Startsidan

Händer det dig lika ofta som mig?

Mobilen går sönder

Jag skulle lämna ett släp där

Idag har jag kört bil fram och tillbaka till Sollefteå, en resa på drygt 40 mil. Jag har aldrig varit det så det var ju trevligt. Det värsta var bara att det var fint väder idag och jag hann inte sitta i solen.

Nu känns det som att det är höst för det är massa bra program på tv. Bara jag som längtar till Idol på söndag?

Jag vet inte men jag tror de är lika som bär

Idag börjar min universitetskurs i tyska. Jag ville läsa steg fyra men det fick jag inte eftersom jag inte har läst steg tre så nu läser jag steg tre. Idag har jag gjort uppgifterna för måndag, tisdag och onsdag och det känns bra. Jag hatar ju som bekant bördor som ligger på mina axlar.

Jag har en bloggdesign att göra också men det får bli en annan dag. Ikväll blir det Hur många lingon finns det i världen, någon som sett den?

Dagens outfit

Jeans med nitar H&M.
Gul tröja H&M.
Vitt nitskärp Ge-Kås.
Armband från någon boutique på Östermalm i Stockholm.

Jobbigt om bitarna är trasiga

När jag, Lillpojken och Lilltjejen var på ICA Maxi i Nacka självscannade vi, såklart. Barnen tyckte det var häftigt och Lillpojken scannade in allt möjligt utan min vetskap så jag fick gå tillbaka och radera. Det roligaste inträffade vid lösviktsgodiset. Det finns ju inte i Tyskland så jag sa att de fick ta en påse till sig själva. Jag bad dem plocka det de ville ha medan jag hämtade pasta och flingor och när jag kom tillbaka stod lillpojken med endast två godisar i påsen. Ska ni inte ha mer, frågade jag. Jo, men jag vet inte hur jag ska göra, ska jag scanna in de här två gånger nu? På varje liten låda med godis finns det ju en liten streckkod och där tänkte han scanna det antal han hade tagit.

När de var färdiga sa de, Nina hur mycket får vi ta, det är ju du som betalar. Jag slängde en blick ner i påsen och vad ser jag. Två godisar av varje sort, en till dem var, kanske sju sorter. De är så söta!

Fem saker jag visste senare än många andra

  • Hur man stavar till Sverige.
  • Att Skellefteå också ligger i Västerbotten.
  • Att det är flera gubbar som spelar Bond.
  • Att det ska vara ett s i slutet av ett verb i engelska när det är 3e person singular.
  • Vad en date/dejt är.
Vissa av de här sakerna undvek jag att prata om/skriva medan vissa träffade mig som en blixt från klar himmel. Det finns ju såklart historier om alla sakerna men de orkar jag inte ta nu. Bond-grejen fick jag reda på någon gång i gymnasiet. Bättre sent än aldrig.

Dagens önskan

Man skulle kanske ha varit i Tyskland istället för Umeå.

Det står Scandinavian Master i dem så de gör mig säkert till stjärna

Idag ska jag och Eric spela innebandy men jag kan verkligen inte hitta mina inomhusskor så jag får ta pappas badmintonskor, som han kallade dem. Jag vet inte varför bilden är så dålig men det är i alla fall storlek 41 på dem. Som jag skrev igår har jag ju 39 och det funderades lite över hur lång jag är. 179 cm, nu vet ni.

Dagens outfit

Jag var ute i sockarna, det är därför de är svarta på undersidan. Min fot ser förresten skitstor ut men det är den inte. Jag har bara 39 trots att jag är så lång och ståtlig.
Tröja ICA Maxi.
Svarta jeans med nitar H&M.
Vitt nitskärp Ge-kås.

Det blir kanske ingen saft i år

Hej alla vänner!

Idag är jag lite irriterad igen. I måndags plockade jag vinbär för att göra saft och idag när jag skulle koka såg jag att de har möglat. Frågan är om jag orkar plocka nya bär, jag har ju redan plockat de lätta bären och det är bara de innersta kvar.

HELVETESJÄVLASKITSATANSBÄR är väl det jag rent spontant känner men istället för att skrika det rätt ut ska jag försöka skriva ner det till en sång. Jag skrev förresten en låt när jag var i Stockholm och i slutet av låten dör en person. Jag tycker det blir mycket mer intressant om någon dör i texterna. Om ni undrar.

Det märks knappt att självutlösaren är bättre än Eric på att fota

Gul tröja H&M
Svart linne H&M
Shorts Gina Tricot

Str8ts

När jag var i Tyskland löste jag korsord och Str8ts varje morgon. Jag har saknat det men idag hittade jag Str8ts på internet! Tiden behöver ni inte lägga på minnet för jag pysslade med annat samtidigt.

Dagens outfit

Linne Mango
Byxor Bik Bok

Läs om min olycka

Ni kanske tror att jag har haft några riktigt trevliga sista dagar i Stockholm men se det har jag inte. Jävulskapet började i fredags.

Tyska familjen smsade och frågade om jag ville komma till deras stuga och det ville jag såklart. Jag packade ihop mina saker och gick ner till bilen för att åka. Den startar inte. Tyska barnen hade lyckats komma åt lampan i taket så den hade lyst hela natten. Jag gick upp i lägenheten igen för att se om Erics mamma hade sin bil till jobbet, annars skulle jag ju kanske kunna låna den. Nyckeln var borta så jag satte mig på golvet och grät, nu skulle jag ju inte få träffa tyska familjen mer. Jag smsade dem och skrev att jag tyvärr inte kunde komma eftersom bilen inte startade. De hoppade då in i sin bil och körde för att hjälpa mig med startkablar. Jag ringde på hos en granne och frågade om han hade startkablar, det hade han dock inte. Erics mamma ringde och sa att hon inte alls hade bilen, bara nyckeln men att det fanns en extranyckel. På extranyckeln fanns dock ingen garagenyckel så jag fick ringa på hos grannen igen och fråga om han kunde släppa in mig i garaget. Det kunde han. Jag fick alltså låna Erics mammas bil till tyska familjen så jag skyndade mig att ringa till dem och säga att de kunde åka hem igen och att jag skulle komma. Bilhelvetet får jag fixa imorgon, tänkte jag. Erics mamma hade dessutom startkablar så det skulle nog ordna sig.

Jag var hos tyska familjen och allt var frid och fröjd. Eric ringde till styvpappor och allt möjligt för att fråga om någon kunde hjälpa mig med bilen, ingen kunde. Jag frågade därför tyska familjen och självklart kunde de komma förbi lördag morgon och hjälpa mig med startkablarna.

Tyvärr låg startkablarna kvar i garaget så på lördagsmorgonen fick jag ringa på hos grannen en tredje gång och fråga om han kunde öppna garaget. Det kunde han. Familjen kom och efter puttande och startkablande så startade bilen. Det gick dock inte att stanna för då stängde den av sig, alltså kunde jag inte säga hej då ordentligt. Lika bra det kanske för då hade jag bara börjat gråta. Jag åkte hemåt och i Solna stannade jag och tankade. Bilen startade efter tankningen och jag trodde att allt jobbigt var över. Tänk vad fel jag hade.

Strax innan Sundsvall började batterilampan lysa. Jag ringde pappa och frågade vad jag skulle göra. Gå ut och banka på generatorn, sa han. Det gjorde jag och sedan slocknade lampan. Det är alltså inte en ny bil jag körde. Efter ett tag började dock lampan lysa igen men pappa hade sagt att jag kunde köra på en låg växel så det gjorde jag, då slocknade lampan. Det började dock lukta bränt gummi. Just innan Sundsvall slutade gasen att fungera så jag skyndade mig in på en avtagsväg och där stannade bilen. Jag känner ingen i Sundsvall så jag ringde pappa. Han ringde min kusins kusin som senare kom och hämtade mig. Tilläggas bör kanske att det brann under bilen ett tag. Och det rykte fruktansvärt mycket. Och det luktade satan. Och den var full med grejer eftersom jag tog nästan all packning från Göteborg. Hur som helst, kusinkusinen hämtade mig och skjutsade mig till bussen som jag sen åkte hem med. Jag såg nog ganska irriterad/ledsen/trött ut så busschauffören sa att egentligen kostar det 50 kronor extra med så mycket extra packning men vi struntar i det. Nu åker jag över Höga Kusten-bron och förhoppningsvis går resten av resan bra. Jag postar det här inlägget när jag kommer hem ikväll. Tusen tack till alla som har hjälpt mig!

Tur att jag har en blogg. Ju mer sattyg som händer, desto bättre blogginlägg. Därför behöver man inte bli så ledsen.

Spindelnät utan spindel

Spindelnät

Lillpojken välte ut hela monopolkartongen på golvet

Igår var världens bästa barn här hemma hos Erics mamma och hälsade på. Föräldrarna ville in till stan så då tjyvade jag barnen, man får ju inte vara dum. Vi handlade på Maxi och de tyckte självscanning var fantastiskt. Lillpojken sa förlåt till alla eftersom det är ett nytt svenskt ord han har lärt sig. På kvällen spelade vi boule med Erics mamma och alla vann utom Lilltjejen. Som tröst fick hon Erics mammas miniboulespel. Då blev hon glad.


Dagens outfit

Min webbkamera tar kortet direkt man trycker på knappen, det är därför jag står så lustigt.


Trekvartsjeans ONLY
Tjusig tröja Fashion Club

Uppdatering om Baby Foot

Det har nu gått en vecka sedan jag satt med Baby Foot på fötterna och nu börjar det märkas. Fötterna är vita  på alla torra ställen och när jag har duschat kan jag borsta bort massa hud. Jag visar ingen bild för jag tycker fötter är lite äckliga. Jag väntar med spänning på hur det ser ut om en vecka!

En bild på vatten

Idag tar jag paus från tyska familjen för de ska ut i skärgården. Själv har jag solat och nu ska jag ut och promenera.

Vatten

Snopet

Igår skulle jag och handla lite mat på kvällen. Erics mamma tyckte att jag skulle ta med mig Erics lillebror så det gjorde jag. Jag ville åka till Maxi men det ville inte han. Då sa jag, okej, vi far till närmsta Ica-affären men i så fall går vi. Inte en chans att han hellre går än åker bil tänkte jag och log inombords. Okej, då går vi, sa han och så gick vi.

Inte en enda kändis såg vi

Idag var jag och tyska familjen i Stockholm och kikade runt. Det var fantastiskt även fast vi inte gjorde något speciellt.

Barnen fotade lite och så här glad var jag hela dagen!

Men det visar jag ju såklart inte så mest såg jag ut så här.

Radhusdisco av Morgan Larsson

Radhusdisco av Morgan Larsson är en himla lattjo bok. Ännu mer lattjo blir den nog om man är född kanske 20 år tidigare än jag. Den är inte spännande men himla trevlig att läsa. Och lustig. Inte asgarvkul utan mer småfnisskul. Läs den!

Radhusdisco av Morgan Larsson

Och Erics mamma är himla snäll och generös

Idag hälsade jag på tyska familjen i stugan som de hyrt och det var alldeles fantastiskt! Jag var där nästan hela dagen och imorgon ska vi åka in till stan. Det kändes så konstigt att träffa dem i Sverige där det är jag som kan prata med alla. Mitt huvud blev lite förvirrat av att prata svenska, tyska och engelska men det gick väl. I Tyskland brukar jag koppla bort svenskan men här blir det svårt.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om vad vi gjorde och vad alla sa men det ids jag inte. Jag kan berätta att när jag pratade med Erics mamma i telefon sa Lillpojken "knulla" i luren för det tycker han är roligt. Jag tror han skäms om jag berättar vem jag pratade med, han trodde nog det var Eric.

Bilder från Segelturen

Idag seglade vi i flera timmar. Det var härligt och här kommer lite bilder.


Snöre på brygga

Varför gråter inte Emma? av Emma Jangestig och Magnus Wennerholm

Varför gråter inte Emma? av Emma Jangestig och Magnus Wennerholm är en hemsk bok. Hemskt bra också. Läs den!

Varför gråter inte Emma? av Emma Jangestig och Magnus Wennerholm

Dagens middag

Idag stekte jag fläskkotletter och kastade in lite klyftpotatisar i ugnen med rosmarin och olivolja. Lite bearnaisesås på det så var middagen färdig att servera.

Fläskkotletter med potatisklyftor

Tom & Jerry

Jag har ju glömt att berätta att jag, Eric och Erics lillebror fick varsin Tom & Jerry-påse av Erics mamma för några dagar sedan! Så, nu har jag berättat det. Det var gott och min tog slut på bara några minuter. Sen gick jag och frågade Eric om jag fick smaka av honom.

Tom & Jerry, godis

Men ja, vem bryr sig

Men sådärja, nu har jag skämt ut mig inför alla som bor på den här gatan. Jag skulle gå och flytta bilen och i hissen på väg ner klämde jag en finne. När jag vände mig om och skulle gå ur hissen såg jag två flinande kvinnor.

Vid gatan såg jag att den bästa, närmaste, platsen var ledig. Hurra, tänkte jag. Sen skulle jag fickparkera in bilen där. Det gick käpprätt åt helvete. Inte alls faktiskt. Jag försökte två gånger och sen tog jag en annan plats.

Nu ska jag se på Ernst och äta en platt sockerkaka som jag bakade idag. Jag har tränat med hantlar så jag orkade inte vispa så länge.

Vig som Foki

Foki skrev för några dagar sedan att hon har blivit lite stel. Jag med, jag kunde också nå med tårna till hakan förut. Eller?


Kriget är slut av Morgan Alling

Kriget är slut av Morgan Alling borde ni läsa! Han är en stark människa och jag hoppas att många som har eller har haft en liknande barndom kan lära sig något av honom.

Kriget är slut av Morgan Alling

Baby Foot

Här sitter jag med Baby Foot på fötterna. Om två/tre veckor får ni veta om det blir ett tips eller ett otips.

Baby Foot

Att handla på nätet

Jag har fått ett uppdrag att skriva om nätshopping. Jag handlar inte så mycket saker överhuvudtaget på internet men något jag brukar köpa i webbshoppar är elektronikprylar. Man behöver inte prova dem och många saker ska bara fungera, det spelar inte så stor roll hur de känns eller ser ut. Just nu funderar jag på att köpa en reflexskärm med en guldig sida men jag tror det får vänta ett tag. Oftast handlar jag mina  fotosaker på Cyberfoto eftersom man brukar få en snickers eller annan godbit när man hämtar ut sin vara. Bra idé av dem, det fungerar ju.

Snart tror jag att jag ska köpa ett par assnygga skor från Nelly. Eller så väntar jag ett tag, jag gillar att längta efter saker så att man inte köper saker och ändrar sig.

Jag brukar inte handla kläder på internet speciellt ofta av den enkla anledningen att jag vill prova kläderna först. De här leggingsarna köpte jag dock i en internetshop och det var dumt, de var alldeles för stora.

Svarta leggings med skinnknän från H&M

Såld av Natasja T. och Vera Efron

Såld av Natasja T. och Vera Efron borde ni läsa! Det är en sann historia om en rysk tjej som blir såld som hora till bland annat Sverige. Det är så hemskt att sådant här kan hända så läs boken och var uppmärksam på era grannar!

Såld av Natasja T. och Vera Efron

Sorgedag

Idag ska Eric åka hem till Umeå, ensam. Själv ska jag stanna kvar nästan två veckor för till helgen ska jag TRÄFFA TYSKA FAMILJEN! De kommer hit till Stockholm och eftersom jag inte har något arbete att gå till tänkte jag att jag lika gärna kan stanna här lite extra. Idag är det ju dock lite tråkigt eftersom Eric åker men han måste faktiskt arbeta.

Stockholm från Slussen

Dagens outfit

Jag blir alltid så förbannad på Eric när han ska fota mig, därav den halvbuttra minen.Trekvartsjeans ONLY
Tröja Gina Tricot
Skor Converse

Måndag

Se så tidigt jag är uppe! Eric ska till tandläkaren i stan idag så vi åker bil dit med Erics mamma. Vädret ser strålande ut så vi ska flanera på Stureplan och kanske äta en glass. Om ni vill komma fram och ta kort vet ni vars ni hittar mig. Nu ska jag gå och göra mig vacker för så här kan man ju inte gå.


Rosa blomma i litet glas

Idag regnar det så då kan man inte göra så mycket mer än att fota våta blommor på balkongen.

Blomma i glas

Chokladtryffelkaka

Erics ömma moder bjöd oss på fantastiskt gott fika idag. Jag tog den bästa sortens kaka men det var ju inte så oväntat, jag har ju tränat i flera år. Bilden blev inte så bra men det har nog mest att göra med att jag snabbt ville hugga in på den.
Chokladtryffelkaka från Koloni

Pride


Idag var vi och tittade på Pride-paraden. Tyvärr hade jag glömt ladda kameran så det blev inte så många bilder. Kanske lika bra det. Jag tycker det är så sorgligt att transexuella tvångssteriliseras i Sverige. På en skylt stod det "Jag är öppen för att tvångssterilisera kristdemokraten blabla" Minns inte vad personen hette. Det är ju precis lika sjukt! Det ska vara lika för alla.

Pride-paraden Stockholm 2011
Pride-paraden Stockholm 2011

Basilikakvist

Idag firade vi Erics lillebror som fyllde år för ett tag sedan. Vi satt i det härliga vädret på balkongen och åt jordgubbar med grädde och vaniljglass. Är inte det det somrigaste man kan göra?

Jordgubbar med grädde och vaniljglass

Skype

Igår konverserade jag med tyska familjen på Skype eftersom de åker till Sverige idag. Tyvärr vet jag inte om jag kan träffa dem eftersom jag bor i norra Sverige som tydligen inte var värt ett besök. Nåja, vi får se.

Det som var roligt var att jag förstod allt som mamman sa och dessutom gick det rätt bra att prata tyska, jag har ju faktiskt inte gjort det på över en månad.

Jag har bara sex personer på Skype, hur många har du?


Stureplan nästa?

Igår var jag, Eric och Erics lillebror på Saltsjöbadens Golfklubb och slog lite bollar. Idag var jag, Eric, Erics mamma och Erics mammas pojkvän på Saltisbadet och badade. Det är inträde där och då förstår ni ju vad för sorts människor som låg där. Solsidanmänniskor såklart. Vi gick in på nakenbadet också för att titta och det var intressant. Det fanns dock ingen strand där så jag ville inte bada där.

Nu är jag nyrakad för Erics mamma äger en rakapparat. Sist jag rakade mig var för mer än en månad sedan. Då var det Julia i Tyskland som rakade. Åh, jag saknar Julia!

Bilder från Seatons kulle

Napp i träd
En trappa i skogen

Internet igen!

Nu är vi hemma hos Erics mamma där det finns internet, härliga tider! Vi ska tvätta och handla och pillra på och sen kanske jag ska berätta hur vi har haft det. Eller kanske inte. I söndags var vi i alla fall på Liseberg med våran kusin och hans kompis. Dessutom kom en tjej vi träffade på bröllopet i lördags dit och hon var fantastiskt trevlig. Söt också för den delen.

Jag ska läsa igenom alla blogginlägg jag missat när jag varit borta också, 300 stycken. Inte så många eftersom jag brukar få 100 per dag i vanliga fall. Innan jag åkte rensade jag alltså bort några bloggar som jag inte orkar läsa längre.

Tur att pappa har så ungdomliga kläder

Min mormor kan se vilka färger man passar i, det är därför jag alltid har rätt färger på mina kläder. Hur som helst. Igår berättade hon för Eric vad han passar i så då insåg vi att han och pappa kan ha samma kläder. Det skiljer ungefär 15 centimeter på dem men i tröjor har de samma storlek. I tisdags när vi var hos min kusin och hälsade på hade Eric på sig en av pappas nya skjortor som han hade köpt på Ge-Kås. Kul tycker jag, inte så kul tycker Eric.

RSS 0.91