Startsidan

Lösviktstant

Goddagens! Eric brors pappa kom jättetidigt så jag hann inte blogga då. Om ni undrar. Fast det var ju desto roligare eftersom det hände en skoj sak när vi var och handlade mat och sånt. Jag stod och plockade lösviktsgodis när en äldre dam lutade sig mot mig och sa, "ta nu riktigt mycket!". Fast sen sa hon att hon trodde att jag var hennes dotter. Det var roligt.

Nu snart ska Erics bror och hans pappa fara. Då ska vi börja med maten och sen ska vi käka. Om vi inte fryser arslet av oss ska vi gå och titta på raketer senare. Om vi fryser arslet av oss står vi nog på balkongen.

Nu håller Eric och Erics brors pappa på och bäddar sängen. Vilka män alltså. Men hejsvejs och ha en trevlig kväll!

Min största kärlek

Hej kära läsare! Nu börjar min läsarstatistik gå uppåt igen. Sakta men säkert.

Nu nyss såg vi på Min Största Kärlek, den var rätt bra tycker jag. Eric, hans mor och hans bror satt och skrattde högt flera gånger. Det hade nog jag med gjort om jag var en sån som skrattar högt åt film. Jag frustar som bara till ibland när det är sådär extra roligt. Så nu vet ni.

Imorgon ska vi åka med Erics brors pappa in till stan och shoppa lite. Alltså, pappan ska inte med och shoppa. Sen ska vi handla lite smaskiga ingredienser som Eric ska göra en ännu smaskigare middag av. Jag kanske ska duka bordet eller så. Sen vid tolvslaget ska vi gå ut till någon spännande plats så att jag kan fota lite fyrverkerier. det blir nog trevligt skulle jag tro!

Fast gissningsvis hinner jag blogga lite imorgon innan vi far. Nu däremot ska jag leta efter recept till nån smaskig sås vi , eller Eric menar jag, kan göra imorgon. Hej då!

Nytt utseende

Som ni kanske ser har jag ändrat lite här på min blogg. Det är dock inte helt klart än så ni vet. Förstasidan är väl kanske klar men om man klickar på typ kommentera eller så så är det inte så fint. Men det ska fixas senare.

Caroline, storleken på min header är 800 x 161.

Imorse var jag och Eric ute och sprang. Han var faktiskt duktigare än vad jag trodde. Jag hade rätt låga förväntningar eftersom han sa att han aldrig hade sprungit förut. Jag visste att det bara var ljugerier men det var ju typ ett år sedan sist.

Nu har vi just käkar en smaskig middag som Eric gjorde, vem annars, så nu ska vi kika lite på tv. Ser att det är nåt om Spice Girls nu, det ska jag se! Hej då!

Sammanfattning av 2007

Gjorde du något i år som du aldrig gjort för?
Var i Tyskland!

Höll du några av dina nyårslöften?
Ja att jag skulle behålla körkortet

Blev någon av dina vänner förälder i år?
Nej

Dog någon som stod dig nära?
Nej

Är det något du saknar år 2007 som du vill ha 2008?
Kanske en egen dator

Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
13 juni

Vad var din strösta framgång 2007?
Att jag startade min blogg

Största misstaget?

Att jag åt för mycket godsaker

 Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja jag hade blåsor i hela munnen och kunde inte äta

 Vad spenderade du mest pengar på?
Flygresor till och från Stockholm

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag fick MVG i tyska

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2007?
 Misery Business och Seven Nation Army

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare får jag hoppas

Vad önskar du att du gjort mer?
Jobbat

Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit godis

Hur tillbringade du julen?
Med pappa, Anna, farmor och farfar

Blev du kär i år?
Nej

 Hur många one night stands?
Inga

Hur många förhållanden?
Ett

Favoritprogram på tv?
Julkalendern

Bästa boken du läste i år?
Kanske sista Harry Potter

Största musikaliska händelsen?
Att jag slutade ta pianolektioner

Något du önskade dig och fick?
Pengar

Något du önskade dig men inte fick?
En dator

Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Bjöd några vänner på fika

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Om jag hade ätit mindre godis

Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Slapp
 
Vad fick dig att må bra?
Träning

Vem saknade du?
Eric

De bästa nya människorna du träffade?
Tobi för han hjälper mig med tyskan

Årets största kärlek?
Eric

Införskaffat

Goddagens! Idag har vi varit på Nacka forum. Vi iddes inte fara in till stan helt enkelt. Erics mor skulle ändå och träna så vi åkte med henne. Jag lyckades till och med övertala Eric om att vi skulle fara ut och springa när vi kom hem men självklart började det regna så det kändes inte lika kul längre. Det får bli imorgon istället. Han har ju faktiskt lovat. Nu har vi käkat lunch och så om någon undrar. På Nacka forum köpte vi följande, godis, en glass, en fanta och läkerol. Jag lägger in en bild på godiset här nere, precis som jag lovade. Jag provade däremot vita converseskor, sånna i läder, men jag köpte dom inte. Dom kostade 700 och jag tänke kika om man kan hitta dom billigare i stan först. Skulle inte tro det men det är ju värt att kolla. Sen hittade jag dom chockrosa skinnhandskarna som jag såg förut men dom kostar 400 på Åhléns, om nån vill veta, och det är nog inte min stil, jag har ångrat mig.

image318

Min betjänt

Har ni förresten lagt märkte till min tjusiga stjärnhimmel? Eller så kan man kalla det för att det snöar. Min bakgrund alltså. Ja alltså det är Eric som har gjort den för han är rätt duktig på sånt där. Den där slängde han bara ihop eftersom jag ville ha den sådär.

Nu håller han på och lagat mat åt oss. Duktig pojke det där. Sen ikväll ska vi se på Ensam hemma 4. 19.00 på trean om någon är intresserad. Föresten är det sämst att åka bort dit man inte kan blogga för då sjunker besökarantalet ganska rejält.

Imorgon ska vi med största säkerhet på i alla fall Nacka Forum, om vi ids far vi in till stan, för att shoppa! Jag ska ju som sagt införskaffa ett par vita converseskor och sen får vi se. Jag skulle vilja ha nån ny tröja för det var längesen jag köpte en sån. Så nu vet ni. Ni får se vad jag köpte sen när jag har köpt det.

Men ja, nu ska jag spana runt lite och sen ska jag äta. Hejsvejs!

Resan

Ja herregud vilken resa! Jag sov max en timme på tåget och jag tappade bort mig på centralstationen. På tåget hamnade jag i hundkupén och det var rätt högljutt. Nu kanske ni tror att det var hundarna som lät men så var det faktiskt inte. Det var två alkisar som levde rövare. Ja. Jag är trött nu i alla fall. Sov lite här när jag äntligen kom fram men det ska bli skönt att sova inatt. Nu ska vi snart käka lunch för vi var och handlade nyss. Sen har jag och Eric bytt julklappar. Jag fick en stegräknare med massa finesser, massageolja och kroppslotion. Sånna där dyra om ni undrar. Så nu hoppas jag att jag blir vacker.

Eric fick en halsduk och två skärp av mig och jag tror att han blev glad för det sa han i alla fall. Sen fick han en burk salta balkar också och dom får minsann ingen smaka på. Men jag tycker inte dom är så värst goda så för min del gör det inte så mycket.

Jag satt i alla fall inte mellan två tjockisar som luktade svett på tåget men det var nästan värre med alkisarna. Men ja. Nu ska jag käka gopizza! Hejsvejs!

Schockerande schoklad

Goddagens! Nu är jag duschad och tjusig. Ska kasta i mig nåt snart och sen bär det av till tågstationen. Jag minns när Eric skulle åka hit med tåg första gången. När jag pratade med honom i telefon just innan frågade han hur han skulle veta vars han skulle ta vägen när han var framme. Eftersom det bara finns ett spår här i Umeå så tyckte jag det var en rätt komisk fråga. Men ja, det blir i alla fall spännande att se om jag hittar dit jag ska imorgon bitti. Men jag har ju munnen med mig så det är ju bara att fråga.

Det får mig att tänka på när jag var i Göteborg och skulle beställa en smaskig "Chokladchock". Det var en glass som hette så på ett ställe i Nordstan. För att ni ska förstå det "roliga" så stavar jag mitt tjusiga uttal med sch.

-En schokladschock.
-Va?
-Schokladschock!
-Förlåt vad sa du?
-Men chokladchock (som sånna i södra Sverige säger, ni vet så att det låter som man ska spotta)
-Jahaaaaa!

Hehe. Det var väl lite roligt? Ja, nu ska jag i alla fall gå och käka lite. Hejsvejs!

Converse forever in my heart

Alltså jag hatar verkligen att köpa julklappar när jag inte har någon idé om vad jag ska köpa. Jag kanske klagade över det redan innan jul, skulle inte förvåna mig. Men i alla fall. Jag skriver alltid en önskelista där det står grejer i alla prisnivåer. Den passar alltså för både mor och far, morfar, min syster och kompisar. Är inte det det smartaste? Jo, just det! Men alla andra då? Hur sk ajag kunna veta vad jag ska köpa till alla? Det är ju stört omöjligt, nu menade jag inte stört som utvecklingsstört utan stört, nu på störten. Typ. Ja.

Om kanske en timme ska vi käka middag och sen ska jag ju iväg och träna innebandy och sen hem och duscha, äntligen, och klä mig och så och sen åka till tåget och sen åka tåg. Jag kanske ska sätta mobilen på laddning nu så att den är superladdad när jag far. Vore ju inte så skoj om batterierna tog slut och jag måste ringa Eric för att jag inte hittar eller så. Inte för att jag tror att jag skulle behöva det men. Bara jag får veta bussnumren till Palsternacka.

Nu när jag kollade igen min önskelista för att se vad jag inte fick, vilket var rätt mycket, så kom jag på att jag ska köpa ett par vita converseskor på mellandagsrean eftersom jag har velat ha sådana jättelänge. Det har som bara inte blivit av att köpa dom. Och sen har jag oftast hittat dom i sånt läder eller skinn eller vad det är och det vill jag inte ha. Fast om jag hittar sånna som inte är så dyra kanske jag slår till. Här nere ser ni dom converseskor jag äger nu. Fast dom med högt skaft ser inte riktigt ut sådär. På deras hemsida såg jag massvis med skitsnygga skor som jag vill köpa men det gäller ju att hitta dom med. Dessutom skulle jag behöva ett par nya sånna vanliga svarta eftersom dom är trasiga. Men ja, vi får väl se hur det blir. Nu ska jag käka, hej då!


Snart dags att åka

Gud vad länge jag sov inatt! Jag vaknade halv tolv och då klädde jag på mig lite halvt och packade det som går. Sen käkade jag lite frukost och nu har jag läst bloggar. Om ni funderar på vad jag menar med att jag klädde på mig lite halvt så kan jag berätta hur det ligger till. Jag har inte duschat sedan i söndags och jag ska träna ikväll så då orkar jag inte duscha nu heller. Sen har jag ju typ inga kläder eftersom dom ligger nedpackade i väskan. Ni får tycka att jag är äcklig eller så, för det tycker nästan jag med, men jag ids helt enkelt inte. Idag ska jag ju bara ströva runt här och packa och städa lite på mitt rum eftersom jag inte hinner det innan Eric kommer annars. Han åker ju med samma flygplan som jag hit sen i januari. Jag kommer inte att blogga så värstans ofta när jag är hos honom och inte när vi kommer hit heller, men kanske en gång per dag eller så. Vi får se. Han har i alla fall sagt att jag får skriva en gång per dag, kanske mer.

Imorgon eller på lördag ska vi i alla fall in till stan och shoppa lite i mellandagsrean. Det ska bli roligt tycker jag! Jag vet inte om han tycker det men. Han har lovat. Sen så ska jag ta kort på det och visa er kära läsare.

Nu medan jag kommer ihåg det ska jag lägga ner Erics julklappar i väskan så att jag inte glömmer dom. Hej då!

Julbilder

Här kommer lite bilder från Storuman.

Jag och pappa var ute med kräket.


Julgranen med alla paket.


En ekorre.


Urax var och tjyvade sitt paket massa gånger, det var ett grisöra.


Vi kollade på filmer sen förra julen och nyåret. Pappa hade filmat raketer och Urax är rädd för sånna så när dom kom på tvn började han titta upp i taket för han vet att det brukar smälla i luften.


Min julmat.


Annas julmat.


Julmat.

Mina julklappar.


♦Godis
♦Sjal med dödskallar
♦Pengar
♦Sportbh
♦Lakan med resår
♦Påslakan och örngott
♦Hårsnoddar
♦Eyeliner
♦Snowboardhjälm + glasögon
♦Handdukar
♦Grejer till köket, handduk, grytlapp, ta-ut-ur-ugnenhandske
♦Koppar från Höganäs
♦Stavmixer



Sen fick jag lite grejer innan julafton också om någon undrar.


Julen

Haloj! Nyss kom vi hem och nu ska jag blogga. Vi firade ju alltså jul i Storuman hos farmor och farfar. Det var skoj och det bästa var nog att det var snö där. Här är det nästan barmark och det är verkligen sämst! Jag fick kalasbra julklappar vill jag lova! Kanske lägger in en bild på dom senare.

Imorgonkväll åker ju jag alltså tåg till Stockholm. Det ska bli roligt tycker jag. Sitta i tio timmar och göra ingenting. Eller alltså, det är ju på natten så jag ska väl sova men. Ja. Det är roligt att åka tåg tycker jag.

Nu ska jag he in alla bilderna jag tog och fixa dom lite. Ni får väl se dom sen. Och så måste jag läsa lite bloggar. Hejsvejs!

Jullov typ

Goddagens! Nu är jag ganska irriterad. Jag har inte fått iväg min uppgift än så jag ve itne hur jag ska göra. Skulle faktiskt behöva en såndär Ettan Nilsson som fixar det åt mig. Men ja, det går ju inte. Jag ska fortsätta försöka få iväg sattyget och sen ska jag slänga ner det sista i väskan och sen fara.

Min tyskalärare tilltalar mig på ett annat sätt än dom andra i klassen. När dom svarar på en fråga säger hon alltid "
genau", men när jag svarar på en fråga säger hon alltid "neee". Är inte det lite roligt?

Men ja, nu kommer jag inte skriva förrän på onsdag. Det är ju lite tråkigt men jag har ett litet tips till er alla, läs mina gamla inlägg! Som jag kanske har nämnt så var jag mycket mer noggrann förut, jag tänkte efter väldigt noga när jag skrev. Typ. Sen slutade jag med det. Men ja, nu ska jag snart fara. Hej då och god jul!

Julklappar!

Jag har fortfarande inte fått iväg uppgiften och jag måste fara nu. Är det inte typiskt? Måste nog be mamma testa om det funkar senare ikväll. Som sagt ska jag alltså skutta iväg till skolan alldeles strax. Måste bara ringa mamma först och så.

Intressant, jag vet. Men just nu känns det som att jag inte har någon fantasi alls. Det kanske händer något kalasroligt på väg till skolan som jag kan skriva om sen nån gång. Kanske mellan skolan och träningen om jag hinner. Annars ikväll efter julklappsbyteriet. Nu måste jag bara bestämma vars vi ska vara ikväll och sen ringa mamma och sen fara. Gud vilket stress. Hejsvejs!

Dessa datorer!

Jag blir tokig! Jag skrev ju i typ tisdags att jag hade skickat in Keirauppgiften men det hade jag inte. Eller alltså jag hade skickat den men det gick inte eftersom den var för stor. Nu har jag fått reda på hur jag ska göra men det funkar inte. Ja orkar inte berätta men jag börjar i alla fall få lite panik eftersom vi åker imorgon tidigt och jag är upptagen exakt hela tiden från halv tre idag. Det måste fungera NU!

Igår var det jättemycket rekord ska ni veta. Typ 20 fler personer än förra rekordet. Det är skoj tycker jag!

Nu ska jag göra nåt vettigt. Kanske packa till Storuman för det har jag inte ens börjat med. Hej då!

Hehe

Goddagens! Jag kan meddela att det är en rekordbesökardag idag. Jag kanske ska börja med lite svenskaundervisning (ett ord) för jag vet att det finns många bloggare där ute som särskriver hela tiden. Om ni inte har förstått det än så stör jag mig på det. Ganska mycket faktiskt. Visst, vissa har kanske dyslexi och jag menar då är det ju en sak. Men om man är en helt vanlig människa som jag så ska man veta när ord ska sitta ihop och inte. Här kommer lite roliga exempel. Läs, skratta och lär er! Nu ska jag på träning snart. Hej då!

KYCKLING LEVER - "..han lever, han lever, hurra hurra"
BAD SHORTS - inte är de bra inte...
HUGG ORM - Effektivare än att slå den?
SKUM TOMTE - tar klapparna själv.
RÖK FRITT - bolma på bara!

SLÄNG GUNGAN - den är nog trasig.
SJÖ NÄRA TOMT - inte sjönära då?
KASSA SKÅP - inget att förvara något värdefullt i.
HAND TVÄTTAS - före maten.
NACKA NAPRAPATERNA - ta livet av dem!

SNOR KRÅKA - stjäl en fågel.
ETT STYCK MORD - vill ni beställa något mer?
SKYGG LAPP - skraj same?
HÅLL PLATSEN - så ingen annan tar den.
SJUK GYMNAST - kan behöva en sjukgymnast.

MORGON ROCKAR - kväll suger?
BARN UNDER KLÄDER - rädda dem innan de kvävs!
SUPER UNDER STÄLL - dricker alkohol medan han sladdar?
ETT TRUMPET SOLO - tutar lite motvilligt?
SNODD MAPP - Åhléns kränger hett kontorsmateriel för 19:90

"Är du djur och naturintresserad?" - är inte de flesta djur naturintresserade?
"Skivad kalv lever med kul potatis" - kan skivade kalvar och potatisar vara sambos?
"Extra knäck till jul" - lite julgodis är aldrig fel.
"Svensk general agent för Kinaföretag" - militär med rätt att döda...
"Inte rädd för att visa fram fötterna" - hoppas bara att han tvättade dem innan.


Är det jag eller paketen?

Sådärja! Nu har jag skickat in uppgiften med Keira. Nu är det bara massa tyska som jag måste göra över lovet. Sen måste jag höra med min far om han kan tänka sig att lämna igen min bok medan jag är i Stockholm för annars måste jag lämna den imorgon och då hinner jag inte läsa ut den. Vore bra om jag kunde ta med den till Storuman.

Alltså varför kan jag inte slå in paket? Jag försöker verkligen det bästa jag kan men det slutar alltid med att jag har vikt upp ena kanten åt fel håll. Kolla på bilden här nere till exempel. Är det inte förargligt.

image295

Nu måste jag gå och hänga tvätten. Hej då!

MYSTEST

Hur mysig är du?

(x) du bär mjukiskläder minst 2 gånger i veckan
(x) du tycker joggingbyxor är skönare än jeans
(x) du tycker om att kramas
( ) du kramas minst en gång per dag
(x) du har en partner du ofta myser med

(x) du har blivit masserad
( ) du masserar andra
(x) du tycker om att ta en fika någon gång ibland
(x) du har sett någon utav filmerna: titanic, armageddon, love actually, a walk to remember
(x) du dansar oftare tryckare än vildare danser

(x) du tycker både om att dricka varmchoklad i backen och ligga och steka på stranden
(x) du brukar läsa en bra bok innan du går och lägger dig
(x) du är en lugn person
( ) du hänger oftast vid bänkarna/sofforna på skolan
(x) kompis-middag är aldrig fel

(x) du tycker om att gå på promenader med kompisen
( ) du går på bio någon gång då och då
( ) i din säng finns många kuddar, kanske även ett gosedjur
( ) du tycker om små bebisar
(x) du föredrar lugnare cafén än mer högljudda

(/) du klär dig inte så ofta i skrikiga färger
( ) du höjer nästan aldrig rösten
( ) att ligga i soffan under ett täcke är det bästa du vet
( ) du har somnat på en lektion
( ) hoodtröjor och mjukisbyxor är din grej

(x) du kan vara utan smink / håret ofixat i skolan någon dag
(x) du har gått på stan i joggingbyxor
( ) du föredrar finare restauranger framför mcdonalds/max


0-5 överenergisk person eller tycker du bara inte om att mysa? kom igen, ta det lugnt. annars dör du av en hjärtinfarkt.

6-12 det är inte fel att gå utan håret fixat till skolan, alla kan väl unna sig att ta det lugnt ibland?

13-19 du är bara lite halvmysig. du tycker om att mysa, men dras ändå till att festa?

20-24 vilken mysig person du är. du kanske festar och myser lite vartannat


Hallå?! Måste man festa hela tiden? Vilket skräp.

Fräsigt!

Hej kära vänner! Nyss tappade jag hakan. Så många som det var inne här totalt igår har redan varit inne idag! Är det inte sjukt? Jag har ju inte ens skrivit nåt eller så. Men ja, det var roligt minsann!

Nyss innan nyss kom jag in från en timmes promenad med Skurax. Det var härligt fast faktiskt rätt halt. Nu däremot ska jag se på julkalendern och sen måste jag göra tyska. Men ni som brukar läsa min störtsköna blogg vet att jag brukar skriva även fast jag inte har tid. Så ja, ha så skoj idag eller så. Hej då!

Lika?

Kära vänner! Eric tyckte att jag ser ut som ni vet han långhåriga handbollsspelaren. Jag lägger in en bild på honom. Det var väl ändå taskigt sagt! Han ska få stryk sen, det lovar jag.

Nu ska jag snart hoppa ner i min mysiga säng och läsa lite om digital foto- och bildbehandling. Jag tror den heter så. Var ju och lånade den idag. Om någon undrar.

Men ja. Godnatt och sov gott! Och glöm inte att titta på julkalendern!
image293

Är jag knäpp?

Hej! Idag har jag funderat. Här på min blogg för ju jag en monolog. Skulle man kunna säga. Alltså, jag skriver ju mycket för min egen skull fast i och för sig också till er läsare. Men jag är inte ett dugg intresserad av er. Visst, när jag lägger upp en tjusig bild på mig själv vill jag ju såklart att så många som möjligt skriver "Gud vad snygg du är" eller så, fast det händer ju inte alltför ofta. Det jag försöker säga är alltså att kommentarer är väldigt välkomna!

Däremot gör jag inte som många andra bloggare att jag skriver typ "Hur mår ni idag" eller "Vad ska ni göra idag". Varför skulle jag vilja veta det? Det här skriver jag inte för att vara elak eller så utan jag tror bara att dom flesta bara läser vad läsarna ska göra och sen inte bryr sig, kanske mest för att få fler kommentarer.

Som sagt, jag blir jätteglad över alla kommentarer, utom elaka såklart, men dom kommer oftast från min syster. Hehe. Och vill ni berätta vad ni ska göra idag så får ni självklart berätta det, bara det att jag inte ber om att ni ska göra det. Så, hoppas ni förstår. Nu ska jag snart på träning. Hej då!

Lista

HUR KONSTIG ÄR DU?

( ) Hatar att sova
( ) Vill bli gammal
( ) Har ätit glassen PePe
( ) Tyckte den var god
( ) Undrat varför det är så varmt i en bastu
( ) Har lyssnat på 50 cent utan att protestera
(x) Tyckt att nyheterna varit intressant
(x) Snarkat bara för att jävlas med den som ligger brevid
(x) Pratat med fröken i telefon
Totalt : 3

(x) Försökt sjunga med i låten Levas Polka
( ) Vet hur du kom till
( ) Lånat ett par trosor/kallingar av din pappa/mamma
( ) Varit ihop med flera samtidigt
( ) Varit på en Per Gessle konsert
( ) Kallat din mamma slampa
( ) Spytt på någon
( ) Hatat någon så mycket att du velat att den ska dö, på riktigt
( ) Inte borstat tändena på en vecka
Totalt: 1

(x) Längtat efter skolan
( ) Pratat i telefon 5 timmar sträck
( ) Ätit mer än 5 tomater på en dag
( ) Provat knark
( ) Suttit inne
( ) Varit kär i en lärare
( ) Använt kikare vid smygtittning på grannen
( ) Velat bli superhjälte
Totalt: 1

( ) Druckit mjölk som varit minst en vecka för gammal
( ) Stoppat strumpor innan för Bh/kalsonger
(x) Förföljt någon
( ) Tjuvringt till någon du gillar bara för att få höra dens röst
( ) Ätit vitlök innan ett besök hos tandläkaren
( ) Blivit hemkörd av polisen
(x) Tycker att blodpudding är helt okej
( ) Sovit en hel dag
( )Druckit Red Bull med förväntningar på att flyga
totalt: 2

ta x3
7x3=21%

Nog trodde jag att jag var konstigare än så.

Choklad

Goddagens! Nu har jag käkat frukost, läst tidningen, fixat, varit ute med Urax, sett julkalendern och sånt. Nu ska jag packa ner grejerna jag behöver till tyskalektionen och sen tänkte jag börja göra lite chokladpraliner eller vad det heter. Ni vet sånt julgodis med choklad och rom i och så. Dom är goda. Sen om jag hinner kanske jag gör nougatbollar doppade i choklad. Smaskens!

Efter jag har varit i skolan ska jag hem och käka och sånt och sen iväg på träning. Och just ja, jag måste komma ihåg att låna en bok på bibblis på universitetet. Jag tycker det är dåligt att man bara får ha en bok i två veckor. Jag menar visst, en vanlig bok läser man ju ut på den tiden men kurslitteratur då? Den vill man ju helst ha hela terminen. Dåligt.

Nu har Urax lagt upp hakan på sofan för att han vill hoppa upp och lägga sig där. Haha jag fick en bild på honom så jag ska lägga in den. Men det konstiga är att han brukar göra sådär när till exempel nån har lagt sina saker på hans plats. Men nu var det ju alldeles tomt. Jaja. Jag lyfte upp honom så nu är han tyst och snäll.

image292

Bildspecial

6års eller 1an.

4an

Första ridlägret jag var på. Jag ser verkligen ut att ha någon skada.¨

Någonstans i södra Sverige på nån marknad.

År 2000. Klassresa till Ammarnäs. I 6an

6an, typ det fulaste kortet jag har sett. Där började jag med linser förresten. Om någon har funderat på varför jag sällan ler på kort har ni förklaringen här.

Ridläger på Gotland. Tror alla dom här bilderna är från första gången jag var där. Mellan 7an och 8an. Om ni undrar vad jag har för bilring runt midjan på kortet där jag sitter på Zana så kan jag berätta att det är en midjeväska.

8an.

Jag såg en björn

Jag vet inte om jag har berättat att jag såg en björn på värsta nära håll. Här är i alla fall bildbeviset. Hehe. Och ja, det är jag som har tagit bilderna, båda två.


image278

fullt upp

Hejsan. Nu ska jag snart se julkalendern och efter det ska jag göra den där bildspecialen. Jag visade några bilder för Eric igår och han skrattade så han dog. Tror jag i alla fall fast jag vet ju inte säkert eftersom han befinner sig i Stockholm och inte jag.

När det är publicerat ska jag ägna mig åt tyskaläxan som ska in imorgon. Hinner jag klart med den ska jag göra tyskan som ska in på torsdag och hinner jag med även den ska jag göra det som ska in efter jul. Men jag tror inte att jag hinner det. Sen har jag ju träning ikväll också.

Julfest

Haloj! Imorgon tänkte jag bjuda på en mysig bildspecial som ni kan skratta åt. Nu ska jag snart käka och byta om och sminka mig innan jag far till julfesten med laget. Jag börjar faktiskt bli stressad. Om en timma ska jag åka och jag kan ju inte klä på mig innan jag har ätit för eftersom jag är som jag är kommer jag spilla. Sen kan jag ju inte sminka mig innan jag har hett på mig kläderna för då kommer jag kladda ut det. Ja, jag har det inte lätt. Men jag skulle ju i och för sig kunna ta på mig smyckena som jag ska ha. Mitt vita nitarmband och ett fint halsband jag fick av Åsa i studentpresent.

Nu ska jag tvärläsa dom viktigaste bloggarna och sen hoppas jag att maten är klar. Hej då!

Dagens trevliga dag

Sådärja! Idag är det söndag och jag mår bra. Mest bra mår jag nog för att jag har gjort så mycket av alla läxor som måste in innan vi far på fredag. Det som är kvar är bara massa tyska och så måste jag skriva lite mer på min rapport om mig själv som Keira.

Idag ska jag slå in julklappar och sen göra läxor. Ikväll ska jag på lagjulfest med innebandyn och det ska bli roligt! Massvis med gott fika och sånt hoppas jag på. Och så massa roliga lekar. Men det har dom sagt att det ska bli så. Nu däremot, ska jag se på julkalendern. Jag hoppas att ni följer den!
Här länkar jag en hel mening dit så se alla avsnitt ni inte har sett! Hej då!

Kvitto

HUR MYCKET SKULLE DU KOSTA OM DU VORE TILL SALU ?

NATURLIGA HÅRFÄRG ?
[] Rödhårig - 700 kr
[X] Brunhårig - 200 kr
[] Blond - 500 kr
[] Svart - 100 kr
[] Flintskallig - 50 kr
[] Annan - 700 kr

ÖGONFÄRG ?
[] Blå - 1000 kr
[] Grön - 700 kr
[] Grå - 500 kr
[X] Brun - 200 kr
[] Annan - 100 kr

LÄNGD ?
[] Över 2 meter - 2000 kr
[x] 200-160 cm - 1700 kr
[] 160-140 cm - 1500 kr
[] 140-120 cm - 700 kr
[] 120-100 cm - 400 kr
[] Under 1 meter - 200 kr

ÅLDER ?
[] 41-60 - 1200 kr
[] 31-40 - 1000 kr
[] 26-30 - 700 kr
[] 21-25 - 500 kr
[x] 18-20 - 200 kr
[] 0-17 - 100 kr

ÄR DU ?
[] Tvilling eller mer - 3000 kr
[x] Förstfödd - 3000 kr
[] Enda barnet - 2000 kr
[] Mellanbarn - 1000 kr
[] Tredje barnet - 1000 kr
[] Andra eller sista barnet - 0 kr

DRICKER DU ALKOHOL ?
[] Nej - 4000 kr
[] Sällan - 3000 kr
[] Bara vid speciella tillfällen - 2000 kr
[X] Ibland - 2000 kr
[] Bara på helger - 3000 kr
[] Alla andra dagar - 500 kr
[] En gång om dagen - 100 kr
[] Flaskan är mitt liv - 0 kr

HUR BRA SYN HAR DU ?
[] Har glasögon men använder dem inte - 2000 kr
[] Inga synfel - 1000 kr
[X] Glasögon - 500 kr (Kanske 350 kr)
[X] Kontaktlinser - 200 kr
[] Opererat - 100 kr
[] Går inte att fixa - 50 kr

FÄRG PÅ BILEN ? [ÄVEN FÖRÄLDRARNAS BIL]
[] Rosa - 20,000 kr
[] Mörkbrun - 8000 kr
[] Guld - 7000 kr
[] Grå - 6000 kr
[] Blå - 5000 kr
[X] Vit - 4500 kr
[] Svart - 4500 kr
[X] Röd - 4000 kr
[] Grön - 3500 kr
[] Silver - 3000 kr
[] Lila - 2500 kr
[] Gul - 1000 kr
[] Orange - 1000 kr
[] Rostig - 150 kr
[] Ingen bil - 0 kr

SKOSTORLEK ?
[] 45+ - 3000 kr
[] 43-45 - 2500 kr
[] 41-43 - 2000 kr
[X] 38-41 - 1000 kr
[] 38-36 - 500 kr

FAVORITFÄRG ? [DU FÅR VÄLJA 4 OLIKA]
[x] Röd - 6000 kr
[X] Svart - 1000 kr
[] Blå - 450 kr
[] Brun - 500 kr
[] Lila - 2000 kr
[] Vit - 4000 kr
[] Grön - 3500 kr
[] Orange - 3000 kr
[] Gul - 3000 kr
[X] Rosa - 1000 kr
[X] Annan - 500 kr

ANVÄNDE DU EN MINIRÄKNARE FÖR ATT RÄKNA IHOP RESULTATET ?
[] Ja - 5000 kr
[] Nej, räknade i huvudet - 10.000 kr
[X] Penna och papper - 20.000 kr
[] Bad någon om hjälp - 1000 kr

Så nu vet alla, jag kostar 45,650 svenska kronor. Men jag är inte till salu!

Nästan som vinst!

Hej. Imorse skulle vi samlas till match i Skellefteå 9.45. Jag tänkte att om jag ställer klockan på åtta har jag gott om tid att packa alla grejer, käka frukost, se julkalendern och blogga. Självklart råkade jag ställa den på nio istället vilket gjorde att jag fick lite bråttom. Men jag hann i alla fall.

När jag kom fram så ropade min tränare på mig och kastade en Läkerol till mig. Han hade nämligen skämtat om att han skulle ge mig en för att jag ska prata mer på matcherna, "Makes people talk", ni vet.

Läkerolen gjorde susen för vi spelade lika mot serieledarna, vi ligger åtta, 3-3 blev det. Motståndarna blev nog förvånade och massa av dom började gråta. HAHA! Sen träffade jag Sandra och hennes kära syster för dom kom och kollade. Det var trevlig.

När jag kom hem var gäster här och vi hade lilla julafton. Jag fick bra saker minsann! Bland annat höganäsmuggar som jag önskade mig. Nu ska jag gå till tvn och kika på Babben & Co. Missa inte det! Hejsvejs!

VS

Eftersom Carro ber så vackert ska jag lägga upp mig själv brevid Keira. Jag vill bara påpeka att jag inte skulle se ut som henne utan mer retuscheras som henne. Om ni förstår. Jag skulle bli "felfri" om man säger så. Bilden som ligger först är ju alltså hur jag egentligen ser ut. Tragiskt va!



PS. Testa sitta som henne. Det går verkligen inte!

Brev till tomten

Hej Tomten!
Jag behöver inte en ny mobiltelefon för min mamma fixade den. Varför är det alltid så? Alltid när jag har klantat till det så kan mamma fixa det lätt som en plätt. Om jag till exempel har tappat bort något och har letat i en timme så hittar mamma det på en halv sekund. Hur bär hon sig åt? Är alla mammor så? I så fall vill jag också vara en mamma. Tänk vad lätt allt skulle bli! Hej då!

Julklapp tack

Det är ju inte sant! Eric ringde till min mobil så jag tog fram den för att svara. Just när jag hade fått upp luckan tappar jag den i golvet och den slocknar. Det har den gjort flera gånger förut men efter en stund vaknar den igen. Det gjorde den även den här gången förutom själva displayen. Då stängde jag av telefonen och startade om den. Allt funkar, det går att ringa och allt, men displayen är död! Hur värt är det att ha gratis sms när man inte kan se vad man skriver? Snälla tomten, ge mig en ny telefon!

Grisgrynsgröt

Pappa hade gjort risgrynsgröt så det åt jag till frukost. Nu ska jag se julkalendern och sen börja med arabiskan. Sen om ni har tur kanske jag läger in min färdiga bild på mig när jag är felfri. Eller just ja, det har jag ju redan gjort. Hehehe. Sen vill jag baka gräddkola och sånna där goda praliner. Får hoppas att jag hinner det. Hejsvejs!

Hehehe

image273

Bilder och så

Hej! Det gick halvbra på träningen men nu har jag i alla fall fått veta att det är jag som ska stå på lördag. Det var ju bra det eftersom Sandra troligen kommer dit och tittar.

Förresten skulle jag ju byta bild men det har jag inte gjort som ni kanske märker. Men imorgon kanske. Om jag blir klar med arabiskan vill säga. Sen fick jag just en ide på en bild jag kan ha som bakgrund. Ska testa det sen.

Nu sitter jag här och väntar på en i fotbollslaget som ska komma hit och betala för salamisarna. Det vore ju inte så bra om jag står i duschen när hon kommer. Fast jag kan ju börja käka nånting för det måste ju också göras innan jag går och lägger mig. Och så ska jag göra klart bilden. Men det kan jag göra senare. Om nån undrar alltså. Eftersom jag inte har hett in nån bild på kanske tio år så gör jag det nu. Dom kanske i är så fina men det ser ju i alla fall trevligare ut. Hejsvejs!



Bombay Dreams

Alltså jag vet att jag skulle göra klart bilden på mig men jag råkade titta på Bombay Dreams. Jag har velat se den sedan den kom men det har som aldrig blivit av. Nu har jag i alla fall sett den och det borde ni också göra.

Jag känner att jag vill byta visningsbild eller vad det heter här på bloggen så jag ska fixa en sån nu. Tror jag. Sen ska jag göra klart min bild. Jag vet inte varför jag inbillar mig att den ska gå så fort att göra. Fast jag har ju ändrat klart storleken på mig så det är bara själva ytan som ska fixas. Typ huden och sånt. Lite mer smink ska jag nog också få. Hej då!

Julklappar

Hejsan! Nyss kom jag hem från stan där jag införskappade julklappar för 500 svenska kronor. Ni kanske tycker att det är lite men det tycker inte jag. Tre julklappar blev det för det priset. Jag ska nog bara köpa en till skulle jag tro. Dom jag köpte till idag var till Eric, Hanna och Sandra. Hoppas dom blir glada. Synd för dom i annat fall för dom får inget annat. Men jag har i alla fall varit finurlig och tänkt på framtiden. Det är viktigt det.

eftersom mamma skulle direkt på jobbet var vi tvugna att käka på stan så vi gick på McDonalds och köpte sån Chicken Burger för tio kronor. Den gick ner och eftersom den var så billig kanske jag kan tänka mig att köpa en sån igen även fast jag inte gillar McDonalds. Det ska vara MAX eller Frasses mina vänner!

Nu ska jag sätta mig och göra klart mig själv. Bilden ni vet. FAN! Just nu kom jag på att jag ju skulle lämna in en bok på bibblan idag på stan men det glömde jag såklart. Rackarns. Då måste jag ner dit nån annan dag. Blö.

Mitt schema

Idag fick jag ett meddelande av en vän helt på arabiska på Facebook. Intressant va? Nu har jag i alla fall bestämt att fredag ska endast användas till arabiskaläxan. Jag får inte göra någonting då innan den är klar. Skulle den bli klar ska jag göra julgodis. Kan ju vara bra att hinna göra det innan vi far norrut. Imorgon ska jag fara på stan med mamma och på kvällen ska jag träna. Emellan det ska jag göra klart digitala bilder-uppgiften. På lördag har jag innebandymatch i Skellefteå så då är jag upptagen hela dagen. Jag ska ta med någon läxa då så jag kan göra det på bussen. På söndag är det bara lagfest på kvällen så då har jag hela dagen på mig att göra klart det jag inte hann innan. Det vore himla skönt om jag klarade mitt schema. Faktiskt. Då har jag bara några saker kvar innan vi far.

Men ja. Nu ska jag fortsätta med digitala bilder-uppgiften och sen på träning. Fast nu ska jag nog ringa Eric. Hej då!

För att ni ska ha något att göra kan ni kika in på Carros blogg och lyssna på
Karré-Nina.

Stress!

Ojojoj. Jag vet inte vars jag ska börja. Eller det kanske vore smartast med tyskan eftersom jag ska ha klart det idag. Sen måste jag ta ett kort. Skriva 15 meningar på arabiska utifrån 15 ord som jag ska hitta i tio texter. Sen ska jag retuschera mig så jag blir lika felfri som Keira. Sen ska jag lämna blod nästa vecka med Susanne men då måste jag missa en träning och det vill jag inte. Sen skulle jag ju baka julgodis. Och flytta datorn. Och städa mitt rum. Och skruva ihop och ta kort på ett bord som vi tydligen ska försöka sälja. Utöver det kommer dom vanliga sysslorna som att gå ut med Urax, vara i skolan, vanlig tyskaläxa, diska, träna och så vida och så vidare. Just ja, nu glömde jag att jag ska på stan med mamma imorgon och handla julklappar. Och att jag har en uppgift efter jul som jag måste börja med innan jag far. Och så måste jag packa tills jag ska till först Storuman och sen Stockholm. Hej då!

Lista

Skulle du hellre
Pierca näsan eller tungan? -I näsan har fjortisar och i tungan förstör man emaljen, så inget av det
Vara seriös eller rolig? - Jag tycker att jag alltid är jätteseriös
Dricka röd eller grön mjölk? - Röd såklart! Grön är tjockmjölk
Brinna upp eller drunkna? -Leva
Umgås med dina fiender eller föräldrar? - Mina föräldrar kanske?

Svara ärligt
Tycker du om någon? - Ja någon finns det nog
Sol eller måne? - Sol
Vinter eller höst? - Vinter
Vänster eller höger? - Jag vill nog ha båda annars skulle det bli svårt att förklara vägen för nån och sånt
Soligt eller regn? - Soligt
Vaniljglass eller chokladglass? - Chokladglass

Har du.. senaste 24 timmarna
Kysst någon? - Nej
Sjungit? - Ja
Blivit kramad? - Nej
Känt dig fånig? - Nej?
Saknat någon? - Ja
Dansat galet? - Nej
Klippt håret? - Nej
Gråtit? - Nej
Ljugit? - Nej
Blivit kysst? - Nej

Om dig
Hur mycket är klockan just nu? - 23.25
Fullständigt namn? - Nina Viola Ivebo
Vart vill du bo? - Någonstans närmare Eric
Hur många barn vill du ha? - Kanske två eller tre
Vill du gifta dig? - Ja om jag är fin i klänningen
Rullar du spagettin eller skär du den? - Det som går fortast
Har du ätit sushi? - Nej
Favoritglass? - Choklad i alla olika former
Hur många olika sorters flingor har du i köksskåpet? - Kanske två eller tre
Humör? - Trött

Grejer
Har du någonsin blivit jagad av polisen? - Nej
Har du en hund? - Ja
Sover du helst själv eller med någon? - Själv eller med Eric 
Tror du på spöken? - Ja

Vintermörker

Blä! Jag hatar att ha ont i fotsulorna. Men det är väl sånt man får ta efter att ha spelat ute på innebandyn. Idag på fotbollsträningen var det inte ens roligt eftersom jag inte kunde röra mig som vanligt. Måste göra nåt åt det ikväll så att jag kan träna bra imorgon. Ska nämligen träna ihop med guifs fotbollslag för vi kanske ska slå ihop. Tyvärr missar jag innebandyn då men jag får ju i alla fall röra på mig. Får helt enkelt träna jättebra på torsdag istället.

Jag är dyngtrött så nu ska jag snart slänga mig i duschen och kanske gå och lägga mig i sängen. Det är ju inte klokt vad vintermörkret gör här i Norrland. Jag ska lägga in en bild på hur det kan se ut en helt vanlig dag här när det inte är någon snö som lyser upp.
image268

Förresten har jag Photoshop CS3 nu och det är kalasbra vill jag lova! Hej då!

Värsta feministen

Hej vänner. Nu har jag skrivit talet jag ska hålla och läst kapitlen jag skulle. Då är det bara massa uppgifter kvar. Det känns bra. Här nere bjuder jag på en ful grej som jag gjorde en gång. Jag var inte så seriös så ni behöver inte skratta åt mig om ni inte vill. Fast det kan ni visst göra för det gör jag. Nu ska jag göra nåt annat. Hej då!

image267

Värsta tvätthögen

Goddagens. Nu har jag skuttat upp ur sängen och ätit frukost. Den här dagen kommer till kanske 99% att ägnas åt tyskaläxan som ska in imorgon. Om jag får tid över ska jag roa mig med saker som att slappa och vila. Hoppas jag får tid över.

Jag skulle också behöva bära ner den där högen med tvätt som ligger på mitt rum men mamma blir så irriterad när jag kommer med så mycket på en gång så jag brukar ta lite i taget. Tyvärr lägger jag dit mer än vad jag bär ner så den växer hela tiden.

Men ja, nu måste jag nog börja om jag ska hinna klart. Vore skönt att hinna med lite arabiska också men det räknar jag inte med. Hejsvejs!

Reeperbahn

Alltså jag är verkligen en dålig bloggare. För det första har jag bara skrivit en gång hittils idag och sen har jag inga bilder. Dessutom skriver jag bara vad jag gör och ingenting roligt. Det kan vara för att det inte händer så mycket roligt. Men ja. Idag hade jag ju lektion och den gick bra. Fast vi fick jättemycket läxa tills på onsdag så då var morgondagen förstörd. Sen kom mamma och hämtade mig och vi åkte och käkade på Great Eastern som är en kinarestaurang. Vi ät tills vi höll på att kräkas och sen for vi och hälsade på hos Åsa och Mats. Jag försökte hjälpa Jessicka med hennes låt till lilla melodifestivalen nästa år men det gick inte så bra. Hon tyckte att jag skulle hitta på dansstegen men det tyckte jag var lite svårt eftersom jag inte har någon låt att dansa till. Men ja. Sen for vi hem och jag tänkte byta om till träningen sen blogga. När jag hade satt mig vid datorn och läst alla nya mail var klockan 20 i så jag var tvungen att fara. På träningen skippade vi fysen och tränade frislag istället. Jag spelade ute hela träningen och det var skoj. Fast eftersom jag inte alls vet vars jag ska vara springer jag överallt hela tiden och blir jättetrött men det är bra för då blir man smal. Kanske.

HAHA! Jag tvärkikade på bilderna från Tyskland och då såg jag att på en av bilderna sitter en tjej och petar näsan. Det var skoj. Tänker dock inte lägga ut den här men ni får se en annan bild från Tyskland. Reeperbahnstationen. För er som inte vet vad Reeperbahn är kan jag föreslå er att titta in
här.



Nu ska jag gå och lägga mig och läsa. Fast först ska jag minsann dricka vatten för jag är törstig. Så nu vet ni. Och tack du anonyma som skrev att jag hade stavat fel för nu har jag rättat det. Hej då!

Allt möjligt läskigt

Jag förstår inte vars tiden tar vägen! Nu har jag vaknat, ätit frukost och sett julkalendern och snart ska jag fara till skolan. Innan det måste jag göra klart det sista av tyskaläxan och leverera tre salamikorvar. Men just nu känner jag att jag måste gå på toaletten.

Imorgon måste jag börja med arabiskan för jag känner på mig att den kommer ta rätt lång tid. Sen skulle det vara bra att börja med digitala bilderuppgiften som ska in innan jag åker norrut. Usch vilket slit. Förresten så fick jag veta idag att jag inte kan läsa historia på distans där jag trodde att jag skulle det bara för att jag bor i Umeå. Vilken sopskola! Jaja, hej då!

Lista

Gud vad jag snor listor. Idag tog jag den från Malin och Iza.

Har du pojkvän/flickvän? Ja
Är du kär? Ja
Hur tidigt stiger du upp? Beror på hur tidigt pappa har lust att jävlas
Vem/vilka vet mest om dig? Kanske Susanne eller Eric
Gillar du att slåss? Jag älskar att slåss
Vad ska du göra ikväll? När jag har skrivit klart det här ska jag kissa och gå isäng. Typ.
Har du utländska föräldrar? Nej
Var har du ont? I höftböjaren, fast bara när jag står i mål konstigt nog
Är du bra på att måla? Nej det tycker ingen. Men jag målar ändå. Kanske ska lägga in en bild nån dag.
Vem kramade du senast? Mamma eller pappa.
Sparare eller slösare? Jag är nog mer av en sparare fast jag älskar att köpa saker.
Bio eller promenad? Promenad
Är du kittlig? Ja fast jag låtsas som att jag inte är det.
Anser du att du är stark? Ja
Nämn något som gjorde dig glad igår: Heta stolen åp Babben & Co
Vad gjorde du kl 8 i morse? Faktiskt så sov jag
Vad har du druckit idag? Vatten och mjölk
Vad var det senaste du åt? Rocky Road
Vad var det senaste du köpte? Tror det var allt till julgodiset, fast det betalade jag inte själv
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nej man kan ju itne vara kär i någon man inte känner
Favoritklädsel? Pyjamas för det betyder att man får ligga i sängen
Vad gör dig glad just nu? Bra musik
Höger- eller vänsterhänt: Högerhänt
Humör just nu: Som vanligt
Sommarplaner: Tågluffa i Europa
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Jag skulle vilja kunna flyga och andas under vatten och trolla
Gillar du att sjunga? Jag älskar att sjunga
Vad längtar du mest efter just nu? Kanske jul

Värsta tävlingen

Idag har jag tävlat om ett presentkort på H&M på 1000 svenska kronor. Tänk om jag skulle få det. Då skulle jag kunna skratta mig lycklig nästan. Fast i och för sig skulle jag hellre vi´lja ha pengarna i handen. Men det var ju inte priset den här gången.

På matchen fick jag ett slag på handen och nästan direkt vart det en blå prick. Nu har den växt och blivit lite röd också. Jag försökte ta kort på det men det syntes inte så jag gav upp.

Nu har jag gjort fem av tio meningar på tyskan så det känns ju lite skönt. Inte för att det var speciellt svårt men.

Nu känner jag att min blogg börjar bli lite tråkig igen. Kanske för att jag inte har några bilder. Eller för att jag är tråkig. Jag vet inte. Nu måste jag i alla fall hjälpa min mor med en bild. Tjingeling!

Äntligen!

Idag fick jag reda på varför jag knappt har fått stå på matcherna. Dom hade fått för sig att jag inte ville eftersom jag sa att jag funderade på att sluta i början av säsongen. Men ja. Nu vet dom i alla fall. Jag stod idag och det gick bra. Klantade mig inte nån gång. Konstigt nog släppte jag in sex mål ändå men det är sånt man får ta. Vi fick in ett mål.

Nu ska jag käka middag och sen duscha. Sen måste jag verkligen sätta mig med tyskan och göra klart den. Om jag hinner ska jag börja med en arabiskainlämning som ska in nästa måndag. Intressant va? Hejsvejs!

Nästan som egen dator

Nu har jag just sett julkalendern och nu ska jag snart börja bege mig mot Ålidhem och senare Holmsund där vi har match. Sen när jag kommer hem måste jag verkligen ta itu med tyskan. Sen har jag blivit lovad att få ha den gamla datorn på mitt rum. Visst den är som sagt lite gammal men jag kan ju ändå blogga och sånt därifrån. Dessutom har den en sån platt skärm vilket jag tycker är bra. Men nu ska jag fara. Hejsvejs!

Smaklöst

Alltså jag tycker inte om melodifestivalen. Det är ju alltid fel låt som vinner! Så även idag. Nån liten pojke som inte alls var så duktig. Jag tycker Sverige eller kanske nåt annat land skulle ha vunnit. Men det gjorde dom ju inte. Vitryssland vann om ni undrar.

Nu håller jag på att ladda min mobil, i datorn eftersom jag råkade trampa sönder den vanliga laddare förut en gång, och sen ska jag nog krypa till kojs eftersom jag har match imorgon. Det är samling elva och i vanliga fall brukar jag sova då så jag tror jag måste börja sova i tid.

Ja. Nu ska jag kika in på apberget och sånt medan jag väntar. Hejsvejs!

Thailandresa

Jag köpte ingenting på stan men mamma kom med en idé på vad jag ska köpa till Sandra. Dessutom har jag kommit på en sak till Eric. Nu nyss for Sofia och Andreas till flygplatesen för dom ska åka till Thailand. Skulle vara rätt skönt att komma bort såhär någon vecka innan jul. Fast då missar man ju julkalendern. Det vore ju lite synd måste jag säga. Fast å andra sidan kan man ju se ikapp när man kommer hem igen. Men ja. På torsdag ska jag troligtvis på stan med mamma och indörskaffa lite julklappar. Nu däremot ska jag sätta mig och göra lite tyskaläxa innan jag ser på Junior Eurovision Song Contest. Kvart över åtta på fyran. Missa inte det! Hejsvejs!

Dagens dag

Goddagens! Nu käkar jag frukost och ska se julkalendern. Sen ska jag och mamma fara på stan och träffa min kusin, hennes mamma och pojkvän. Det blir roligt. Sen ikväll är det ju Junior Eurovision Song Contest på 4an som ni inte får missa! Det börjar kring åtta nån gång.

Marie vann ju igår och det tycker jag var bra. Jag har ju hejat på henne sen Christoffer åkte ut. Det känns som att Amanda kommer klara sig rätt bra ändå. Hejsvejs!

Fast i formen

Alltså, jag har inte fått gjort så mycket som jag hade tänkt idag. Men då har jag ju något att göra imorgon eller söndag eller någon annan dag. Ni får se två bilder som jag tog idag när jag gjorde Rocky Road eller vad det hette. Det var bara den jag hann göra. Jag kan berätta för er att om ni får för er att göra den så köp minimarshmallows för dom blir rätt klistriga när man klipper isär dom. Dom stora alltså. Titta bara!



Jag har faktiskt inte smakat för den är himla svår att få ur formen. Jag tror man ska lägga ett sånt smörpapper emellan för då kan man ta ur den och skära med en riktig kniv. Det kan inte jag.

Om en timma är det dags för Idol! Det ska bli skoj tycker jag. Fast det är ju lite trist att det är sista programmet. Till det ska jag käka sån Tastes of Nature som jag fick av Anna, en choklad- och nötblandning. Det är gott. Och så känner man sig lite nyttigare än om man käkar bara choklad eller så. Ja, jag hejar i alla fall på Marie för jag tycker som hon förtjänar det mer. Eller nåt. Men det spelar inte så stor roll för båda är jäteduktiga. Eller, jag vet inte om Amanda är så vidare duktig på att sjunga men hon är cool. Förresten ska ni lyssna på den här låten för den är superbra! Hejsvejs!

Dikt

En dikt som jag skrev för typ ett år sedan. Vet inte om jag har lagt ut den tidigare. I så fall kan ju alla nya läsare få njuta. Hehe.


Förblindad av kärlek
vad är det för trams
att säga söta saker
och ge varandra krimskrams

Det var ingenting
jag förstod mig på
men det var för att
jag inte mött dig då

Men nu är jag också
en sån där liten fjant
trots att jag var emot det förut
gör jag nu likadant


Lista

Humör: Glad
Smak: Dumle
kläder: Svart linne och mörkblå träningsbyxor
Nagellack: Tro det eller ej men jag har tagit bort det
Tid: 14.23
Irritationsmoment: Disk
Tankar: Jag borde fortsätta göra julgodis

FÖRSTA...
Bästisen: Delade sånt best friendshjärta med Viktoria, mammas kusin
Internet-nick: Tekannan
Piercingen: Bortsett från öronen, ögonbrynet
Riktiga kärleken: Eric
Musiken: Typ Björn Skifs
Bilen: Nej den tjyvar jag fortfarande

SENASTE...
Samtalet: I telefon: Susanne
Bilturen: Igår från träningen
Kramen: Mamma
TV-programmet: Lyxfällan, såg dock bara en snutt
Smset: Eric
Maten: Risotto till middag igår

HAR-DU-NÅGONSIN...
Varit kär i en kompis: Inte kär men kanske förtjust
Brutit mot lagen: Ja
Blivit arresterad: Nej
Nakenbadat: Yes, i badkaret
Varit med på tv: Ja

VEM...
Pratade du med senast: Anna
Saknar du nu: Eric.
Gick du på bio med: Rätt många faktiskt
Ringde du senast: Sofia
Ska du träffa imorgon: Sofia, Berith, Andreas

SAKER...
Du gjorde igår kväll: Tränade innebandy
Du kan höra just nu: Idollåten med Markoolio
Du kan inte leva utan: Mat och sånt kanske
Vad gör du när du är uttråkad: Sjunger

Fånga dagen

Goddagens! Jag har just promenerat med lilla kräket och nu ska jag se julkalendern. Ni missar väl inte den? Sen ska jag renskriva ett julklappsrim som mamma ska ha ikväll på nån jobbjulfest. Och efter det, mina vänner, ska jag börja göra julgodis! När jag är klar, eller lite mitt i kanske, ska ni få se bilder och gud vad ni kommer dregla. Tror jag.
image262
När jag läste VK (Västerbottenskuriren) imorse såg jag en skojig serie så den får ni ta del i. Hej då!

Hästböcker är livet

Alltså det är ju helt sjukt hur fort tiden går! Nu är det redan torsdag kväll vilket betyder att det är Idolfinal imorgon. Men det är ju som sagt bra att tiden går fort för då kommer julen och allt fortare. Fast snön har ju näst intill regnat bort här i björkarnas stad. Det är sämst! Men jag hoppas det kommer på riktigt snart, i annat fall så brukar det alltid vara snö i Storuman på jul så det ordnar sig ändå.

Imorgon blir det ju som sagt julgodisbak, eller man kanske inte bakar julgodis, och sen Idolfinal! På lördag ska jag gå på stan med min kusin Sofia och sådär. Det blir trevligt. Men nu, mina vänner, ska jag gå och lägga mig i sängern och läsa. Just nu håller jag på med en hästbok som heter Trassligt värre, eller nåt liknande, och den är trevlig och man behöver inte alls vara rädd för att drömma mardrömmar. Det är skönt tycker jag. Ni får tycka att jag är fånig och det är jag. Det har redan Eric talat om för mig. Typ. Godnatt!

Kanske potatisgris

Jag coh Susanne var på Maxi och handlade eftersom vi skulle förbi mamma på jobbet på vägen. Efter det var klockan så mycket att jag var tvungen att skjutsa henne till jobbet. Då for jag på apoteket och köpte flytande glukos och sen for jag förbi hos Åsa som skulle ha det jag hätade hos mamma. Dom var inte hemma så jag lämnade det i brevinkastet och sen skulle jag på kansliet för att lämna salamin. Så blev det inte för jag såg Åsa och Jessicka på vägen och svängde förbi domoch sa att jag hade lagt det i brevinkastet. Då tyckte Åsa att jag skulle följa med dom hem ett tag så då gjorde jag det. Där bjöds det på bullar och pepparkakor. Jag och Jessicka sjöng det nya singstar schlager och det var roligt. Jag har aldrigt kört det förut. Sen blev klockan mycket så jag sa att jga skulle hem så jag skulle hinna göra mig nån mat innan tränigen men då blev jag bjuden på mat där. Det tycker jag var jättesnällt för jag tycker ju som sagt inte om att laga mat. Bara ibland. Sen så pratade jag massa med Åsa om min karriär som polis, för jag kan tydligen bli det för jag missförstod Maria i innebandylaget, och hon tyckte att jag verkade bra som det eftersom jag är så lugn. Alltså, jag hetsar inte upp mig så lätt. Ja, så det kanske jag ska börja plugga till hösten. Men jag måste läsa upp i alla fall historia på komvux först så det måste jag söka. Jag måste nog förbi på det där informationsstället på Mimer så jag får veta vad jag behöver. Ja, nu har jag bråttom för jag har träning om en halvtimma och jag har inte bytt om. Hejsvejs!

Jag vs Keira

Kära Carolin. Eftersom jag knappt har sett nån film så har jag aldrig hört talas om den där sista du nämnde, Alexis Bledel hette hon visst. Sen har vi hon Natalie Portman och hon känner jag bara till namnet på så hon vet jag inte alls hur hon ser ut. Sen Kate Winslet har väl bara varit med i Titanic plus att hon har typ rött hår, tror jag, och det har ju inte jag så det blir fel. Så, nu vet alla varför jag valde just Keira.

Jag var nyss ute med Urax och jag blev dyngsur om fötterna. Jag råkade gå där man inte ska gå med gympadojor. Nu ska jag skriva ner allt som behövs för att baka alla smaskiga grejer jag ska baka imorgon och sen åka och införskaffa det. Dessutom måste jag lämna salamikorvar på kansliet. Dom var ju inte där igår.

Titta här nere nu, är jag inte lik? Hehe. Men jag har ju faktiskt inte ens börjat att retuschera än. Vänta bara tills den är klar! Förövrigt så hade jag lite fondation på mig när vi skulle ta bilden för att det skulle bli lite lättare sen. Alltså jag har bara haft det två gånger i hela mitt liv, på balen när dom sminkade mig phos en frisör och när jag fick en sminkning på Make Up Store. Det är ju otäckt! Man ser ju inte ut som sig sjölv, även om man bara har lite. Och sen luktar det konstigt. Dessutom har jättemånga alldeles för mycket och det ser ju inte klokt ut! Usch, det ska mycket till innan jag använder det igen!


Nina Knightley

Nu ska jag förklara. Jag har en uppgift i Digitala Bilder där jag ska ta en bild på en retuscherad människa och sätta mig själv i samma position och försöka retuschera likadant. Jag valde just Keira för att jag tycker hon är snygg och för att jag är så lik henne. Hehe. Nej det är jag inte. Hur som helst så försökte jag ta kort på mig nu nyss och det gick inte så bra. Det blev helt varmt av lampan som jag hade i ansiktet så jag är helt röd i ansiktet. Sen är jag mycket tjockare än henne så jag lär nog behöva göra rätt mycket sånna mysiga indragningar. Sen så såg jag ju inte vars i bilden jag satt eller hur jag såg ut och det är ju lite svårt. Men jag ska lägga in dom bilderna jag tog och se om nån av dom duger. Ja. Så ligger det till. Nu ska jag pyssla med dom lite och sen är det dags för Leilas jul. Det får ni ju inte missa! Rocky Road eller vad det hette ser kalalsmaskigt ut vill jag lova! För att inte tala om kolan! Dom ska jag göra på fredag!

Jullista

Pepparkakor - Lussebullar
Skumtomtar
- Knäck
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar -Prinskorvar
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Paradis - Alladin
Sylta - Pastej
Glögg - Julmust
Rödbetssallad - Dopp i grytan
Ris a la malta - Risgrynsgröt
skinkan: Äppelmos - Senap

Spännande va? Nu ska jag gå och äta en tacopaj till middag. Smarrigt värre!

Leilas jul

Goddagens. Jag skjutsade nyss mamma till jobbet eftersom hon inte orkade bära alla dom salamikorvarna som hon har sålt där. Sen skulle jag lämna korvar till dom på kansliet men han var inte där. Jag måste få veta om vi är anmälda till Tjejligan eller inte.

Det fungerar inte att se julkalendern idag. Sämst! Det betyder att jag inte får något uppehåll i studerandet. Men det är väl lika bra det. Har rätt mycket som måste göras. Ikväll tänkte jag att jag skulle ta kort på mig själv. Eller, Anna ska få ta kort på mig. Jag ska likna Keira Knightley. Jag lägger in bilden här nere. Om ni har tur får ni se slutresultatet också. Men det är bara om jag blir snygg. Önska mig lycka till!

Ikväll ska jag se på Leilas jul klockan nio för hon ska göra jättegott julgodis. Sen ska jag sno alla recepten från hemsidan och göra dom på lördag. Gud så gott!

image259

Julgodis

Idag fick jag en idé om att jag ska baka julgodis. Därför har jag samlat lite recept på smaskiga saker som jag ska göra. Inte idag alltså. Jag måste handla massa först. Men jag tänkte kanske på fredag eller så för då är jag ledig hela dagen. Det är bara julkalendern och Idol jag ska se då.

Förresten så sa Eric för ganska länge sen att mina länkar som jag lägger in i texten inte syns eftersom dom inte är understrukna och samma färg som resten av texten. Men på min dator är det olika typsnitt. Tydligen inte på hans. Så nu vet ni. Men jag kanske ska byta färg på dom. Jag vet inte vilken jag ska välja bara. Får testa lite. Men nu måste jag gå och göra tyskaläxa. Hej då!

Lista

Vilka är ditt favoritpar skor? Mina äldsta svarta converse
När drack du sprit senast? 5 oktober
Har du lugg? Nej den är rätt lång nu
Gillar du sport? Ja, fast inte att titta på
Vill du ha barn? Sen ja
Vilka språk kan du? Svenska och sen lite engelska, tyska, spanska och arabiska. Hehe
Borde man röka på pubar? Nej man ska inte röka alls
Vilken låt lyssnade du på senast? Det var nåt jag sjöng
Vilken stad vill du åka till i skrivande stund? Stockholm
Har du något djur? Ja en hund
Har du några trummor? Nej
Tittar du mkt på tv? Nej det är jobbigt för ögonen
Har du varit med i lokaltidningen? Ja ett antal gånger
Vad kostar det du har på dig? Haha, kanske 300 eller nåt, har mest gratiskläder på mig faktiskt
Vilken färg har dina väggar? Röd
Vad gör du när du inte kan sova? Läser eller tänker
Har du duschat idag? Nej, ska duscha efter träningen ikväll
Vad gör du om ett år? Den som lever får se
Brukar du svära mkt? Nej jag har nästan slutat med det
Bästa fikat? Allt utan banan
Det dyraste du äger? Kanske pianot, men det har jag inte betalat själv
Favoritpålägg? Ost och paprika
Vad är det för färg på byxorna du har på dig? Mörkblå
Vad lyssnar du på just nu? Tystnaden
Vad åt du senast? En tacopaj
Hårfärg? Nåt brunaktigt
Favoritmånad? Maj och sommaren och vintern
Favoritdag? När jag är med Eric
Choklad eller vanilj? Men choklad såklart!
Vad har du för färg på tandborsten? Blåaktig

Polis polis potatisgris

När jag skulle gå in i hallen där vi tränar så stod det fyra killar som försökte vara coola utanför. Dom stod som i vägen så jag var tvungen att gå mellan dom. Sen när jag hade gått förbi och just skulle gå in kastade en av dom en snöboll i nacken på mig. Idioter sa jag åt dom och gick in.

I mitt lag finns det en tjej som studerar till polis. Jag har alltid velat bli det så jag pratade med henne om det. Hon sa att det bara är fyra terminer i skolan och massa bra. Jag hade näst intill bestämt mig för att bli polis men så kom jag på att man får ju inte ha synfel, vilket jag har. Men jag ska kolla upp det senare.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen krypa ner i min mysiga säng. Hejsvejs!

Hundkräk

Herregusis, just när jag skulle fara till skolan ringer det på min mobil. Då svarade jag. Det var en grabb som sa att han hade en leverans från Delikatesskungen. Eftersom den skulle komma imorgon blev jag lite förvånad. Men jag drog på mig en jacka och crocsen och mötte honom. Eftersom det är snöslask ute blev jag rätt blöt om fötterna. Sen kunde inte lastbilen köra ända fram eftersom den var så stor så vi fick dra lastpallen som det stod på. Den vägde 140 kilo. Sen skulle jag ju packa in alla 35 kartongerna. Dom ser ni här.
image258
Jag kom lite sent till skolan men jag berättade om salamin så då fick vi nåt skoj att prata om där också. Jag sa i alla fall Urax innan jag for att om han så mycket som rörde dom där kartongerna så är han en död hund så därför rörde han dom inte. Smart hund det där. Jag lägger in en söt liten bild på honom så ni kan se vilket monster det är vi har att göra med. Hej då!
image257


Dagens bravader

Oj vilken dag. Vi började med att åka till Degernäs för att hämta hästfinkan. Eftersom traktorn stod jättenära var det lite lurigt men det gick rätt bra. Sen for vi hem till Susanne och lastade in allt i finkan. Urax skällde i trapphuset och en gubbe tittade argt ut genom fönstret. Eftersom dom bor på typ tredje våningen var det rätt jobbigt eftersom vi var tvugna att gå massa gånger. När vi äntligen var klara åkte vi iväg till återvinningsstationen på Gimonäs och lämnade allt. Fast en sur gubbe som jobbade där gick igenom allt jättenoga och hittade sopor i två sopsäckar. Det var ju lite jobbigt så då var vi tvugna att lämna dom i en container vid Susanne. Fast innan vi gjorde det gick vi in på Maxi och köpte lite lunch och sen till Degernäs och åt och lämnade finkan. Så, det var allt.

Nu ska jag tvätta av mig värsta skiten och klä på mig lite vanligare kläder än mjukiskläder eftersom jag ska till skolan. Men nu måste jag springa upp till garaget och hämta ett kort så jag får stå gratis. Annars måste jag betala elva kronor och det vill jag inte, även om det är mycket mycket närmare. Hejsvejs!

Susanne tar för sig

Godmorgon. Susanne ringde igår och ville att jag skulle följa med och slänga masa saker på återvinniingen. Idag alltså. Så det lovade jag att jag skulle. Dumt gjort. Jag som ville sova länge och sitta och slappa vid datorn idag. Men det blir alltså inte av. Nu ska vi alldeles snart fara och sen ska jag på skolan.

Susanne kom nyss och nu vill hon ha fika. Vilken nisse va! Men jag får väl bjuda henne på nåt, snäll som jag är. Förresten så tycker jag julkalendern är rätt bra. Den som ligger längst ner på min lista är "Dieselråttor och sjömansmöss". Den såg jag inte ens, så dålig var den. Så nu vet ni. Men nu måste jag vara social och sånt. Hejsvejs!


Nakenchock!

Ja, här har ni alltså den nakna sanningen om mig. I fredags var vi ju bortbjudna och dom har ett bubbelbadkar som jag fick bada i. Det var varmt och skönt vill jag lova. Sen hittade jag skum, det där på bilden, och jag hedde bara i jättelite för jag vet att Body Shopgrejer brukar vara dyra men herregusis vad mycket bubblor det blev. På bilden ser det inte så mycket ut men det där var just i början och senare bubblade det över kanten. Så ja, om ni ska köpa skum så köp det dr för det räcker nog kalaslänge skulle jag tro. Men jag vet ju inte om det funkar lika bra i ett vanligt badkar, dom hade ju som sagt ett bubbelbadkar och då kanske det blir extra mycket. Och just ja, jag dricker inte vin eller så utan det är blåbärsjuice. Faktiskt ganska gott!


Lista

Jag snodde en lista av Amelie.

Namn: Nina
Antal kuddar i sängen: Två
Drömmer om: Skitkonstiga saker som inte går att förklara
Favorit-tvprogram: Julkalendern och Idol
Favoritbok: Harry Potter
Favoritdryck: Fanta
Favoritfik: Kanske Station
Favoritfilm: Sunes Sommar 
Favoritgodis: Choklad, surt och lakrits
Favoritkläder: Mina
Favoritmat: Tacos är nog det bästa 
Favoritmusik: Dia Psalma och tjejer som sjunger fint typ Celine Dion och Helen Sjöholm
Favoritskådis: Oj, jag kan ingen nästan
Favoritfärg: Svart, chockrosa och turkos
Frisyr: Ganska långt och slitet
Går i sömnen: Ja en gång när jag var liten  tänkte jag kissa på pappas jobbarkläder
Har på mig just nu: Grå mjuksbyxor och svart fleecetröja.
Hemsidor: Den här, bilddagboken, sockerdricka, apberget, facebook och sånt
Hårfärg: Nåt brunaktigt
Intressen: Fotboll, innebandy, sång och musik, mig själv och sånt
Kan baka bullar: Kan jag säkert
Ogillar mest hos folk: När dom luktar svett fast dom inte har tränat och massa annat
Senast sedda film: The Heartbreak Kid tror jag det var
Tror på spöken: Ja
Vill åka till: Eric och Tyskland
Ålder: 19
Åt till frukost imorse: Valnötsbröd med ost och juice
Ögonfärg: Bruna

Snö överallt!

Godmorgon. Det värsta med december är att julkalendern är så tidigt på morgonen. Eftersom jag vill se den just när jag vaknar måste jag tvinga mig upp nio på helgerna och typ kvart över sju på vardagarna. Då är inte jag uppe. Men nu såg jag att man an se på internet. Det hade jag kanske kunnat lista ut själv men det tänkte jag inte på. Men ja, det är ju perfekt! Då kan jag sova tills jag vaknar och sen kolla på internet. Jag är ju så smart! Ehm, då var det inget.

Jag har i alla fall just käkat frukost och här snöar det kalasmycket. Det är fint och bra tycker jag. Jag älskar snö! Jag ska försöka ta kort ut genom fönstret så ni får se. Idag måste jag göra klart tyskainlämningen och så ska jag ut och gå i den härliga snön med fotbollslaget. Och så måste jag sälja två stycken julskivor för 159 kronor styck. Om det är någon som är intresserad så hör gärna av er.


Tyvärr syns det inte att det snöar men det gör det. Dessutom ser det inte ut attvara lika mycket snö som det egentligen är.

Mumsesmask!

Nyss var jag och mamma på Maxi och handlade. Vi ska snart göra i ordning smasksaker som typ ''tomater, rödlök och mozzarellaost", "Guaccemole med dippesaker" och sånt. Jag minns inte så noga. Men gott blir det i alla fall. Och jag är medveten om att jag inte kan stava till avocadoröran. Om en halvtimme börjar Svensson Svensson och det ska vi se så jag kankse måste gå och börja hjälpa till. Sen blir det Babben & Co där Carola är gäst, kan bli skoj att se, och sen Sing-a-long. Det är också rätt skoj även fast jag tycker hon Sussi är lite överdriven.

Det där som jag skrev att jag skulle skriva om idag får komma imogon. Jag måste lägga in bilderna på datorn och sånt och det hinner jag inte just nu. Men ja, ha en trevlig kväll gott folk!

Just ingenting

Åh jag är så glad för att Andreas åkte ut! Nu är det bara att hoppas att Marie vinner. Fast det spelar mindre roll. Jag kom just hem från matchen där vi förlorade med 7-0, fast jag stod inte. Kika in här senare så får ni se nåt lustigt, eller nåt.

Nu ska jag kika på lite idolklipp och sen duscha och sånt. Hejsvejs!

RSS 0.91