lite, dagarna blir så mycket lättare om en får komma ut och få lite friskluft på lunchen och på rasterna. Jag ska verkligen njuta av sommaren på min praktikplats eftersom det är långt ifrån alla kliniker, typ ingen, som har en uteplats.
 
 

Som sagt, morgondagens stjärnor

I kväll hade flickorna match och det gick mycket bättre än förra veckan eftersom de vann och ingen fick åka ambulans. Dessutom var vädret ypperligt, eller ja, ska jag klaga så var det lite jobbigt att hålla upp handen för att inte bli bländad av solen. Men det gör jag ju så gärna för jag glömmer inte hur kallt det kan vara.
 
 

Det hade kunnat vara en bra dag

I dag tänkte jag fota lite för vi har varit på två tillställningar men det glömde jag bort. Först åkte vi till hanens fadderson eller vad det kallas för där var det loppis. Vi hittade lite saker som vi inte visste att vi behövde och det är ju alltid trevligt. Sen for vi på födelsedagsgrillning och det var också trevligt så sen var jag trött och behövde vila mig i form igen. Nu har jag vilat klart och ska försöka plugga lite innan jag kryper ner i sängen och sover. Förresten, vilket väder det var i dag! Hoppas bara det är lika snajsigt nästa helg när jag har kalas.

Det hade varit gott med glass

Jag har ju sällan varit sjuk i mitt liv och när jag var liten ville jag gärna vara sjuk så att jag kunde få ligga hemma och äta godis och ha det mysigt. Jag hade nog fortfarande den bilden i huvudet men nu har jag insett att det är mindre jobbigt att jobba. På grund av snor och feberfrossa och -svettningar kan jag inte sova så bra, på dagarna orkar jag knappt göra någonting och dessutom luktar jag svett, något jag inte ens märker av själv eftersom jag är tät i näsan. Jag orkade i alla fall genomföra ett prov i dag och det var ju najs. Nyss stack jag ut näsan på balkongen och märkte att det är sommarvärme ute, synd att jag inte visste det tidigare.
Den som spar hen har

Jahaja, här sitter jag och snorar och missar säsongens första match. Men, du hade ju match i tisdags, kanske ni tänker nu och ja, det hade jag ju men det var med herrlaget och i dag spelar mitt lag. Men ja, jag har ju inte missat en enda match förut, förutom när jag var i Tyskland, så det gör kanske inte så mycket. Min väninna Susanne ringde och tyckte synd om mig i dag och då sa hon att jag ju faktiskt var borta från skolan i typ fyra dagar i gymnasiet eftersom jag hade sår fulla tandköttet eller nåt. Jag hade nästan glömt bort det men enligt henne var jag i alla fall jättesjuk. Jag minns att jag tappade flera kilo i vikt, trots min redan smala kroppshydda, och dum som jag var tänkte jag inte på det utan köpte två nya skjortor som jag naturligtvis aldrig har fått på mig igen. Jag kastade förresten ett getöga i min garderob och efter fem sekunder hittade jag den ena...
 
Jag tänkte ta en festlig bild när jag hade på mig den men det hade blivit en porrbild eftersom typ halva tissevårtorna syntes. Sen fick jag knappt av mig den eftersom armarna fastnade. Men ja, den var tjusig i provhytten för cirka åtta år sedan.
 
 

Hög feber dessutom

I dag var jag tvungen att gå hem från praktiken redan efter lunch eftersom jag kände mig så vissen. Väl hemma kröp jag ner i sängen och sov oroligt i sex timmar. Jag svettades och frös och mådde riktigt dåligt. Tur för mig att jag har en karl som kan passa upp mig när det behövs. Nu har jag gjort lite läxa och ska gå och lägga mig igen.

Hoppas det vänder

I går skulle vi ha match ganska nära där vi bor så jag cyklade dit. När det var typ en kvart kvar till matchen skulle börja frågade en om jag hade bollarna. Ehh, varför skulle jag ha det tänkte jag men den tanken hann jag knappt tänka klart innan jag insåg att jag hade dem i bilen som stod hemma. Hanen var hemma med feber men han ställde upp och körde dit dem. Precis när han kommit insåg vi att tränaren hade skrivit fel och att matchen i stället var i dag. Störigt.
I dag kände jag mig lite vissen på praktiken men jag spelade ändå och nu mår jag inte suveränt direkt. Men ja, vi vann.
När jag kom hem ringde jag på dörren men hanen öppnade inte. Det visade sig att han stod i duschen och just när jag gick in i badrummet höll han på att torka håret så han såg mig inte. Jag trodde dock att han hade hört mig innan och gick in för att pussas. Han stod tydligen och tänkte på The Grudge men trots all MMA-träning slog han mig inte och det är jag ju tacksam för. Nu har vi precis ätit kvällsfika och ska sova, bättre sent än aldrig.

Commotio tydligen

I dag skulle jag plugga massa men hanen kom hem från jobbet med feber så jag har behövt pyssla om honom, ni vet ju hur män blir när de är sjuka. På kvällen hade i alla fall småflickorna sin första seriematch för säsongen och det slutade med att två fick åka ambulans därifrån, väldigt obehagligt. Nu verkar de dock må bättre så jag kan gå och lägga mig utan att tänka mer på dem.
 
 

Dagens tips och ESC

I kväll är det ju final i Eurovision Song Contest, NÄHÄ?!, och jag hejar på Sverige, NÄHÄ?!, Österrike och Island. Jag ska se det med mamma och pappa för hanen jobbar, det är ju bra att en av oss drar in lite pengar i alla fall.
 
Jag lyssnade förresten nyss på ett panelsamtal i Norrköping och då sa en kvinna att om hon sminkar sig är det fel för då är hon inte feminist eftersom hon följer normen. Har hon inte smink är hon ful och då är det därför hon är feminist. Fel hur en än gör alltså. Dagens tips, kritisera inte andra så förbannat.

Jag kommer bli läcker

Jag har haft mammas gamla regnbyxor i flera år, oklart varför, men de är smutsiga i rumpan och det försvinner inte i tvätten så i dag köpte jag ett par nya. När jag var i alperna med tyska familjen var det några som skrek "snygga byxor" till mig. Dessutom tycker snorungarna jag tränar i fotboll att de här är fula. Inte för att jag bryr mig naturligtvis, jag köpte nya för att de läcker.
 
 

Kokosglass

Tidigare i dag började jag göra kokosglass och den ska en röra i varje timme men det glömde jag så nu har det frusit fast. Men ja, vem bryr sig, det smakar gott.

Fick nyss gåshud av Österrikes bidrag på snabbreprisen.Har ärvt tröjan av pappa

I dag ringde det på dörren och då var det två socialdemokrater som ville prata om valet. Jag ville vara snäll och inte slösa på deras tid så jag skyndade mig att säga att jag redan har bestämt vad jag ska rösta på. Och där stod jag med en vit tröja med ett blått m på. Men nej, jag tänker inte bara på mig själv utan på alla som F!nns.
 
I kväll behövde herrlaget lite hjälp så därför fick jag spela med dem. Det gick inte så bra för jag har börjat få ont i hälsenorna igen, precis som förra året. Dessutom var jag kissnödig så jag var tvungen att kissa i skogen vilket inte är så roligt när en har snippa. Jag hade lite glansiga trosor också så de sög inte upp så bra.
 
När jag ändå är igång kan jag ju berätta om i måndags. Jag gick på toaletten på praktiken och såg att det var helt rött i toan. Jag blev lite irriterad för det var inte dags för mens men jag började torka mig för det måste en ju göra. Eftersom det inte kunde vara mens hann jag tänka att det kanske var blod i urinen. Snabbt som tusan funderade jag på vad jag hade ätit och kom på att det var lite rödbetor i maten på klassåterträffen. Jag suckade av lättnad och började torka mig där framme. Jag tittade på papperet men det var inte alls rött. Jag torkade stjärten och där var det blod. Då kom paniken, hade jag koloncancer? Hemorrojder? Crohns? Jag hetstorkade mig och sprang tillbaka till mitt rum där jag fort som attan googlade "blod i avföringen rödbetor". Och ja, även avföringen kan bli röd av rödbetor.
 
 

Hon känner mig utan och innan

Jag glömde ju berätta en sak om den alkoholfria drinken Susanne köpte åt mig, när hon beställde sa hon till bartendern "en alkoholfri drink utan banan".
 
I dag spelade jag innebandy för det tycker några att jag ska börja med men jag vet inte om jag hinner det. Dessutom föredrar jag ju fotboll så jag tror jag kommer skippa det. Hanen skulle ha bilen så jag fick cykla och sen har jag ingen innebandyklubba så jag fick låna min systers och mamma kom förbi med dem till min praktikplats. Lite fakta inför det jag ska berätta. Alltså, jag insåg att jag hade glömt klubborna på praktiken så jag åkte i god tid hemifrån för att hinna förbi där och hämta dem på vägen. Halvvägs till praktiken kom jag på att jag hade glömt nyckeln så jag fick cykla hem igen och hämta den. Ja, sen hände förresten inget mer men det kändes jobbigt att glömma grejer två gånger.

Nej, jag är inte gravid

I dag var jag bakis, vilket ju naturligtvis är konstigt eftersom jag är nykterist. Men ja, för mig är det en sådan stor ansträngning att vara uppe sent och vara social så dagen efter mår jag dåligt. Den här helgen har jag ju dessutom varit på tillställningar två kvällar i rad så då kommer bakslaget ännu hårdare. Nu känner jag mig som Tyra (en känd bloggerska) men ja, vem bryr sig.
 
I dag blev det bestämt att det bra beskedet jag skrev om tidigare blir av och jag är så himla glad! Min tyska väninna ska äntligen komma och hälsa på! Jag är så himla himla glad så ni förstår inte!

Klassåterträff

I går var det ju alltså återträff från högstadiet och det var spännande, vissa såg likadana ut och vissa såg ut som om de var 40. Jag trodde att det skulle bli stelt men det var nästan som om vi var 15 år igen. Eftersom jag skulle skjutsa hem Susanne så betalade hon sin taxibiljett i form av bland annat en alkoholfri drink till mig. Jag har aldrig druckit det förut och det var ju spännande.
 
När vi skulle gå till bilen hade Susanne ont i fötterna så hanen bar henne på axlarna. Efter ett tag kom en polisbuss smygandes och bad henne hoppa ner eftersom de inte ville ta hand om en eventuell skallskada.
 
Nu ska jag försöka vakna till och bli trevlig igen för vi ska och grilla hos några vänner till hanen.
 
 

Sen ska jag sminka mig i tre minuter

I kväll är det återträff eftersom det var tio år sedan jag gick ut högstadiet. Jag har ju så tur att mina närmsta väninnor gick i samma klass och min pojkvän gick i en annan skola så alla kommer vara där. Mina väninnor kommer snart hit och då ska vi äta lite chips och fnittra nervöst och sen blir det party hela kvällen. Jag har festat till det med en hallonsoda men jag hoppas det bjuds på annat smaskigt att dricka också, exempelvis fanta, jordgubbssaft eller kaffe latte.
 
Nu funderar jag på vad tusan jag ska klä min ståtliga kropp i. Eller ja, den största frågan är vad som faktiskt passar. Nu hade jag lika gärna kunnat strunta i att lägga upp den här bilden för kläderna har inte de där färgerna. Jag hetsfotade dock så nu blev det så.
 
 

Helgkul

Det här ska jag ha en presentation om i tio minuter, det ser ju bra ut.
 
 

RSS 0.91