Startsidan

Barnvakt

Mamman och pappan for på bio så jag har vaktat ungarna. Det är inte så hemskt som det låter eftersom de är snälla. Vi såg först på film och sen jagade jag dem i säng. De ville inte sova och det kan man ju förstå. Inga barn vill sova vad jag vet. Nu är det i alla fall tyst och jag hoppas att de inte har nå jävulskap på gång. Egentligen var jag bjuden till fransyskan men jag var ju som sagt tvungen att passa barnen. Och dessutom orkar jag inte vara trevlig två kvällar i rad.

Lillpojken vill att jag ska följa med på hockey imorgon. Då skulle han krama mig sa han. Det är ett väldigt svårt beslut ska ni veta. Jag menar vem vill inte ha en kram av världens sötaste kille. Fast ska jag vara ärlig spenderar jag hellre 100 kronor på H&M än på hockey. Dessutom är han så liten och svag så om jag vill ha en kram så tar jag en kram.

Förresten så ska lillpojken väcka mig imorgon, klockan sju. Jag hoppas han skojades för jag känner inte för att ha två hoppande ungar i min säng när jag sover min skönhetssömn. Godnatt!

Min blogg ser så tråkig ut nu så därför publicerar jag en bild på hur jag såg ut igår. Det vita på kinden tror jag är deodorant eller nåt annat jag har lyckats smeta dit.
!

Lilltjejen är också rolig!

Som jag skrev tidigare har lilltjejen lärt sig ordet satan. Det säger hon lite nu och då till mig sådär halvt viskande. Då brukar jag säga blomma för det vet hon också vad det är. Tack säger hon då.

Sen brukar hon kalla roliga pojken för gris. Då säger jag gullegris! Tack säger hon då.

Lillpojken är rolig

Just ja! Lillpojken sa att jag måste köpa en present till honom när han fyller år. Det tyckte jag var orättvist eftersom varken storpojken eller lilltjejen fick något. Han tyckte dock att han var viktigast så jag frågade vad han önskar sig.

-Jag kanske ska ge dig bilar som du kan leka med så slipper jag vakna av att du spelar hockey.
-Daaah, jag är inget barn.
-Nähä, men vad vill du ha då?
-En hockeymask.
-Jaha, du skulle behöva en suspensoar också, men det vet du kanske inte vad det är.
-Ehh...
-Nej men en mask är dyr.
-Ja men du kan köpa med lilltjejen.
-Jag brukar inte köpa nåt åt min syster för hon gav mig ett använt plåster en gång.
-HAHA!
-Ja, men vad vill du ha då? Bilar?
-Nej, jag vill ha Baby Born!

Blowjob

Hej alla vänner!

Idag har jag inte gjort så mycket spännande. Jag lekte med barnen och lilltjejen säger satan hela tiden för det har hon läst sig av mig. Föräldrarna måste älska mig! Sen har sjungpojken läst högt ur min blogg men han visste inte vad "blowjob" var så det löste sig ju smidigt. Fast sen slog han upp det så då förstod han. Det var nära att jag kläckte ur mig att han skulle söka efter det på youtube men jag hann få tyst på mig själv.

Nu har jag varit ute med lilla vovven och jag är ensam. Jag kanske ska passa på att sjunga lite. Det var längesen.

Utekväll i Landsberg

Ja jag säger då det! Vi började kvällen på en helt vanlig pub. Där var det trivsamt förutom att det var en skolklass som var där. Vi var sex stycken au pairer. Sen for två stycken hem och vi andra gick vidare till en annan pub. Där var alla punkare och man fick röka inne. Jag kunde nästan inte andas. Nu luktar jag rök också. Det var massa veganer där och jag var rädd att de skulle döda mig eftersom jag hade en skinnjacka. Men det gjorde de inte. Ingen uppträdde hotfullt eller nåt. Lillpojken om du läser nu så sluta läs. Fransyskan skulle gå på toa och när hon öppnade den olåsta dörren fick hon bevittna en avsugning.

Gåshud och musikal

Hej vänner!

Nyss satt jag och sjöng för mig själv och då fick jag gåshud. Tyvärr tror jag att det berodde på att det var kallt och inte på att jag sjöng bra. Synd.

På tal om att sjunga så rotade jag lite på kittliga pojkens rum idag. Då hittade jag en pärm med texter och noter och sånt. Han är nämligen med i en musikal och har huvudrollen. Jag frågade om han var rädd men det var han inte. Fast han är duktig på att sjunga så det är säkert inga problem. Jag hoppas jag får gå på premiären som är i maj.

Tävling, elstöt

JAG ÅNGRAR MIG! TÄVLINGEN OM EN NY BLOGGDESIGN FORTSÄTTER TILL PÅ SÖNDAG 18.00. FORTSÄTT TÄVLA!

Hej vänner!

Idag har jag och mamman varit och ridit. Jamie var lika rädd för halkan idag och ville inte ens gå ut ur hagen. Det kan ha att göra med att han nosade på elgrejen samtidigt som han stod på en isfläck. Ni kan ju kanske lista ut vad som hände då. Han fick en nedrans stöt och så halkade han. Därför vägrade han gå ut alltså. Men ja, vi löste det och red i ridhuset. Jag hatar verkligen ridhus för jag vet inte vad jag ska göra. Men ja, jag kanske kan bli bättre.

Nu sitter jag som vanligt och försöker tina upp tårna innan jag hoppar in i duschen. Det är väl dags för lunch nu också kan jag tro.

Ikväll ska jag iväg med fransyskan och massa andra au pairer. Vi ska till en bar och sen vidare till en klubb. Jag antar att min kväll slutar vid baren. Men ja, den som lever får se!


Tips på sällskapsspel

Eftersom jag älskar geografi och frågor så heter mitt favoritspel När & Fjärran. Det är ett frågespel med frågor i olika kategorier där det gäller att samla pengar. Även frågor om flaggor och huvudstäder.

Ett roligt spel som jag har spelat här i Tyskland är Keltis. Där gäller det att samla så många steg som möjligt genom att tänka och ha tur. Den som kommer längst vinner. Man samlar stegen genom att lägga ner kort i nummerföljd.

Ett annat roligt frågespel är M.I.G. Det är ett vanligt frågespel med frågor i olika kategorier. Först att få en "plupp" i varje kategori har vunnit.

Hur fan visste du det är ett frågespel med rätt svåra frågor. Inte så jätteroligt om man inte vet väldigt mycket om ingenting.

Så det kan låta 2 är ett väldigt roligt spel där det gäller att kunna många låtar, både texter och melodier. Man spelar i lag och ska nynna, sjunga, svara på frågor, översätta, fylla i luckor och komma på låtar med hjälp av bara några ord. Kan dock bli väldigt tråkigt om folk inte bjuder på sig själva/inte vågar sjunga.

Lista!

Detta har jag hunnit med 2008!

[x] du har hittat ny musik du gillar
[x] du har varit i ett annat land än Sverige
[  ] du har hoppat från 10:an
[x] du har varit ledsen
[  ] du har velat dö
[x] du har varit glad
[  ] du har blivit kär
[x] du har suttit vid datorn mer än du brukar
[  ] du har rappat
[x] du har skrivit en låt
[x] du har känt hat
[  ] du har varit i slagsmål
[  ] du har varit "sjuk"
[x] du har varit sjuk
[x] någon har sagt att du är snygg
[  ] du har bråkat med nån du tycker om
[  ] du har strulat med en främling
[  ] du har strulat med en av samma kön
[  ] du har slagit någon
[  ] du har kallat någon hora/slampa
[  ] du har pissat utomhus
[  ] du har däckat
[  ] du har kräkts
[  ] du har knarkat
[x] du har druckit alkohol
[x] du har sovit i motsatta könets säng
[  ] du har kysst en främling
[  ] du har rökt
[  ] du har rymt hemifrån
[x] du har bakat
[  ] du har sovit utomhus
[  ] du har åkt bil med fyllon
[x] du har saknat någon
[x] du har duschat med någon
[x] du har badat i havet
[x] du har solat utomhus
[  ] du har solat i solarium
[x] du har fått blommor av någon från motsatta könet
[  ] du har gett någon blommor
[  ] du har sett en död människa
[  ] du har varit på sjukhus


Hockey inomhus

Hej vänner!

Idag har jag huvudvärk. Jag brukar aldrig ha det så det är jobbigt. Helst skulle jag vilja lägga mig i sängen och sova bort dagen men det går ju inte. Jag har i alla fall gjort tacos till lunch. Det är så roligt att se folk som inte brukar äta det äta det. De kan ju inte vika bröden rätt. Efter ett tag när jag fnissat klart för mig själv så visade jag hur man gör. Jag tror dock att de behöver lite mer träning innan de kan äta med en hand.

Nu spelar barnen hockey i rummet ovanför mig och det dunkar en massa. Jag förstår inte hur man kan få spela hockey inomhus. Fick ni det när ni var barn?

En nunna!

Men just ja, jag glömde ju berätta! När jag var ute och gick häromdagen såg jag ett nunnekloster eller vad det kallas. Jag trodde typ inte att sånna fanns på riktigt. Då blev jag lite rädd. Sen idag när jag var på affären där jag köpte hårsprayen och det så såg jag en nunna! Det roligaste var dock att jag först såg henne vid cd-skivorna på pop- och rockavdelningen. Sen nästa gång jag såg henne stod hon vid godiset. Det kan ju inte vara roligt att vara nunna!


En fet godisgris!

Hej vänner!

Idag har det hänt saker men jag har inte hunnit skriva. Jag hämtade lilltjejen från pianolektionen. Sen tittade jag när hon gjorde läxa och pratade lite med henne. Det är lurigt att prata med henne för om jag inte förstår så är det ganska kört. Men hon är snäll och försöker förklara det bästa hon kan. Sen åkte jag och mamman och shoppade lite. Hon handlade mat, vi ska äta tacos imorgon, och jag köpte hårspray, en tidning och lite godis. Sen svängde vi in på macken som säljer Ben & Jerrys och jag köpte en Chocolate Fudge Brownie. Mamman blev sugen hon med så hon köpte två burkar som stackars familjen fick dela på. Storpojken sa att jag var tjock men det har han rätt i för jag har redan ätit upp hela min burk. Nu får jag fasta imorgon!

Sen köpte jag ju en tidning, Cosmopolitan fick det bli. Alltså på riktigt så skäms jag över allt godis. Men nu när jag har visat min svaga punkt kanske jag skärper mig och inte äter så mycket.


Utlottning av bloggdesign!

Nu ska jag lotta ut en bloggdesign. Min pojkvän Eric vill ha något att pyssla med så därför ska han få göra en header och design till någons blogg. Han har gjort massvis med designer och den ena är snyggare än den andra. Här är ett exempel.

Du får naturligtvis bestämma hur du vill ha den, allt från färger till typsnitt och stil.
Du får hans msn så ni kan diskutera.
Du får se utkast så att du hela tiden känner dig glad och så.
Han loggar in på ditt konto och gör snyggt.
Du blir glad!

Ni som vill vara med och tävla skriver en kommentar till det här inlägget och sen söndag 18.00 kommer jag att lotta fram en vinnare.


Fotboll!

Hej vänner!

redan innan jag kom hit drömde jag i hemlighet om att spela med ett tyskt fotbollslag här. Naturligtvis ett tyskt eftersom jag är i Tyskland. Men ja. När jag hade varit här i några dagar sa föräldrarna att jag kunde spela med några men jag iddes som inte för är man 20 år och spelar fotboll är man duktig och jag ids inte satsa. Men så idag sa mamman det igen och så hittade vi ett typ korpenlag. På måndag har dom träning så då ska jag ha bestämt mig. Om jag fortfarande vill ska jag fara dit och kolla lite och prata med tränarna. Sen måste jag införskaffa skor och benskydd om det inte finns att låna. Mamman trodde att det finns att låna av familjen så vi får se.

Om sådär en två timmar ska jag och mamman iväg och shoppa. Inte i centrum utan på ett annat ställe där det finns McDonalds och två bensinmackar som säljer Ben & Jerry´s. Hehehe. Sen ska vi skutta in i sportaffären också och kolla.


Bild på staden

Godmorgon!

Jag har börjat drömma så himla mycket konstigt. Det måste vara för att jag inte har min drömfångare här nere. Jaja, här får ni se en bild på hur det ser ut här. Kullersten och gamla hus. Och en cigarettfimp ser jag nu. Den skulle jag ha retuscherat bort så jag inte blir påhoppad om att jag försöker få småungar att börja röka.


Bruten nagel

Hej alla vänner!

Jag glömde berätta att en kvinna pratade med mig idag när jag var ute med Felix, min nya pojkvän. Nej nu ljög jag, Felix är en hund. Hon lät arg men jag uppfattade bara "Wildpark" för hon pratade med en himla konstig dialekt. Jag frågade pappan vad hon ville och han sa att hon nog sa att man inte får ha hunden lös där i parken. Jag nickade och log bara så hon tyckte nog att jag var dum i huvudet. Jag orkade inte förklara att jag inte pratar så bra tyska för hon hade redan sagt flera meningar. Jag tänkte att hon kanske skulle brinna upp om jag sa nåt "dumt". Jag försökte ta fast Felix men han ville inte så jag log lite mer och nickade.

Nu har en av mina naglar gått av och det var tråkigt. Jag råkade stöta i fingret i nåt så den vek sig. Men ja, jag överlever.

Dagens outfit
Jeans Rut m.fl.
Cerise tröja H&M
Svart tröja Dixi
Sockar Erics
Ursnyggt armband snöre lindat 7 varv

Och ja, jag medger att min ta-bort-huvudet-så-det-ser-ut-som-att-jag-inte-har-något inte blev så bra. Men jag iddes inte ta nya kort.

Befrielse!

Nu har jag dammsugit klart. Jag blev inte så svettig och inte så arg så det var bra. Mamman tackade mig för att jag hade dammsugit. Det var ju inte direkt så att jag gjorde det för att jag ville, jag gjorde det ju för att jag måste. Hehehe. Nu kommer hon att läsa det här och fnissa över hur knäpp jag är, som vanligt. Jag tvättade också mitt handfat för det var lite tandkrämsrester och sånt där. Nu ska jag ta min välförtjänta dusch och sen ska jag kanske ta på mig något av det jag köpte igår. Är ni inte nyfikna på hur en sådan outfit kan se ut? JO SÅKLART ATT NI ÄR! Därför kan ni kika in här lite senare när jag har fotat mig själv. Hej då!

Tack så mycket!

Godmorgon alla vänner!

Nu är en kvinna här och städar. Jag vet inte riktigt vad hon gör men jag vill inte störa. Fast jag börjar bli hungrig så jag måste snart gå upp och äta lite gröt. Jag längtar nästan till frukostarna när jag får gröt. Det är så himla gott med nypressade havregryn! Sen ska jag duscha för de har jag inte gjort på ett par dagar. Jag upptäckte att det växte hår i mina armhålor så då börjar det bli dags.

Jag ska dammsuga idag också för det brukar jag göra när jag ska duscha. Jag blir ju helsvettig och jättearg av dammsugningen så då är det bra att ta en härlig dusch.

Jag kollade på mitt konto nyss och då stod det typ "H&M säger tack så mycket". Det tycker jag var roligt.

Dikt

Det här kladdade jag ner idag. Jag vill komma tillbaka till min superform som jag hade för två år sedan.

Vakna, du lilla
annars sover du så illa
inatt
min älskade skatt

Bakning

Nu har jag sett till att bakpojken har gjort sina läxor. Fast fiol ville han inte spela nu. Lika bra det kan jag tycka. Samma låt om och om igen. Han är väldigt duktig faktiskt så jag försöker inte klaga eller så, men ja, ibland kan det komma ett och annat gnissel. Jag tänker bara på gungbrädan vi hade på Böleängsskolan, den gnisslade. Men som sagt, han är väldigt duktig! Jag kanske ska fota noterna så ni får se!

Idag kallar jag honom för bakpojken för han bakade idag. Det skulle bli en kaka men det blev mest smulor. Den borde vara klar nu så jag kanske ska gå upp och kolla om det är ätbart.

SHOPPING!!!

Ja ni läste rätt! Idag tog jag mig i kragen och gick till H&M. Jag köpte sockar, ett linne och en tröja. Se så fint! Tröjan ska jag ha under nån av mina tröjor med korta fladdriga ärmar. Tröjan kostade 99:-, linnet 149:- och sockarna 79:-. Suveränt! Dessutom fick jag testat mitt nya tyska bankkort och det fungerade. Tyvärr fick jag inte slå koden, jag som hade memorerat den och allting.
Pianospelning

Hej alla vänner!

Nu har jag ätit en härlig gröttallrik med yoghurt och sen har jag spelat piano. Senast jag spelade piano så här länge var himla länge sen. Det var nog knappast när jag spelade pianoläxan skulle jag tro. Jag hittade nämligen noterna till Månskenssonaten, Ballade pour Adeline och Für Elise. Eftersom jag bara kan drygt halva Für Elise så tänkte jag att nu ska jag förbaskeme lära mig den på riktigt.

Nu ska jag börja med lunchen. Jag vet inte riktigt om det är någon hemma nu så jag kan sjunga och sånt kul. Storpojken kan vara hemma och sjuk nämligen. Men ja, spela roll gummiboll. Adjö!

Tips - Tyska låtar

Hej vänner!

Idag tänkte jag tipsa er om några låtar på tyska. Lyssna nu!
Manikyr

Nu har jag filat och målat naglarna. Jag håller på att spara ut naglarna lite och sen ska jag göra dom raka för det ser så trevligt ut tycker jag. Mitt vänstra lillfinger är ganska klart för längre än så vill jag inte ha, det blir så obehändigt. Jag har alltså målat med ett genomskinligt nagellack. Sen när de är långa och fina ska jag måla med rött, svart eller blått. Vi får se vad jag känner för.

Om man fantiserar lite skulle det kunna vara en tå och då ser det roligt ut.

Främmande

Hej vänner och Affe!

Idag kom mammans bror och hans dotter hit. De var trevliga och de ska sova här. Imorgon är inte mamman hemma så jag ska laga lunch. Jag ska göra tagiatelle och skinksås för det tycker jag om. Jag måste gå och handla också och det är ju roligt. Vi har spelat tärningsspel och jag kom 4a av 6 båda gångerna.

Imorgon får jag min första lön och det blir ju roligt. Jag tänkte också ta en sväng på H&M och det passar ju himla bra.

Bilder - Turist i Landsberg

Alltså, inte så speciellt fina bilder. Jag fotade mest bara när jag gick förbi. Landsberg blev inte förstört under andra världskriget till skillnad från de flesta andra städer.


Ben & Jerry´s

Nu har jag varit ute och tagit lite bilder. Blev mest turistbilder men det kan ju vara bra att ha det med. Jag gick också hela långa vägen till den där bensinmacken som säljer Ben & Jerry´s. Först trodde jag att jag var fel för de hade ingen Ben & Jerry´s-frys. Men sen tänkte jag att när jag ändå var där så var jag ju tvungen att kolla ordentligt. Längst in i hörnet stod det en frys så jag traskade dit. Där inne står det TRE Ben & Jerry´sar. Två av dom var de där nya med körsbär, är lika med går inte att äta. Men den sista, mina vänner, är en Phish Food! Eftersom det är min nästfavorit så köpte jag den. Chocolate Fudge Brownie får jag leta efter på annat håll.

Nu ska jag lägga in bilderna jag tog.


Bild - baksidan

Ni ville ju se mer bilder. Här är en bild på familjens baksida.


Stackars Affe

Hej alla vänner och ovänner!

Idag sov jag länge, till tio, och sen käkade jag frukost och spelade spel med familjen. Vi spelade Karriär, tror jag det hette. Det gick åt skogen för jag blev pank två gånger.

Som någon kanske har lägt märke till har jag fått en til ilsken kommentar. Titta här så roligt!

"Tydligen verkar det som om jag måste skriva i klar språk för att du skall förstå. Din blogg suger förstår du det?... Med vänliga hälsningar Affe"

Jag tycker Affe är så rolig för även i den här kommentaren har han klantat sig. Eller vad vet jag, han kanske inte kan bättre? "klar språk" kan man inte skriva. Men det vet du väl reda Affis. Hohoho!

Starsky & Hutch

Här sitter jag och ser på Starsky & Hutch på tyska. Det ser ju så fånigt ut att de mimar. Jag skulle velat ha lite godis att smaska på men det har jag inte. Jag har fakiskt inte ätit godis på flera dagar. Imorgon är ju allt stängt som jag nämnde så då blir det väl inget heller. Ifall jag inte orkar pallra mig till den där bensinmacken som säljer Ben & Jerry´s. Jag tänkte fota lite också om det är bra väder. Vi får se helt enkelt. Adjö!

Häst på hal is

Hej alla vänner!

Idag skulle ju jag gå och shoppa men så blev det minsann inte. Efter lunchen frågade mamman om jag ville följa med till stallet och det ville jag ju såklart. Det var himla otäckt ska jag tala om för er för det var halt och hästarna hade inte broddar. Sen fick jag vara med om ett jag-är-för-långt-ifrån-mamma-och-måste-galoppera-ikapp-med-en-slags-rodeogalopp. Det var intressant eftersom jag trodde det var en latmask vi pratade om. Och nej, jag ramlade inte av.

Nu håller jag på att tina upp tårna och sen ska jag duscha. Imorgon kan jag inte heller shoppa för då är ingenting öppet. Inte ens mataffärer alltså. Och Eric som tycker att Umeå är dött.

Om jag vill skulle jag kunna fara in till München på disco ikväll med fransyskan och de andra men det vill jag inte. Jag tycker ju inte om discodans och dessutom har jag ingen lust att lägga mig klockan tre på natten, tidigast.

Spelspelning

Nu har jag spelat Zug um Zug med barnen. Det var tråkigt för jag kom sist. Innan det spelade vi Keltis och då vann jag. Det är ett roligt spel. Nu ska jag titta mig i spegeln och sen ska jag se om besserwisserpojken ska med på stan. Adjö!


Fånig kommentar

Jahaja, då var det lördag. Idag ska jag shoppa. Antingen med glada pojken eller med fransyskan och några andra. Jag ska fråga glada pojken först för jag har lovat. Nu ska jag dra på mig nå kläder och gå upp och äta frukost.

Förresten, såg ni kommentaren jag fick? Såhär stod det.

"De va ingen höjdar blogg de här! HELT KASS om ja får säga de själv! men de är ju jag då. Ps Roffe och jag har ett band i ett garage"

Jag tar inte åt mig för jag tycker att min blogg är den bästa som finns för den handlar om mig och det gör ingen annan. Men sen tycker jag också att det är svårt att ta en sån här kommentar seriöst eftersom den inte är skriven på korrekt svenska. Det känns som att det är ett litet barn som har skrivit. Jag har gjort felen med fetstil, missade jag något?

Hockeymatch

Hej alla vänner!

Nu har jag varit på hockey med pappan och glada pojken. Mina fingrar är så stela av köld så jag kan knappt skriva. Men ja, det var faktiskt mycket roligare än vad jag hade tänkt mig. Det var bra stämning och speakern sa hälften och publiken hälften. Typ såhär:

-Det står
-3
-till Landsberg och
-1
-till Kaufbeuren, tack
-Varsågod

Sen hade Landsberg en svensk i målet och det var ju naturligtvis därför vi, jag nu är jag ju faktiskt Landsbergsbo, vann med 3-1. Innan sa dock pappan att de andra var det bättre laget och det var ju extra kul. Sen när nån gjorde något extra bra så ropades den personen upp på samma sätt som tidigare.

-Och den fantastiska målvakten heter Peter
-Holmgren


Rumphål

Nu har jag spelat "rumphål" med mamman, lilltjejen och arga pojken. Det är ungefär som neger och president fast lite annorlunda. Arga pojken får kallas det eftersom han blev så arg och tjurig när han förlorade.

Jag skulle behöva, eller behöva och behöva jag skulle vilja ha, lite godis men det regnar och är halt och blåser ute så det känns inte så lockande att gå. Baka kladdkaka är väl inte att tänka på heller skulle jag tro. Jag kanske ska gå upp och tjyva burken med Nutella. Fast nej, så kan man inte göra. Hur som helst så ska jag dra igen mina gardiner för jag gillar inte att alla ser mig men jag ser ingen.

Min gardin

Före & efter

Före

Efter

Tvättning och klippning

Hej alla vänner!

Idag sa mamman "jag kan klippa dig sen om du vill". Jag tappade hakan men skyndade mig att säga ja så hon inte skulle hinna ångra sig. Nu har hon klippt mig och jag ska snart ta ett fult kort så ni kan se, för det förstår jag att ni vill.

Jag har förresten tvättat idag och det gick bra. Jag visste inte riktigt hur mycket tvättmedel jag skulle ha i så jag chansade lite. Men det luktar rent så det blev nog bra.

Skavande trosor

Godmorgon godmorgon!

Inatt drömde jag att jag var i Australien och det var ju trevligt. Fast jag fick inte se nåt av landet för det var natt och mörkt och så satt vi bara runt en brasa och hade frågesport.

Nu ska jag ta en härlig dusch och sen ska jag fundera om jag ska tvätta lite kläder.

Nu sitter jag på en trästol och nu känner jag att troskanten gör ont i stjärten på det stället där jag fick ont när jag red. Då måste jag ha haft sånna här trosor på mig. Nu vet jag det, aldrig mer. Mina favorittrosor från Ica Maxi.

Låtar

Nu har jag skrivit in låtarna jag skrivit i mitt block på datorn. Tolv stycken blev det. Sen har jag ju hemma också men dom kan jag inte flytta nu. Nu ska jag gå och sova, godnatt!


Tom & Jerry

Igår kallade förresten fransyskan Ben & Jerry´s för Tom & Jerrys. Det tyckte jag var himla roligt!

Tom & Jerry´s?

Fetisar vs Pinnar

Hej alla tjocka och smala!

Nu tänker jag också lägga mig i allt vikttjat. Nu har ju smalisarna börjat tjata om att det är synd om de smala också. Jag tänker närmast på
Stina-Lee. Buhu, killar vill ha tjejer med former och buhu, vissa tjejer kan inte ha shorts för de har så smala ben så alla skulle titta och skratta. Det låter ju fruktansvärt, gör det inte? Jag menar är man en tjockis är det ju inga problem alls att gå runt i korta shorts. Och det är ju ashett när fettvalkarna syns under tröjan. Och killar tycker ju att det bästa som finns är fladdrande dubbelhakor. Och det är inte alls jobbigt att behöva tänka på att man kommer bli ännu fetare när man äter lite godis. Eller dricker alkohol. Eller äter en god sås till middagen. Och att träna för att bli smalare istället för att det är rolig är ju det bästa som finns. Men att se ut som alla smala kändisar i USA måste verkligen vara värre. För att inte tala om att kläder i ens storlek alltid är slut i affärerna eftersom den är så vanlig.

Är man smal kan man i alla fall dra på sig ett par mjukisbyxor och en stor tröja så är problemet osynligt. Är man en tjockis går det inte att dölja. Vem är det mest synd om?


Tjut

Lilltjejen har bytt ut flöjten mot piano, tack säger mina öron.

Dagens outfit

Jacka Hollies
Shorts Gina Tricot
Leggings Vero Moda
Tröja Dixi
Orangea sockar (som inte ska synas) H&M
Torgvantar H&M
Mössa Indiska
Sjal H&M


Gröttallrik

Naturligtvis var min gula vaniljyoghurt slut idag när jag bestämde mig för att fota. Istället fick jag ta nåt annat som inte riktigt var lika gott. Men ja, ungefär såhär ser min frukost ut på mornarna här nere i Tyskland.


Dödsskjutning i Umeå

Inatt drömde jag en himla otäck sak. Jag drömde att en kille som är 90a och har gått i min systers klass sköt ihjäl två andra killar och sen sig själv. Det var så verkligt och jag trodde verkligen att det hade hänt på riktigt när jag vaknade. Jag var tvungen att tänka ut vad det var för nyheter Susanne berättade för mig men det var ju om varsel på Volvo och inte om nån dödsskjutning. Nu har jag varit inne på vk.se men där stod ingenting och så kollade jag på mördarens apberget men det var inte nån som hade skrivit nåt i hans gästbok eller så. Ja, hoppas jag inte är en sanndrömmare bara.

Nu ska jag klä mig och gå up och äta perfekt gröt. Jag tror att jag har haft klagomål på gröten varje morgon, för mycket, för lite, för mycket mjölk, för lite mjölk. Så idag borde den vara perfekt. Jag kanske ska fota så ni får se hur det ser ut. Hej då!

Bilder - Skådespelar-Nina

Hej vänner!

Nu är det snart dags att sova men först tänkte jag bjuda på lite bilder som jag just tog med min webbkamera. Jag visste knappt att jag hade en men nu vet jag hur den fungerar. Jag kanske ska bli skådespelare för se så bra jag är på att vara glad, arg/ledsen och snuvad på choklad.Upptäcksfärd

Nu är jag tillbaka. Jag och fransyskan började med att dricka kaffe/choklad på ett ställe. Hon pratar så mycket så jag förstår inte hur hon kan komma på nåt att säga. Men det är trevligt för hon är snäll. Sen gick vi till Müller som är en affär som har det mesta. Hon köpte smarties och jag choklad. När vi stod i kassan sg hon än vän genom fönstret och kastade sina smarties till mig och sa att hon skulle komma tillbaka. När det blev min tur att betala så betalade jag hennes snask också för jag är ju en snäll människa. Sen just när jag var klar kom hon tillbaka och då gav hon mig slantar för godiset. Precis som det ska vara. Sen var hon tvungen att gå hem och jobba men jag bestämde mig för att följa med henne och se vars hon bor. Det gjorde jag också och det snöade hela tiden. Sen när vi skildes åt gick jag för att leta efter stället som säljer Ben & Jerrys. Det hittade jag inte. Jag ska kolla på deras karta nu och se vars tusan det ligger. Sen gick jag hem. Nu är jag hemma.

Förresten hittade jag ett ställe jag ska fota från på vägen. Det får bli någon dag då det är bättre väder.

Vänmöte

Om ett tag ska jag och fransyskan fara till caféet. Det snöar här men jag måste ha skinnjackan ändå för den andra har jag haft i stallet och det känns inte så fräscht. Det är hästdreggel och bajs på ärmarna och så kan man inte gå på café.

Nu ska jag rita lite i Illustrator. Hej då!

Gröt med yoghurt

Godmorgon alla läsare!

Nu har jag käkat en härlig grötfrukost och så har jag dammsugit. Har jag förresten berättat att jag äter havregrynsgröt med vaniljyoghurt istället för sylt? Det gör man tydligen här och det är riktigt gott. Nu snackar vi riktig vaniljyoghurt som är gulaktig med svarta prickar i.

Dammsugningen gick både bättre och sämre än första gången. Bättre eftersom hunden inte hade legat i en stor puff som är jobbig och sämre för att jag gjorde illa mig. Jag skulle dammsuga bakom den nedrans tvn på mitt rum och då passade den på att bita mig. Ont gjorde det och min nagel gick nästan av.

Nu ska jag hoppa in i duschen.

Bilder - Natt i Landsberg
He he

Hehe pappan är så rolig. Han kom in på mitt rum och sa helt seriöst "Where did you put the wrong toilet paper?" Haha, skoj va?! Jag sa nämligen att jag hade köpt fel sort för det såg inte ut som det vi hade innan.

Ebbas Ellegalaoutfit

Är det bara jag som tycker att Ebbas outfit på Elle-galan var gräslig?

Skorna: Fula helt enkelt.
Byxorna: Vardagsbyxor, inget man har på en gala.
Kavajen: För slafsig.
Linnet: Vilket linne? Jaha det genomskinliga! HEMSKT!
Plånboken: Skoj med lite färg men varför matchar hon den inte med nåt. Eller jaha, det har hon ju gjort, MED NAGLARNA!
Håret: Det tråkigaste jag någonsin sett.
Sminket: Vilket smink?

Om jag hade fått bestämma hade hon bytt allt. Väskan kan hon ha kvar och så matchar vi efter den. En enkel vit klänning och nå tjusiga skor. Eller en krusidullig vit klänning, spela roll. Sen har hon ju lite konstiga ögon så bara mascara runt ögonen och så på med ett häftigt rött läppstift som matchar väskan. Sen ut med håret för att dölja den höga pannan och så nån fräsig rosettliknande sak i håret som naturligtvis är röd. Hade inte det varit bra mycket tjusigare?

Hehe, jag tyckte att det inte stämde med Elin Kling för jag har för mig att hon ser rätt bra ut, men nu är det rätt!

United 93

Just när jag skulle ställa mig och börja så smått med lunchen ringde pappan och sa att lilltjejen hade fått en flisa i en tand. Därför gick jag till hennes skola och väntade med henne där tills han kom. Jag har aldrig varit på hennes skola förut men jag hittade riktigt bra. Sen for vi i alla fall hem och jag gjorde lax, potatis och hollandaisesås. Det blev suveränt gott! Nu har dom varit hos tandläkaren och hon har fåt en fejktand eller nåt. Jag vet inte riktigt. Hoppas bara hon inte får lika mycket problem med tanden som min lilla mamma har med sin. Hon bet sönder sin tand på en popcornkärna en gång så passa er för det!

Nu nyss har jag sett United 93 och jag tycker det är så hemskt! Jag förstår fortfarande inte hur man kan älska en gud mer än sin familj och sina vänner. Mongon. Jag tror att guds vilja är att alla ska vara glada och lyckliga.

En lapp

Sådärja mamma, nu behöver du inte vara ledsen längre för nyss regnade det och nu snöar det.

Imorse när jag kom upp till köket hittade jag en lapp som mamman hade skrivit till mig. Först var jag tvungen att lista ut vilka bokstäver hon hade använt och sen försöka förstå vad det betydde. Men ja, det gick bra. Nu har jag varit och handlat och det gick också bra. Tjejen i kassan sa massa saker till mig och jag nickade och log.


Klippa mig?

Förresten, idag frågade jag mamman om hon kan klippa mig. Jag förväntar mig inget stordåd utan vill bara bli av med tofsen. Hon undvek att svara och sa att jag skulle gå till en frisör. Jag såg frisören idag, hon hade knallorangea fyracentimetersnaglar. Jag vet inte om jag vill gå till henne. Vad tycker ni, ska jag klippa så det blir lika långt på båda sidorna eller inte?


Strykning

Godkväll alla vänner!

Det bästa med att vara au pair är nog att man får ett sånt härligt dygn. Man går och lägger sig när barnen lägger sig, det vill säga nu, och går upp tidigt på morgonen. Fast nu har ju jag så tur att jag inte måste jaga iväg barnen till skolan utan jag kan ligga och såva till tolv om jag vill. Men det vill jag inte. Jag brukar gå upp klockan nio för då hinner jag käka frukost i lugn och ro och blogga och koll mailen och sånt innan alla kommer hem.

Idag har jag förresten strykt två skjortor. I min familj stryker vi ingenting. Eller, i alla fall inte jag. Skrynkel är det bästa jag vet. Vad säger du nu Monica?! Hehe. För er som inte vet så tycker Monica att jag och Eric ska stryka våra kläder men det tycker inte vi för vi är ungdomar och ungdomar bryr sig inte. Fast idag när jag strök kände jag den där hemmafrukänslan som jag gillar. Tänk att bara glida runt på dagarna och städa, tvätta, laga mat och stryka. Sen kommer mannen hem med pengarna. Ett sånt liv vill jag ha. Och då Monica, då lovar jag att jag ska stryka alla kläder!

Fast naturligtvis ska jag ägna mig åt mina hobbysar också och förhoppningsvis dra in lite pengar på det.

-Vad len din travhäst är
-Ja han blev struken igår

Kladdkaka?

Hej mina vänner!

Idag skulle ju jag baka med sjukpojken så det har vi gjort nu. Jag kan säga redan nu att det blev fiasko. det är nästan duktigt att lyckas göra en kladdkaka äcklig. Det har jag lyckats med. Nu tänker jag dock inte ta på mig skulden för det utan jag tänker skylla på ingredienserna. Och sjukpojken. Jag frågade efter kakao och han sa att vi skulle ta nå Nesquick. Typ oboy alltså. Jag trodde inte de hade nåt annat så vi bakade med det. Jag tog naturligtvis bort lite av sockret. Ja, hur blev den då, undrar ni säkert. Jo, den blev ljusbrun, äcklig och för liten. Fast egentligen var det formen som var för stor. Efteråt fick jag veta att de hade en mindre. Men ja, här har ni en bild.

Åka häst

Hej vänner!

Nu har jag varit och ridit med mamman. Eftersom det regnade red vi inne i ridhuset. Jag har inte ridit dressyr på fem år så jag kände mig som en liten unge när hon gjorde skänkelvikningar och det ena och det andra. Därför pysslade jag med vänd snett igenom och volter i olika gångarter. Efter ett tag bytte vi häst och det var en nedrans skillnad. Från att hästen stannar om man slappnar av i en sekund till att hästen travar om man inte håller in den. Rumpan mår i alla fall bra och det är ju skönt. Jag hade ridbyxor på mig idag, jag tror att det är därför. De är ljusblå om ni undrar, mycket stiligt.

När jag har duschat ska jag kanske baka med sjukpojken och sen måste jag ju gå och handla.

Kenza vs Blondinbella

Är det bara jag som spänt följer kampen om vem som har flest prenumeranter mellan Kenza och Blondinbella? Blondinbella har fler nya prenumeranter varje dag och när ska hon gå om? Just nu leder Kenza med ynka 194 prenumeranter.


PMS?

Godmorgon godmorgon!

Idag måste jag gå till affären och köpa lite saker. Det jag behöver är lite nytt godis, tamponger och bindor. Jag vet dock inte om jag ska köpa allt på samma affär. Det kan ju lätt uppfattas så att jag är på väldigt dåligt humör och måste ha choklad. Eftersom det här är en liten stad så kanske jag kommer att bli ihågkommen så och det är ju inte vad jag har tänkt mig. Eller, vad spelar det för roll egentligen. Nåja, nu ska jag gå upp och äta frukost. Adjö!

Dagens outfit

Jeans Vero Moda
Tröja Ica Maxi
Armband H&M
Sockar OmakaEn vit neger

Hej alla vänner!

Idag har jag alltså träffat tre andra au pairer. Vi satt på ett café och pratade och det var trevligt. En tjej var från Namibia (Susanne det ligger i Afrika) men hon var vit så jag var tvungen att fråga varför hon inte var mörkhyad. Typiskt mig va?! Men hon tog inte illa upp utan berättade att det är många vita som bor i Afrika.

De andra två kom från Frankrike och Schweiz så de pratade franska med varandra ganska ofta och det var spännande. Några ord snappade jag allt upp. Till exempel sa hon "kartong" en gång och det vet vi ju alla att det kommer från franskan. Det där var ett litet intrernskämt mellan mig och Eric men ni andra får gärna också skratta om ni vill.

Nu tänkte jag vara snäll mot er 5479 läsare och fota en dagens outfit. Hej då!

Vänträff

Om en knapp halvtimma kommer fransyskan och hämtar mig och då ska vi gå till nåt café. Idag har jag och småbarnen spelat det tyska Singstarspelet. Jag hade bara hört en av låtarna, Monsun med Tokio Hotel, så det var ju lite tråkigt. Fast eftersom jag är så musikalisk så vann jag ändå. När jag fick sjunga Munsun, de hatar Tokio Hotel, så blev jag Singstar och det är ju alltid roligt.

Nu måste jag ta en sista titt i spegeln och sådär innan hon kommer. Hejsvejs!

Bild - familjen

Godmorgon!

Igår tog sötpojken massa fula bilder på mig och så tog jag några på honom. Jag kallar honom sötpojken eftersom jag retuscherade honom till tjej i Photoshop och då blev han söt. Tyvärr kan jag inte visa det. Sen tog han också bilder på familjen så sen ska jag rita av dem i Illustrator.

Här ser ni familjen, pappans hand, sötpojken, mamman, storpojken och lilltjejen. I ordning från vänster till höger.

Födelsedagsdag

Jag fick ingen kontakt med au pair-tjejerna förrän nyss så vi ska ta en fika imorgon istället. Kvällen har istället tillbringats med tärningsspel. Jag hade aldrig spelat det förut men kom ändå trea av åtta så det var ju roligt. Det var ett sånt spel då man ska ljuga men det är ju jag sämst på för jag börjar bara skratta.

Nu är det dags att hoppa isäng. det ska bli himla skönt efter allt som hänt idag. Det är ju trots allt inte varje dag det är tio små tjejer som springer runt och leker i hela huset. Lilltjejen fick förresten ett Singstarspel Rock och pop på tyska. Ska bli roligt att testa det. Godnatt!


Tips till folk utomlans

Den här chokladen har jag testat och den är himla god. Den smakar inte som Marabou men den funkar.


Nya vänner

Han som var au pair här innan mig har många vänner. Nu har det kommit sammanlagt fem personer hit på en vecka och velat bli vän med mig. Det är ju synd att jag inte är social och trevlig som han. Men ja, ikväll ska jag i alla fall, troligen, hem till en tjej på förfest. Sen när dom ska ut ids jag inte följa utan då far jag hem och sover. Jag har ju faktiskt ett arbete att sköta.

Idag fick jag fyra kuvert med viktiga papper i. Jag fick mitt bankkort och pinkoder och sånt. Nu ska jag gå in och fixa lite med det. Jag fattar inte riktigt men det blir nog bra.

Amagad! Vad ska jag ha för outfit ikväll?

Barnkalas

Nu mina vänner är det snart dags för barnkalas. Det ska komma 10, tror jag, små flickor och det blir nog ett himla liv. Förhoppningsvis finns det lite tårta kvar till mig efter att de har käkat. Jag ska visa en sak sen också. Adjö!

Mardröm!

Godmorgon!

Igår hade familjen vansinnigt roligt åt den tyska översättningen av min blogg. Vi skrattade så att tårarna rann. Till exempel att mamman bara var en liten mamma och sånt där. Ja roligt var det i alla fall.

Nu ska jag gå upp och käka frukost. Jag bad lillpojken, som från och med nu kommer kallas för coola pojken eller liknande, komma och väcka mig men det har han inte gjort. Istället vaknade jag alldeles kallsvettig för jag drömde att jag skulle med ett flyg och inte ens hade packat. Huvvaligen!

Nu trodde jag att jag skulle bli väckt men det var bara mamman som skulle gå och köpa nybakat bröd. Då är det väl frukost om kanske tio minuter eller så. Hej då!

Webspel.nu

Hej vänner!

Idag har jag fått ett uppdrag att skriva lite om hemsidan
Webspel.nu, så det ska jag göra nu.

När jag öppnar sidan är det mest en massa google-annonser vilket känns väldigt tråkigt. Om man rullar ner ser man dock de mest spelade spelen idag och spel under olika kategorier. Överst i bilden är det en snabb översikt över vilka kategorier som finns och det tycker jag är väldigt bra. Jag hatar sidor där man ska behöva leta för att hitta ett roligt/svårt/action-/plattformsspel. Det finns också knappar där man kommer direkt till "Rekommenderade spel" och "Populära spel". Eftersom jag gillar kluriga spel klickar jag på den knappen. Jag spelar spelet Arcanoid ett tag men det går så långsamt så jag klickar vidare. Jag upptäcker dock att man lätt kan se vart man befinner sig på sidan genom sådana här länkar.  Det är suveränt bra!

Om man vill kan man bli medlem på Webspel.nu. Man behöver bara fylla i användarnamn, lösenord och emailadress och då får man de här fördelarna.

- Få statistik på ditt spelande
- Få poäng för varje spelomgång
- Hamna på vår lista över topp-spelare på WebSpel
- Skriv kommentarer till spelen
- Få information om när nya spel har lagts in
- Kommunicera med andra medlemmar
- och mycket mycket mer!

Jag klickar vidare till kategorin "Populära spel" och hittar med förtjusning Mario. Det finns också andra roliga och välkända spel som Sonic, Pacman, Jezzball och Snake.

Alltså, en lättnavigerad sida med mycket spel. Minus för alla annonser.

Mobbare kanske

Nu har jag köpt en ny deodorant och tops, precis som jag skulle. Tyvärr fanns inte min sort med det gjorde inget för jag hittade en typ likadan. Det var jätteroligt att gå runt och kolla på Müllers för det fanns så mycket att titta på. Dom hade alla möjliga saker och sånt är spännande tycker jag.

När jag gick tillbaka stod två tjejer på vägen där jag skulle gå. När den ena tjejen såg mig petade hon på den andra och viskade nåt, sen kollade de på mig båda två. Inte så smidigt kan man tycka. Jag antar att dom tyckte jag såg rolig ut eller så och jag älskar ju att roa folk så det var roligt.

Det är nästan sjukt! När det är röd gubbe går INGEN! Även fast det inte kommer nå bildar. Skoj va! Och i en bok som heter Schweden som jag hittade i mitt rum står det som en varning, "alla går mot röd gubbe!". Kanske bara ett bevis på att vi svenskar är himla stressiga.

Snart ska jag följa med mamman till mataffären för imorgon fyller lilltjejen år och då ska hon ha kalas. Jag behövde inte följa med men jag tycker det är så roligt att gå runt och titta.

Dagens outfit

Leggings Vero Moda
Skor Skopunkten
Jacka Hollies
Sjal JC
Mössa Indiska

Känner ni vårvärmen där hemma också?


Risk

Nu har jag spelat Risk med pojkarna. När jag just höll på att vinna blev storpojken irriterad över något och gick. Jag förstod inte riktigt vad det handlade om men de kallade varandra för rumphål och sånt. Inte så snällt tycker jag.

Idag ska jag gå till affärer tänkte jag. Jag ska köpa en ny deodorant och tops. Det är så himla najs att centrumet ligger typ 200 meter härifrån. Helt sjukt nära. Typ som till Ica hemma, skitnära!


Knackningar

Igårkväll tyckte jag att nån knackade på mitt fönster men jag var inte säker så jag orkade inte gå och titta. Jag sov ju lix ändå. Imorse vaknade jag innan väckarklockan eftersom lillpojken kom och knackade på. Det var bara för mig att stiga upp. Han sa att vi skulle äta frukost men jag tror mest att han ville spela tvspel. Nu sitter han där och spelar hockey och jag kan kolla mejlen i lugn och ro. Snart ska vi skutta upp för trapporna och käka lite frukost för jag börjar bli hungrig. Adjö!

Böcker på tyska

Lilltjejens rum är ju rena skattkammaren! Nu ska jag lägga mig och läsa, jag tror jag börjar med "Lotta zieht um".


Bilder - Landsberg

Här ser ni några bilder på hur det kan se ut här i Landsberg. Är det inte fint så säg!Lösviktsgodis

Nej fy tusan! Varför är jag inte i Umeå nu?


Bild på anka

Grattis mina vänner!

Jag har nu bestämt, och berättat för mamman, att jag ska gå ut och fota i solnedgången. Ingen återvändo alltså. Lillpojken ska förresten tillbaka till sjukhuset ikväll för att få nå grejs. Har han otur måste han stanna över natten.
Idag satte mamman upp mitt namn på ytterdörren ifall jag skulle få post. Det händer säkert. Om jag får tid nån dag kanske jag slänger iväg nåt vykort till nån som förtjänar det, men vi får se. Jag har ju ett tag på mig att bestämma om jag vill skicka eller inte. Förresten är det bara lilla mamma som har adressen hit.

För att det ska e lite trevligt ut får publicerar jag en bild på en ful anka som jag hittade vid svanarna.


Gubbsjuka

Hej vänner och hej träningsvärk!

Nu lilla mamma kan du vara nöjd för idag har jag träningsvärk i magen också. Ryggen, axlarna, magen, ljumskarna och så blåmärkena i stjärten. Mamman undrade om det var en dum idé att fara och rida men jag sa att jag bara måste träna. Det här är ju för guds skull det roligaste som har hänt på kalaslänge!

Idag är bara lillpojken sjuk och nu gick dom nyss till doktorn. Han andas jättetungt, ungefär som en gammal gubbe, och det låter otäckt tycker jag. Hoppas det inte är något allvarligt bara.

Snart ska jag gå upp och börja med lunchen. Storpojken har bara en halvtimmes lunch så den måste vara klar en viss tid. Vi ska käka potatis, ägg och spenat. Jag som inte gillar spenat. Men ja, jag får väl äta potatis och ägg då. Vi får se hur det blir med fotografering eller shopping idag. Jag kanske inte orkar.


Sopblogg.se

Är det bara jag som har svårt att se vad tusan det är man ska skriva in för att få iväg sin kommentar? Jag hatar det!Bild - familjen

Alltså fy tusan! Jag kan inte ens sitta på en vanlig stol för då gör det ont i stjärten. Jag har dessutom varit dödstrött hela dagen och nu tror jag snart att jag ska sova. Imorgon måste jag ta mig i kragen och antingen fota eller gå till nån affär. Lillpojken sa att vi kan gå på fredag i affärer så jag kanske måste fota. Det känns bara som att jag inte hinner. I och för sig skulle jag ju kunna gå ut nu men som jag nyss skrev tänkte jag sova. Det är inte klokt vilken omställning jag har gjort. Hemma sov jag så länge jag ville. Sen käkade jag och satt vid datorn och umgicks med Eric. Ibland gjorde jag läxor. Nu stiger jag upp så fort telefonen ringer och så har jag en familj på fem personer plus en flickvän, en hund, två hästar och massa kompisar runt mig hela dagarna. Jätteroligt men oerhört tröttsamt. Men det är bra, gud så smal jag kommer bli!

Nu har jag ritat av familjen, som ni ser är de väldigt glada! Sen att de ser groteska ut vet jag inte hur det kom sig. Förresten, mamman är inte det minsta tjock, ingen av dem ser onormala ut på något sätt och stora pojken har inte riktigt sånt där hår.


Ridtur i vårvärmen!

Hej mina vänner!

Idag har jag alltså ridit för första gången på över två år. Det var fruktansvärt roligt! Vi red ut, jag som trodde vi skulle rida i en inhängnad eftersom jag är ovan, i en jättefin skog. Vädret var perfekt och jag frös inte alls om öronen trots att jag inte hade nån mössa eller nåt under hjälmen. Nu har jag fruktansvärt ont i stjärten så jag kan knappt sitta på en stol. Axlarna ömmar också. Ska bli spännande och se om jag ens kommer upp ur sängen imorgon.

Alla barnen var hemma och sjuka idag. Nu ska jag hjälpa lillpojken med tyskaläxan men han kommer inte.

Väckarklocka?

Godmorgon!

Jag förstår inte vad det är med den här telefonen. Imorse ringde den massa gånger, precis som igår, men just när jag bestämmer mig för att gå upp så slutar den. Är det mamman som ringer för att väcka mig och slutar när hon hör att jag spolar i toaletten?

Idag ska i alla fall jag och mamman till stallet. Det ska bli skojigt tycker jag. Hätarna var så väldigt snälla och det är ju alltid extra roligt.

Och om det är nån annan som är lika korkad, förlåt virrig, som Carolin så kan jag berätta att nej, Eric är naturligtvis inte här. Jag menade bara att han inte var hemma vid sin dator så jag kunde inte prata med honom. Adjöken!

Läxhjälparen nummer ett!

Idag var jag och mamman på banken och skaffade ett konto till mig så att det inte ska kosta massa varje gång jag tar ut pengar eller så. Det är bra. Sen hjälpte jag lillpojken, som inte vill bli kallad det, med matteläxan. Jag var sämst märkte jag så jag kanske ska hjälpa honom mer så jag lär mig något. Sen "hjälpte" jag honom med franskan och fiolläxan men det klarade han himla bra själv. Jag tycker det är ofattbart att folk, speciellt barn, kan spela fiol. Det måste ju vara jättelurigt att veta vars tonerna sitter. Sen ska ni se noterna han läser, det är nästan så jag skäms över hur dålig jag är!

När han var klar med läxan spelade vi tvspel här på mitt rum. Jag tog också ett Harry Potterspel hit så jag kan spela det när jag har lite att göra. Det kommer väl inte att hända men. Jag måste snart gå och sova för imorgon ska jag och mamman till stallet klockan tio. Eftersom min käre Eric inte är hemma ikväll så ska jag he in alla mina kläder i garderoben. Godnatt!

Superläckert!

Nu har jag lagat mat och är skitmätt. Det blev inte lika gott som det brukar men det var inte mitt fel utan nudlarnas. De var typ tre gånger tjockare än vanligt så det blev konstigt. Jaja, dom tyckte i alla fall att det var "lecker". Jag tycker det låter så roligt för om man skulle säga på svenska att maten var läcker så låter det himla roligt. Samma sak med "super", det säger dom hela tiden.

Jag sitter uppe i köket nu för lilltjejen kanske behöver hjälp med läxan. Igår kunde jag dock inte hjälpa lille pojken för det var franska och svår tysk grammatik.

Förresten, jag har inte haft nå varmvatten i min kran på toaletten så idag kom två gubbar och tittade på det. Då är det nån som har vridit av varmvattenkranen, alltså det sitter två "rattar" på väggen. Pinsamt tyckte mamman.

Sen fick lillpojken en extra uppgift i skolan idag eftersom han hade suttit lite nerhasad på stolen. Det hade han gjort för att han hade ont i benen och ville sträcka ut dem, inte för att jävlas. Elak fröken kan man tycka.

Damn sucking

Fy tusan vad lång tid det tar att dammsuga det här huset. Om jag någon gång skaffar mig en hund som fäller så ska jag inte ha några mattor. Jag är alldeles svettig så det var tur att jag valde en mjukisoutfit idag! Hehe. Dessutom skrek den där nedrans apparaten som en stucken gris. Naturligtvis när storpojken var i närheten. Varför ska allt jävulskap hända när han ser?

Nu är det bara att pallra sig upp i köket och laga lunch. Hejsvejs!

Telefonterror

Godmorgon!

Telefonen har ringt typ 10 gånger men jag fattar inte om det är nån som vill komma in eller om det ringer. Dessutom tror jag att mamman är hemma och då tänker jag minsann inte svara. Nu när jag sitter här 20 cm från telefonen ringer den naturligtvis inte. Man kan ju se vem som ringer förstår ni. Fast det står på den att vi har nya meddelanden men jag vet inte hur man kollar. Jaja. Jag hade tänkt duscha idag men sen kom jag på att jag ju ska till stallet imorgon och då måste jag ju duscha. Istället tar jag nog på mig mjukiskläder för jag ska ju dammsuga nu. Fast först vill jag käka. Och måla naglarna, de går av hela tiden.

Hästmöte

Godkväll!

Idag fick jag träffa hästarna! De var jättesnälla och så. Vi gav dom äpplen och jag fick dreggel på min nya fina jacka. På onsdag ska vi dit och rida. Mamman ska rida alltså, jag ska nog titta på eftersom de är väldigt livliga nu och jag inte har suttit på en häst på två och ett halvt år. Sen var jag i en mataffär för första gången och det var roligt. Jag köpte tandkräm, schampo och handkräm så jag fick lite mynt tillbaka. Nyss såg jag och pojken Vem vill bli miljonär. Han fick översätta så det gick ganska bra. Jag kunde en fråga tror jag. Nu ska jag sova tror jag för imorgon ska jag dammsuga och laga lunch så det duger inte att sova till elva eller så. Godnatt!

Bilder - Svanar

Jag var ute med hunden idag och då såg jag massvis med svanar och andra ankor. Jag hade med mig kameran så jag fotade lite. Jag släppte förresten hunden för dom säger att man kan det. Synd bara att jag inte vet hur man kallar på den och sånt. Jag testade "kom då, komsi komsi" men han kom inte. Sen övergick jag till "KOM NU! HIT!" Men det funkade inte heller. Sen när jag kom till slutet av "parken" så lät han sig infångas. Dom kanske alltid tar fast honom där, vad vet jag. Men ja, här kommer lite bilder.Vet du hur man gör havregryn?

Nu har jag käkat frukost och städat i köket. Jag gillar att gå och putsa om ingen ber mig. Fast inte hemma för där är jag less. Men ja, den coola saken.

Vet du hur man gör havregryn? "Ja man köper en påse i affären" tänker du säkert, men det är fel! Nu ska jag visa.

Först her man ner sånna havrekorn i en grej.

Sen vevar man och då pressas dom ihop.

Till små havregryn!

Serious talk

Godmorgon godmorgon!

Igår kväll skulle jag prata med föräldrarna om mitt jobb. Dom tyckte inte att jag hade skött mig ordentligt. Nej nu ljög jag. Jag trodde att det skulle ta typ 10 minuter men vi satt där i EN OCH EN HALV TIMMA! Helt sjukt. Men vi pratade om ganska mycket. Dom sa till exempel att jag får ta hit hur många vänner jag vill och att dom får stanna över natten och sånt. Kan ju vara bra att veta.

Idag känner jag verkligen av hockeyn. Jag har träningsvärk i triceps och sidfläsket och sånt, suveränt! Dom sa också att jag kan börja med nån sport här men jag vet inte om jag ska det än. Det beror lite på hur mycket jag rör på mig med familjen, typ hockey, ridning och allt vad de sysslar med. Och att bara gå upp för två trappor för att komma till köket är ju jobbigt nog!

Jag lovar att det ska komma lite bilder, snart. Jag ska ta med kameran upp nu och visa den där coola saken ni vet. Jag ska äta havregrynsgröt, bra va pappa?! Hej då!

Stackars Michael Jackson

Nu har vi spelat lite olika spel. Först spelade vi TP för barn. Lilltjejen fick en fråga och så här roligt blev det.

-Vad heter popstjärnan som äger Neverland?
-Jag vet inte.
-Han har opererat näsan.
-Ja, Tokio Hotel!

Spännande

Hej alla vänner!

 Igår åkte vi ju alltså till några vänner till familjen och sov där inatt. Det var väldigt trevliga människor! Vi spelade hockey idag på morgonen också och fy tusan vilken träningsvärk jag hade sen igår. Lär väl inte bli bättre efter idag. Men jag gillar träningsvärk så det är ju bra. Dom pussades på kind och det tycker jag är roligt. Tänk om nån har en väldigt stor näsa, då kanske man slår i varandra mellan pussarna. Jag slapp i alla fall, man kanske bara gör så med dom man känner väl.

Det är väldigt vackert här ska ni veta! Där vi var idag var det till och med snö. Inte mycket, men snö är alltid snö. Jag tog inte med kameran dit vilket kanske var lite synd.

Nu ska jag duscha för man blir väldigt svettig av att spela hockey.

Oj, nyss såg jag två folk, en tjej och en kille, som vinkade utanför fönstret. Jag trodde det var brevbäraren igen men det var två au pairer som ville bli vän med mig. Dom kände han som var här innan mig. Så skoj, nu måste jag bara hitta lappen men hans msn. Vars tusan la jag den?

Skridskor

Idag har vi varit och åkt skridskor. De tyckte jag var duktig men det tyckte inte jag. Men det gick bättre än väntat faktiskt. Jaja, nu ska vi i alla fall fara till nå vänner till familjen. Vi ska sova över där också så jag måste packa lite. Jag fattade inte om jag skulle följa med dit eller inte så jag har försökt ställa ledande frågor hela dagen, utan att säga vi eller ni. Alltså om vi ska åka eller om ni ska åka. Ni fattar. Nu nyss sa dock pappan att jag kunde ta med skridskokläder för vi ska åka där hos vännerna imorgon. Så nu har jag speedduschat och klätt på mig och packat lite. Vi ska fara fyra alltså. Först ska vi lyssna på en tjej som spelar piano, hoppas det inte är en lång konsert eller så.

Jag är medveten om att jag beter mig som töntbloggerskor som skriver typ "oh shit jag försov mig och bussen till skolan går om tre minuter så jag hinner inte äta nån frukost". Varför i hela helvetet bloggar man då? Men ja, så bråttom har jag inte. Ska jag vara ärlig har jag nog packat klart. Ja, jag ska ta på mig skorna och jackan bara. Och h på mig ett till lager mascara. Hej då!


Let´s Dance

Nu har jag sett alla Let´s Dance-danserna, typ 100 år efter alla andra. Jag tycker Laila var klart bäst. Blondinbella var väldigt stel. Det har varit ett väldigt skriveri om programledarens klänning har jag sett. Hur tusan ser den ut då? Vars kan jag hitta en bild på den?

Nu börjar det bli dags att gå och sova. Godnatt!

Kall mat?

Hahaha, nyss hände en rolig sak. Jag vill naturligtvis att maten ska vara varm när barnen kommer hem sa jag har ställt fram allting och ska bara värma pa det. Nyss kom äldste pojken upp och kollade konstigt pa mig jättelänge, sen sa han "har mamma sagt hur du ska göra?" Jag tänkte att dom brukade göra pa natt speciellt sätt sa jag sa nej. Sa kände han med handen pa kastrullen och han trodde alltsa att jag skulle servera kall tomatsas och kalla tortellinisar. Det var roligt tycker jag!

Piano och korsord

Nu sitter jag framför deras macdator. Den är lite lurig att första sig pa. Bokstaven mellan z och ä finns inte och y z har bytt plats. Jag har spela lite piano och känner verkligen hur rostig jag är. Har ju mest spelat gitarr pa senare dar. Snart ska jag börja med lunchen, tortellini. Det tar ju ungefär 3 minuter att göra sa det är ingen bradska. Fast jag ska duka bordet nu hade jag tänkt. Fast jag vet inte hur manga som ska käka. Jaja. Jag ska förresten visa er en ascool sak sen, det har med havre att göra.

Jag löste korsord igar men det gick inte sa vidare bra. Idag i tidningen stod dock facit sa nu har jag fyllt i allt som saknades. Det roliga var att allt jag hade fyllt i, kanske 10 ord, var rätt! Hurra för mig! Nu har jag lagt fram de färdiga korsordet sa dom kan tro att jag klarade det helt själv.

Förresten, korsord heter "Schwedenrätsel", alltsa typ Sverigegåta.

Bild - Min toalett

Här får ni se vilken tjusig toalett jag har på mitt rum. Den är väldigt rymlig.


Vilken röra

Halojsan! Idag skulle jag duscha så jag samlade ihop rena kläder och handduk och sånt och gick ut från mitt rum, i pyjamas alltså. Då såg jag en kille utanför dörren men jag insåg att det inte var nån i familjen som ville komma in. Alltså det är som en garageport med glas överst så man ser bra ut och in. Så vinkade killen, och höll nåt i handen, så jag vinkade tillbaka och gick vidare upp till toan med dusch. Då hör jag att killen trycker på öppna-dörren-knappen. Typ en ringklocka fast man kan öppna innifrån från köket. Vad vill han tänkte jag men jag gick ner igen och öppnade. Då sträckte han fram en sån där apparat man kan skriva under på och så gav han mig ett paket. Var det inte lite komiskt att jag vinkade och gick vidare? Han viftade ju alltså med skriva-under-saken så att jag skulle fatta att det var ett paket.

Sen när jag äntligen hade tagit mig till duschen fick jag inte igång slangen. Jag tryckte och drog på en sak men ingenting hände. Eftersom jag inte duschar med glasögon såg jag inte sådär överdrivet bra heller. När jag inte hittade nån annan knapp än den jag hade tryckt och dragit i så tryckte jag hårdare och jättehårt. Ingenting hände. Då drog jag hårt och när jag drog jättehårt hoppade den ut. Jag tänkte tankar som "shit, nu har jag förstört" och "det här kan inte vara rätt för lilltjejen kan inte orka dra så hårt" och så vidare. Men slangen började spruta så det var rätt. Tur för mig.

Godnatt!

Nu har vi kommit hem från restaurangen. Vi sjöng inte för pojken vilket jag tyckte var lite tråkigt. Det gjorde dom imorse när jag sov. Fast det var väl lika bra det eftersom han inte hade träffat mig då. En sån present är kanske inte så rolig att ha.

Nu ska jag hoppa i säng för nu har jag ju världens chans att vända dygnet rätt igen. Upp vid åtta och i säng vid tio, suveränt!

Födelsedag

Nu börjar jag känna mig illamående igen. Ikväll ska vi äta på en restaurang eftersom äldste sonen fyller år. Hoppas det är en bra restaurang och inte typ McDonalds.

Oj nu hör jag en ambulans eller nåt, hoppas ingen har dött.

Rundtur

Idag gick jag och mamman en sväng här i staden. Vi gick till ett ställe där jag fick fylla i ett papper på att jag är här eller nåt och sen kikade vi lite snabbt i centrum. Jag tror i alla fall att det var centrumet. Det finns massvis med fina saker att fota så det ska jag roa mig med nån dag framöver.

Jag nämnde att jag vill läsa Mein Kampf men den är tydligen förbjuden. Om jag förstod det rätt får man inte ens ha den hemma. Inte konstigt att jag inte hittade den i bokhyllan här på mitt rum. Fast jag såg att den fanns på biblioteket hemma så jag får väl läsa den när jag kommer hem då.

Snart kommer nog barnen hem från skolan, de får ingen mat där, så då får jag träffa dem.

Förresten, igår kallade jag diskmaskin för tvättmaskin.

I Tyskland

Hej alla vänner!

Resan hit till Tyskland gick jättebra. På Arlanda Express hoppade jag dock av tåget och började gå mot flygen UTAN RESVÄSKAN! Det hade kunnat sluta i katastrof. Tack och lov kom jag på mig och sprang tillbaka. Det var väldigt lite folk på planet så jag hade tre säten för mig själv. Jag gick på toa på planet för första gången på säkert tio år och fy tusan så små de är! Är man tjock förstår jag inte hur man ens ska kunna komma in där.

På flygplatsen i München blev jag lite rädd för familjen kom inte och h'ämtade mig som de hade lovat. Då tänkte jaga tt jag går väl ut och kollar runt lite. Då stod massa folk och väntade på sina vänner där, dom hade alltså inte fått gå in till bagageutlämningen. Direkt när jag såg dom såg jag att det är himla trevliga människor jag har att göra med.

Igår kväll när jag hade kommit hit till huset så fick jag göra mig en macka och så pratade vi lite. Barnen låg och sov så dom har jag inte träffat än. Jag hörde dock när dom for till skolan imorse för det var då jag vaknade. Såhär tidigt har jag inte vaknat på länge ska jag säga er.

Här på mitt rum har jag en egen toalett som är jättefräsch och så, jag får väl fota sen. Nu ska jag dra på mig lite kläder och sen gå upp och käka frukost. Adjö!

Skit

Det är just vad som finns här i lägenheten. Alla har spytt och bajsat som tokar, utan jag tack och lov. Jag känner mig dock lite orolig i magen men jag vet inte om det är magsjuka eller nervositet. Om drygt fyra timmar åker jag härifrån och det känns jättekonstigt. Jag måste väga min väska och sånt viktigt snart. Jag har tagit på mig alla armband jag har med mig och klockan så att det inte ska väga i väskan. Grattis farmor på 80årsdagen! Hej då.

Bananöverraskningar

Nu har vi varit och käkat middag hos Erics pappa. Har jag otur eller? Idag IGEN fick jag himla fruktsallad med banan. Synd att alla ska he banan i nyttiga efterrätter. När det är tårta eller så med banan i skippar jag att äta och det är ju hälsosamt.

Nu ska vi fara till Claudia eller så kommer dom hit, det är inte bestämt än. Jag skulle dock vilja att dom kom hit eftersom jag måste fixa iordning mina saker. Det känns som att det är sovadags nu men det är det ju inte. Fy så trött jag blir på vintern.

Många kansken

Idag ska vi kanske till Erics pappa och käka lunch, det beror på om dom ska på opera eller inte. Ikväll ska i alla fall Claudia och Gustav komma hit och umgås. Jag måste nog börja packa idag så att jag vet vad jag ska ha i handbagaget och inte. Det är lurigt det där. Men jag kom på att det ju kan vara smart att ha lite kläder där ifall min väska inte skulle komma fram eller så. Eftersom jag flyger direkt är det kanske inte så stor risk men. Jag ska i alla fall försöka väga min väska idag.

När vi ska in till stan hade jag tänkt ta med mig kameran och fota lite med stativet. Det blir nog fräsigt. Om vi inte ska till Erics far idag så tänkte vi kanske fara dit imorgon och sen gå på stan lite efter. Eller så kanske vi far dit och käkar middag idag. Den som lever får se.

Middagsutvärdering

Jag och Eric kom hem just och det var himla skönt att komma in i värmen. Inte så smart att försöka vara snygg i skinnjacka när det är -10 grader. När vi funderade lite så kom vi på att vi har ätit maträtten vi fick idag förut. Det kan ju naturligtvis vara något liknande men det var i alla fall kyckling med apelsin och saffran. Men spela roll gummiboll, det var himla gott! Till förräck fick vi varsin halv avocado med skagenröra och räkor på. Väldigt gott! Till efterrätt fick vi fruktsallad och det är alltid fräscht och gott. Tyvärr är ju banan en vanlig ingrediens i och det är äckligt.

Nu ska jag gå och borsta tänderna och sånt där för imorgon måste vi vakna kanske nio eller så. Jag ber om ursäkt att det är så lite bilder men det är för att jag inte har min dator ikopplad och så. Godnattt!

Händelserik dag, om man jämför med vanliga dagar

Hej mina vänner!

Igår funkade inte internet så då gick det minsann inte att blogga. Idag var vi på Nacka Forum och kollade om nå guitar hero world tour fanns men det gjorde det inte idag heller. Sen käkade vi lunch på Taco Bar men det var inte så himla gott. Nu ska jag bara göra mig i ordning lite snabbt och sen ska jag och Eric fara och käka hos morfar och Monica. Jag väntar mig suveränt god mat som vanligt!

Det känns inte som att jag skafara till Tyskland om bara två dagar, men det kanske är lika bra det. Adjö!

Förstörare

Idag var vi på Ica Maxi och jag drog sönder handtaget på bilen. Lotta slog mig så att jag skulle fatta men sen gjorde det ingeet. Nej nu ljög jag. Men jag drog sönder handtaget så det lossnade och nu går det inte att öppna dörren utifrån.

Nu ska Johan ha datorn och spela fjoll-wow så jag får väl hitta på nåt annat att roa mig med. Adjö!

Låt den rätte komma in

Nu har jag läst ut "Låt den rätte komma in" av John Ajvide Lindqvist. Nedrans spännande bok måste jag säga. Dessutom är den inte så läskig att man inte kan sova. Fast det kanske beror på att jag inte är ensam. Jag får väl erkänna att jag är lite rädd när jag går ensam till köket på kvällen. Men ja, läs den!

Födelsedag

Nu har jag läst lite mer än halva "Låt den rätte komma in" så jag är väl klar ikväll.

Urax fyller år idag så jag hoppas att mamma och pappa köper sån där hundmat på burk som han alltid får när han fyller år. Han blir så glad då. Nio år blir han om nån undrar.

Extraresa!

Här sitter jag på en dator utan mus. Det tar ju sin lilla tid att tabba sig fram och tillbaka. Fast jag orkar faktsikt inte ta fram min dator.

Idag började jag läsa "Låt den rätte komma in". Den är spännande tycker jag. Har bara hunnit ett par kapitel än men.

Förresten så ska jag till Österrike i februari. Fett najs alltså! Jag ska åka skidor, eller ja, snowboard där med tyskfamiljen. Hej då nu ska jag läsa.

Inkilad bil

Goddagens!

Jag och Eric är snoriga och har ont i halsen. Hurra för oss! Idag skulle Lotta, Moa och Moas pojkvän fara och åka lite skridskor. Jag ville väligt gärna följa med men inte utan Eric och han var för sjuk för att fara. När dom hade farit ringde telefonen och då var det dom för bilen startade inte. Då klädde vi på oss och gick ner och puttade in den i garaget. Det var roligt tyckte jag för den satt nästan fast en gång. Det var bra tyckte jag för då kan jag följa med om dom åker en annan gång. Nu ska jag gå och se va vi ska laga för middag. Det måste bli något med champinjoner för annars blir dom dåliga. Hej då!

Bilder med stativ

Igår var jag och Eric ute och fotade med mitt nya stativ. Se så tjusigt!
Nyårsmiddagen

Igår hade jag och Eric en helt nykter nyårsafton med suveränt god mat. Vi åt lövbiff med vitökssmör, bearnaisesås och potatisklyftor med en kryddblandning. Vi hade nedrans mycket vitlök för jag var, och är, tät i näsan. Det var i vilket fall som helst underbart! Sen till efterrätt åt jag italiensk chokladglass och Eric åt Ben & Jerry´s Cookie Dough. Här är en bild på maten.RSS 0.91