Startsidan

Det börjar försvinna

Idag hade jag och Susanne den allra sista pianolektionen för alltid! Det gick rätt så bra måste jag säga. Hur som helst känns det bra eftersom jag aldrig mer kommer att vara rädd för Mona-Lisa eftersom jag inte gjort läxan. Det har ju hänt, menar jag.

Efter skolan var jag på stan med min mor för att titta på ett halsband. Jag ska testa det sen tillsammans med balklänningen och se om det passar. Jag köpte massa småsaker och en bikini som är sjukt snygg! Jag hoppas bara att inte så många andra har en likadan, för det kommer att synas. Men jag är nöjd i alla fall.

Inte ofta det ringer på dörren

Nyss ringde det på dörren och jag gick för att öppna. Det är faktiskt rätt spännande tycker jag för man har ju inte en aning om vem det kan vara. När telefonen ringer kan man i alla fall titta på nummerpresentatören vem det är, men det går ju alltså inte vid dörren. Hur som helst, jag gick för att öppna och kom på mig själv att jag höll på att säga "hej det är Nina" (som jag svarar i telefon). Det hade ju varit lite roligt.

Jag är för övrigt effektiv och gör läxa nu. Det är bra.

Nu nyss var jag ute med far min och provkörde den nya bilen han har införskaffat. Det är en sån skåpbil med två sittplatser som är perfekt för festivalen eller så. Skoj att jag inte ska på någon sådan, om inte Susanne får sin vilja igenom vill säga. Men den är i alla fall jätteskön att köra. Lättkörd och så.

För mycket information för min lilla hjärna

Det här har varit en rätt spännande dag. I skolan gjorde vi inget av värde utan fixade istället inför studenten. Först ritade vi på lakanet och sen for jag och Susanne på Överskottsbolaget och införskaffade massvis med papperssaker. Muggar och tallrikar och så vidare och så vidare. När vi var på väg tillbaka till skolan ringde Sandra i vår klass och sa att alla undrade när vi skulle komma tillbaka. Sen när blev vi så viktiga? När vi var tillbaka tog vi kort på alla i klassen när vi gjorde grimaser. Det var roligt. Dom bilderna ska vi sätta på lakanet lite senare.

Nu på kvällen, eller eftermiddagen, åkte jag ner på stan och käkade på Eastern Palace med Hanna och Sandra. Maten var suveränt god, som vanligt, men jag tror faktiskt att jag äter där för ofta eftersom en som jobbar där känner igen mig. "Nejmen var det du, jag kände inte igen dig! Det måste vara glasögonen eller nåt" sa han när jag tilltalade honom. Det var roligt. Bara för att han är så lik Talal. Hur som helst var det gott med kaffe och kokosprickar.

Sista som 18

Det var rätt passande att vi var lediga idag. Eller lediga och lediga, någon slags demokratidag var det nog. Men jag skulle bli förvånad om någon gick till skolan idag. Jo några ettor och tvåor som inte vet något kanske skuttar dit. Men inte jag alltså. Just ja, varför det var bra att vi var lediga just idag är för att jag är sjuk. Jag hostar och snorar och har ont i halsen. Oerhört skojigt. Och jag som tänkte springa blodomloppet imorgon. Rackarns bananer. Jag skulle verkligen behöva den motionen efter två veckor utan träning. Istället ska jag bjuda på kakor och grejer både imorgon och på lördag. Huvva vad otäckt! Jag ska försöka få alla andra att äta mer än mig. Önska mig lycka till.

I love my life!

Dagen började med att jag var pigg klockan åtta vilket gjorde att jag skuttade in i duschen och till och med hann göra mig "vacker" innan skolan. Jag fick skjuts av min ärade vän Susanne och vi redovisade en uppgift. Klassen och läraren skrattade så vi var nöjda. Efteråt ursäktade jag oss lite och sa att vi ju inte haft så mycket tid att arbeta då jag varit i tyskland. Hon sa att "men det här gick ju jättebra!" som att hon inte trodde att det skulle det. Men som sagt, vi var nöjda.

 

Sen hade vi ett långt hål och då ringde Linda och undrade om jag kunde jobba idag mellan fyra och sex, vilket jag sa att jag kunde. Min ärade vän Susanne skjutsade dit mig och jag hann till och med i tid eftersom vi inte behövde vara på naturkunskapen. Jag arbetade och skämtade med en anställd och blev klar i lagom tid. Eftersom jag skulle ta bussen kvart över gick jag med rätt så snabba steg mot busshållplatsen. På vägen tänkte jag ta upp mitt busskort men tji fick jag för det hade jag tagit ut innan jag åkte till Tyskland. Rackarns bananer tänkte jag och tänkte ta upp en sedel. Fanns det någon sådan? Nej, självklart inte. Jag blev på oerhört dåligt humör och bestämde mig för att gå till Ålidhems centrum för att ta ut en hundring och sen gå till bussen. Jag tänkte dock att det var väl lika bra att titta efter om jag hade några mynt, vilket jag till min förtjusning också hade! Jag blev jätteglad och skuttade vidare mot bussen. Den kom alldeles precis lagom och jag langade fram massa 50öringar och enkronor. Busschauffören sa med ett litet leende "ser jag ut som en spargris eller?" och jag skrattade lite. Han var rolig.  När jag kom till Vasaplan var det två minuter till Röbäcksbussen skulle gå vilket var perfekt. Det är ju inte sant vad glad man blir!

 

PS. På hålet lyssnade jag och Susanne på en liten konsert i Valhalla och vi blev tårögda. Så vackert var det.


Hamburgare och andra spännande människor

Åh herre gud vilken upplevelse! Hamburg blev ungefär tio gånger bättre än vad jag hade förväntat mig plus lite till. Jag fick prata mycket tyska och lärde mig väldigt mycket. Dessutom fick jag träna på engelska vilken också kan behövas för min del. Resan går inte att förklara med ord men inte heller med de 600 bilder jag tog eftersom jag missade att fota massa saker. Det är rätt skickligt när man har kameran runt halsen exakt hela tiden. Om det finns någon spännande människa som vill se ett fåtal av alla bilder jag tagit kan ni kika på http://ninai.bilddagboken.se för där har jag lagt ut ett par stycken.

Sen eftersom jag mellanlandade i huvudstaden fick jag träffa min kära Eric också vilket verkligen inte var helt fel. Sen fick jag sjunga singstar med Claudia och Karro men det var inte så roligt för jag fick skämmas trots att jag vann, varje gång. Jag ljög inte ens nu.

Stockholm.

Nu är jag i stora staden och snart ska vi fara till morfar och käka. Idag besökte jag Sveriges största Ica Maxi men jag vet inte om det var så oerhört jättespännande. Nu ska jag sjunga singstar och vinna över allt och alla, som vanligt. Hejsvejs!

Men gratulerar fröken Ivebo!

Jag har förlagt mitt csnkort som jag måste visa när jag ska flyga. Bravo!

Det är ju inte sant vad intressant jag är

Nu anser jag att tyskan är klar. Jag får prata sakta så att det tar två minuter helt enkelt. Nu ids jag inte göra mer läxa så jag tror jag packar lite nu faktiskt. Eftersom jag tänkte shoppa massa i Tyskland måste jag se till att halva väskan är tom när jag åker. Blir nog inte det lättaste eftersom jag är en sådan som tar med mig allt och lite till. Ett under att det ens ryms på ditvägen. Fast jag har lix några presenter som ska med på nedvägen som kommer tas bort sen. Inte för att dom tar speciellt stor plats. Typ intresseklubben antecknar, jag vet. Får skylla på resfeber eller så.

 

Jag fick mitt medlemskort från Teg nyss. Det ser dyrt ut. Sådär profsigt som visakortet ungefär till skillnad från Umeå Södras som var ett inplastat papper.

 

Just ja, jag klippe mig ju i tisdags. Det var roligt. Hon tunnade ut håret jättemassa så nu kan jag äntligen ha en sådan spänneklämma som jag alltid har velat ha. Susanne klippte sig idag och jag tror det blev fint men frisören tuperade och fönade så att det såg ut som en sådan 80-talsfrilla. Det var kul!


Snart snart är det dags

Reeperbahn kan ta ut handen ur rumpan för nu har jag fått lite hjälp med det. Eller, jag kanske inte ska ropa hej innan jag hunnit över bäcken eftersom jag inte har skrivit mitt lilla tal än. Sen har jag också bestämt vad mitt specialarbete i tyska ska handla om. Jag är faktiskt rätt nöjd. Men jag vet inte om det blir så roligt. Jag får väl dra något skämt sådär mitt i. Kanske.

 

Snart är det fredag och då lämnar jag staden! Börjar känna lite oro över vad jag ska ha med mig. Idag var det tydligen 13 grader i Hamburg och då kan jag ju inte gå runt i linne som jag hade tänkt. Rackarns. Men blir det kallt får jag väl införskaffa en tjock och mysig tröja där eller så. Det ska nog bli bra det där. Tschüss!


Staden avverkad med mor

Igår var jag på stan med min mor för vi skulle titta på halsband till balen. Vi införskaffade tre stycken och jag är nöjd. Sen kikade vi på kläder som jag kan ha på studenten. Jag köpte ett linne i en tjusig turkos färg och en söt vit kjol. Jahaadu, nu läste du rätt, den är faktiskt söt. Jag måste köpa ett par häftiga skor så att jag slipper känna mig som värsta tjejen när dagen är inne. Men det får bli ett senare problem. Nu ska jag hjälpa till med maten lite, hejsvejs!

Reeperbahn kan för övrigt ta sig i stjärten.


Tråkig information för dom som vill veta

Jag känner mig jättestressad över tyskan men jag orkar verkligen inte göra det. Hittar lix ingen fakta om det så det finns ju inget att skriva. Dessutom skulle jag vilja vara klar nu så att jag hinner träna in det men det går ju alltså inte heller.

 

Ikväll är det träningsmatch som gäller men som jag tidigare skrev är det alltså bara en träningsmatch. Man behöver alltså inte vinna. Vi i vårt lag satsar på att testa vårt nya spelsystem. Hehe.


RSS 0.91